Vandaag: Netflix blokkeert VPN- en proxygebruikers, nieuwe Raspberry Pi krijgt Bluetooth en Wifi en meer

Het weekend is achter de rug en dat geldt ook (zo goed als) voor de maandag. Voordat we de maandag echter afsluiten hebben we nog het nieuwsoverzicht van maandag 29 februari, een schrikkeldag, voor je in petto. Zo mis jij niets van wat zich in de technologische wereld heeft afgespeeld!

Mark Zuckerberg zet alle zeilen bij om livestreamen via Facebook (goed) te laten werken

Facebook wil het mogelijk gaan maken dat je via het medium kunt livestreamen. Echter hebben ze het nog niet voor elkaar gekregen om dat goed te laten functioneren. Mark Zuckerberg baalt hier blijkbaar van en is allerlei extra resources aan het inzetten om dit zo spoedig mogelijk voor elkaar te krijgen.

WhatsApp stopt met ondersteunen oude Android-versies

WhatsApp trekt de stekker uit het ondersteunen van oude Android-versies. Het gaat hierbij om Android 2.1 en Android 2.2. Wij kunnen dit eerlijk gezegd wel begrijpen. Het is op een gegeven moment wel mooi geweest met die ondersteuning!

Hoesjes opgedoken voor Huawei P9

De Huawei P9 moet nog worden gepresenteerd. Nu zijn er echter foto’s van hoesjes opgedoken die al wat dingen uit de doeken doen. Zo blijkt dat de P9 een nieuw design zal kennen met twee camera’s.

Samsung wil Tidal overkopen

Volgens bronnen zou Samsung interesse hebben in het overnemen van Tidal. De muziekdienst van Jay-Z kent op dit moment zo’n één miljoen gebruikers. Stel dat Samsung de dienst overneemt, dan zou dit nog flink kunnen gaan toenemen. Wij zijn benieuwd!

Eindelijk een begrijpelijke uitleg over zwaartekrachtgolven

Samsung hoeft Apple toch niet meer dan 100 miljoen euro te betalen

Een tijd geleden werd besloten dat Samsung flink wat geld aan Apple moest betalen. Het kwam neer op een goede honderd miljoen euro. Nu is die beslissing echter in hoger beroep toch teniet gedaan!

Je kunt Facebook gebruiken om te checken hoe je vrienden slapen

Een Deense programmeur heeft een programma ontwikkeld waarmee je kunt monitoren hoe je Facebookvrienden slapen. In de onderstaande video zie je hoe dat eruit ziet. Wij vinden het wel geinig!

De HTC Vive VR-bril gaat 899 euro kosten

Wij kregen vandaag via een persbericht te horen dat de HTC Vive VR-bril 899 euro gaat kosten. Je krijgt voor dit bedrag uiteraard de bril geleverd. Ook ontvang je al drie titels die je via de bril kunt spelen. De bril is vanaf maandag 29 februari te koop.

Apple past letterafstand tussen het woord ‘click’ aan op de website omdat het woord anders te veel op een ander woord leek

Op de website van Apple staat op een gegeven uitgelegd dat ‘There’s more to live with every click’. Nu heeft een programmeur in de code achterhaald dat Apple bij het woord ‘click’ de letterafstand groter heeft gemaakt. De reden? Omdat dit woord anders teveel zou lijken op ‘dick’, en dat is uiteraard Engels voor penis.

Het echte verhaal van het ontstaan van Facebook

Diegene die de film over het ontstaan van Facebook heeft gezien weet dat Facebook is opgericht om de meiden van Harvard te kunnen checken. Dit is echter volgens Zuckerberg niet de echte reden dat Facebook is ontstaan. Hij zag namelijk dat er een gat was die Google niet kon vervullen, namelijk het opzoeken en leren over mensen. Dit gat wilde hij opvullen!

Apple zou op event van 21 maart een kleine nieuwe iPhone en een iPad presenteren

Waar we eerder hoorden dat het Apple-event op 15 maart zou plaatsvinden is die datum veranderd naar 21 maart. Nu gaan daarnaast de geruchten dat tijdens dit evenement een kleine nieuwe iPhone en een iPad worden gepresenteerd. De kleine iPhone zou een 4-inch scherm kennen en in het bezit zijn van een 12 megapixelcamera. Ook dook de eerste foto van het toestel op, die je hieronder kunt vinden. Wij kunnen niet wachten!

5G ligt niet in de nabije toekomst

In een tof achtergrondartikel van NU.nl wordt uiteengezet waarom het 5G-netwerk nog niet in de nabije toekomst de werkelijkheid gaat worden. Dit aangezien we nog niet technologisch vergenoeg zijn om dit te realiseren. De komende vijf jaar zal de consument nog niet veel gaan hebben aan 5G, of zo wordt in het artikel gesteld.

WhatsApp voegt eindelijk end-to-end encryptie

WhatsApp heeft eindelijk de volgende stap in het beveiligen van de gesprekken van hun gebruikers gezet door end-to-end encryptie voor berichtverkeer, groepsgesprekken en telefoongesprekken toe te voegen. Je kunt nu dus met een veiliger gevoel gebruik maken van het sociale medium. Nice!

Raspberry Pi 3 zou onderweg zijn met Bluetooth en Wifi!

Er zijn aanwijzingen voor de Raspberry Pi 3. Het hart van programmeurs over de gehele wereld ging hier flink wat harder van kloppen. Waarom? Omdat het nieuwste moederbord in het bezit zou zijn van Bluetooth en Wifi!

Chromecast zal in de toekomst in televisies zijn verwerkt

De Chromecast is een ideaal apparaat. Je kunt je televisie er in een handomdraai ‘slim’ mee maken. Je moet dan wel het apparaatje aan je televisie verbinden. In de toekomst niet meer. Google zou namelijk volgens de geruchten met een televisiemaker aan het samenwerken zijn zodat ze de Chromecast in de televisie zelf kunnen verwerken. Handig!

Yehes! Lingo komt naar Android en iOS

Dit is awesome! Lingo keert namelijk terug als applicatie voor iOS en Android. Het is dus weer mogelijk om het awesome spel te ervaren. En niet enkel ervaren, maar ook nog eens spelen. Wij kunnen niet wachten.

De eerste spellen en applicaties voor de HoloLens zijn bekendgemaakt

Nice, we weten welke apps en spellen als eerste op de HoloLens zullen verschijnen. HoloStudio is de eerste app, je kunt hier 3D-objecten mee maken. Ten tweede zal Conker verschijnen op de HoloLens en tot slot zal het awesome spel RoboRaid (dat je hieronder ziet) naar de HoloLens komen.

Netflix begint met blokkeren van Europese VPN- en proxygebruikers

Er is al wat langer sprake van dat Netflix VPN- en proxygebruikers gaat aanpakken. Nu is duidelijk dat Netflix de daad bij woord voegt. In Engeland, Duitsland, Spanje en Tsjechië wordt gemeld dat mensen met een VPN of proxy geen gebruik van het buitenlandse aanbod kunnen maken. Ook in Nederland zijn er mensen die dit aangeven!

Xiaomi en Huawei gaan smartphones maken met Edge-scherm

Beter goed gejat dan slecht gedaan is blijkbaar wat Xiaomi en Huawei denken. Het gerucht gaat namelijk dat de twee smartphonefabrikanten ook aan Edge-schermen aan het werken zijn.

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix blokkeert VPN- en proxygebruikers, nieuwe Raspberry Pi krijgt Bluetooth en Wifi en meer
Sluiten