Daniel Koster
Daniel Koster Culture 14 dec 2016

Vandaag: Netflix krijgt in Nederland geduchte concurrent, handige nieuwe Google Maps functie en meer

Netflix is tot nu toe toch wel de ongekroonde koning van de online video en films. Maar nu komt er een geduchte concurrent bij. Wil jij weten via welke dienst je voor zes euro per maand toffe films en series kunt bekijken? Check dan het onderstaande nieuwsoverzicht.

Zelfrijdende auto van Google krijgt een naam

Eigenlijk klopt het niet helemaal wat we zeggen. Google gaat namelijk niet zelf een zelfrijdende auto maken, maar doet dat samen met anderen. De nadruk ligt vanuit Google vooral op de software. Echter is hier binnen Alphabet wel een nieuw bedrijf voor opgezet: Waymo. Nu wordt het echt een business!

Photoshop wordt nu op de Touch Bar van de MacBook Pro ondersteund

Het is niet vreemd dat je Photoshop gebruikt als je op je MacBook Pro werkt. Het is dan ook fijn dat Photoshop nu door de MacBook Pro’s Touch Bar wordt ondersteund. Zo kun jij met je Pro beter met Photoshop werken. Handig!

Netflix krijgt er in Nederland een geduchte concurrent bij

Pas op Netflix, want Amazon Prime komt eraan. De dienst om films en series te streamen is vanaf nu in Nederland beschikbaar. Voor zes euro per maand kun jij films en series bekijken. Denk aan ‘The Grand Tour’, het vervolg op Top Gear.

Blendle test nieuwe dienst

Je weet vast dat je nu via Blendle een artikel kunt lezen en dan per artikel een prijs betaalt. Daar wil Blendle verandering in brengen met een nieuw soort abonnement. Blendle Premium laat je een maandelijks bedrag betalen waarvoor je een selectie van artikelen (die Blendle voor je selecteert) kunt checken.

Nintendo Switch wordt in januari gepresenteerd

De Nintendo Switch is in de maak. Sterker nog, het apparaat werkt al. Dat ziet er dope uit. Het doet je vast deugd dat-ie in januari wordt gepresenteerd, want dat betekent dat de datum dat je ‘m daadwerkelijk kunt kopen ook dichterbij komt.

Slack rolt nieuwe functie uit

Wij gebruikten een tijdlang Slack en vonden dat top. Toch misten we een aantal dingen. Nu zat het niet kunnen videobellen daar niet tussen, maar ja, dat kan nooit kwaad natuurlijk. Deze week komt die functie naar het medium, chill.

Nokia onthult nieuwe telefoon

Nokia heeft weer eens een telefoon op de markt gezet. Revolutionair is de phone echter niet te noemen.

Microsoft werkt samen met Harman Kardon

Wij zijn steeds meer van Microsoft aan het houden en doen dat al langer bij Harman Kardon. Deze samenwerking klinkt ons dan ook als muziek in de oren. Door Cortana op speakers van Harman Kardon los te laten worden slimme speakers tot stand gebracht. Winnen.

Elon Musk en Travis Kalanick gaan Donald Trump helpen

Donald Trump heeft twee belangrijke tech-bazen weten te strikken voor zijn raad van economische adviseurs. Musk ken je vast en Travis is de directeur van Uber. Samen met de andere bekende mensen die hem bezoeken lijkt Trump zijn zaakjes toch aardig op orde te krijgen.

Via de Twitter-app livestreamen

Livestreamen is toch écht de toekomst. Dat laten sociale media zien. Dit kon al via Facebook en Instagram en nu ook via Twitter.

Amazon drone bezorgt eerste pakket in Engeland

Amazon is lekker bezig en dat geldt zeker voor het bezorgen van pakketjes. Het is het bedrijf nu zelfs voor het eerst gelukt om een pakketje met behulp van een drone te bezorgen. Dat deden ze in Engeland.

Google test functie om je locatie met vrienden te delen

Hoe handig zou het zijn als je locaties met vrienden via Google Maps kunt delen? Dat lijkt ons goud. Daar heb je nu bijvoorbeeld WhatsApp voor nodig, wat soms omslachtig is. Dat dacht Google vast ook, want die functionaliteit wordt nu getoetst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix krijgt in Nederland geduchte concurrent, handige nieuwe Google Maps functie en meer
Sluiten