Daniel Koster
Daniel Koster Culture 14 okt 2016

Vandaag: Netflix offline-modus in zicht, iPhone 7 Plus oplaadtijd en meer

Een Netflix offline-modus, dat is iets waar velen al jaren van dromen. Nu lijkt het er toch echt op dat die modus eraan komt. Dat zou chill zijn! Je leest meer over de Netflix offline-modus én over het andere technieuws van vandaag in het volgende artikel. Trouwens, al het technieuws van de afgelopen week vind je hier.

Google gaat onderscheid maken tussen mobiel en desktop

Zoek jij via Google? Dan gaat de zoekmachine onderscheid maken tussen verschillende apparaten. Zit jij op je mobiele telefoon of op je desktop? Dan krijg je andere zoekresultaten voorgeschoteld. Dat is slim, want op basis van je apparaat kun je naar verschillende dingen op zoek zijn.

Twitter komt met Periscope Producer

Twitter wil gebruikers de mogelijkheid geven om video’s van hogere kwaliteit op Twitter uit te zenden. De tool die hiervoor wordt ingezet is Periscope Producer. Helaas is-ie op het moment enkel op iOS te gebruiken, maar daar komt bij succes vast gauw verandering in.

Het bouwen van de Death Star met LEGO is cool

Netflix komt voor eind van het jaar met offline-modus

Zo, dit zou top zijn. Wanneer jij een lange treinreis voor de boeg hebt of op vakantie geen Wifi hebt, kun je de offline-modus inschakelen. Kun je toch lekker Netflixen. Nu wordt er door bronnen gesteld dat Netflix hard aan het werk is om dit mogelijk te maken.

Xbox One is de vloer aan het aanvegen met de PlayStation 4

De Xbox One is voor de derde maand op rij vaker verkocht dan de PlayStation 4 in de Verenigde Staten. Dat zal Sony vast wat zorgen baren. Dat de nieuwe vr-headset van Sony ook op de Xbox One werkt zal niet helpen tegen dit probleem.

Na eigen smartphone komt Google ook met eigen smartwatch

Het gerucht gaat dat Google ook een eigen smartwatch op de markt gaat brengen. Dit zou dan in het eerste kwartaal van 2017 gebeuren. Er is nog weinig informatie over deze slimme horloges bekend, behalve dat ze op Android Wear 2.0 zouden draaien en dat er twee versies van komen.

Op zoek naar een groter Instagram-bereik?

Wanneer jij meer mensen op Instagram bereikt zul je ook meer likes en volgers krijgen. Dat is in ieder geval het idee, vooral als jij toffe content post. Eén zo’n manier is het accuraat gebruiken van hashtags. Deze tool zoekt voor jou dé hashtags voor jouw post uit. Daarnaast geeft deze fotograaf je tips voor het verkrijgen van meer likes op je foto;s.

Ruimtevaart blijkt niet goed voor je hersenen

Sterker nog, ruimtevaart zou schade aan je hersenen kunnen aanrichten. In een onderzoek werden knaagdieren aan radiatie blootgesteld die overeenkomt met de radiatie in de ruimte. Zes maanden na het onderzoek hadden zij nog cognitieve problemen. Oei!

Het opladen van de iPhone 7 Plus gaat niet snel

Verre van zelfs. Met de snelladers van Samsung zou je verwachten dat Apple hier antwoord op zou hebben met de iPhone 7. Dat is niet het geval. iCulture nam de proef op de som. Om van veertig procent batterij naar 95 procent te gaan heb je honderd minuten nodig. Heb je even?

Mercedes stelt de bestuurder voorop

Stel dat een zelfrijdende auto een keuze moet maken tussen de bestuurder of de voetganger, wat dan? Mercedes heeft een antwoord op die vraag klaarliggen. De zelfrijdende auto’s van Mercedes kiezen dan voor de veiligheid van de bestuurder. In andere woorden ben je als voetganger dus de Sjaak!

Nederlandse kinderen zijn de snelste programmeurs ter wereld

You go kids. Leerlingen van Nederlandse basisscholen hebben het wereldrecord programmeren verbroken. In totaal deden 11.368 kinderen mee en dat is een record. Toch knap voor zo’n klein landje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix offline-modus in zicht, iPhone 7 Plus oplaadtijd en meer
Sluiten