Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 13 dec 2016

Vandaag: nieuwe emoji naar de iPhone, langverwachte Snapchat-functie een feit en meer

Yes, er is een nieuwe iOS-update beschikbaar. iOS 10.2 is de naam en die kent allerlei verbeteringen. Eén daarvan is de komst van allerlei nieuwe emoji. Dat is natuurlijk altijd goed nieuws. Net zoals de rest van het technieuws van vandaag overigens:

Vanaf vandaag kan iedereen livestreamen op Instagram

We weten al een tijdje dat de livestream-functie van Instagram onderweg is. Maar wanneer-ie daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar zou worden was nog de vraag. Gelukkig wordt de functie nu voor iedereen uitgerold. Have fun!

Microsoft stelt dat tegenvallende MacBook hen ten goede komt

De Microsoft Surface verkoop gaat als een trein aangezien november de beste verkoopmaand ooit was. Volgens Microsoft ligt dit aan de MacBook Pro. Die kent een flink prijskaartje en ontvangt niet enkel lovende reacties.

Facebook laat je nu in 360 graden livestreamen

Live 360 is de nieuwste livestream-functie die aan Facebook wordt toegevoegd. Via deze functie is het dus mogelijk om 360-graden beeld te livestreamen. Helaas is de functionaliteit voor nu nog niet voor iedereen weggelegd, maar daar wil Facebook verandering in brengen.

Apple weigert de Samsung Pay-app

Wil jij met je iPhone betalen met Samsung Pay? Dan heb je op dit moment pech. Apple heeft de app namelijk afgewezen. Dat betekent dat-ie niet in de App Store komt en dus niet is te downloaden. Samsung zal hier vast en zeker niet blij mee zijn.

iOS 10.2 met nieuwe emoji komt naar de iPhone

iOS 10.2 is vanaf nu beschikbaar. Die update kent vele tweaks, waarvan de nieuwe emoji onze favoriet zijn. iCulture laat ons zien welke dat zijn, zoals een clown- en avocado-emoji.

Uber voor vliegtuigen haalt 100 miljoen euro op

Ken je JetSmarter? Nu wel! Via deze dienst kun jij individuele stoelen op een vliegtuig boeken of zelfs een geheel vliegtuig charteren. Dat kost je wel een rib uit je lijf. Met de investering wordt de uitbreiding van de dienst bekostigd trouwens.

Google werkt aan zelfrijdende technologie, maar niet aan de auto

Wauw, dit is onverwacht nieuws. Google zou namelijk van de ontwikkeling van de zelfrijdende auto afstappen. Ja, er wordt nog wel druk aan de technologie erachter gewerkt. De auto zelf, die blijft achterwege.

Tweede Kamer wil strengere variant van de terughackwet

Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de terughackwet. Hierbij gaan de geruchten dat een meerderheid voor een strengere vorm van deze variant is. Deze wet maakt het mogelijk om verdachten (terug) te hacken.

Awesome manier om de MacBook Pro Touch Bar toe te passen:

Golden Globe nominaties zitten vol met online videodiensten

Netflix, Amazon en HBO doen het ontzettend goed op de Golden Globes. Van alle nominaties is zeventig procent van deze drie grootheden afkomstig. Dat zegt toch iets over de kwaliteit die door deze giganten wordt geleverd.

Je kunt nu groepen aanmaken in Snapchat

Eindelijk is de langverwachte groepsfunctie van Snapchat een feit. Hiermee kun jij groepen tot zestien man aanmaken en met elkaar chatten. Dat is natuurlijk ideaal als je iets met elkaar wilt afspreken of gewoonweg met je vriendengroep op Snapchat wilt ouwehoeren. Check hier hoe de functie werkt.

Vodafone schakelt als eerste Wifi-bellen op iPhones in

Ben jij in het bezit van een iPhone en is Vodafone jouw providor? Dan heb je geluk. Het telecombedrijf heeft de functie ingeschakeld dan je via Wifi kunt bellen. Dit kon natuurlijk ook al via WhatsApp, maar goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe emoji naar de iPhone, langverwachte Snapchat-functie een feit en meer
Sluiten