Daniel Koster
Daniel Koster Tech 7 jun 2016

Vandaag: nieuwe fotofunctie WhatsApp, Siri redt het leven van een kind en meer

Zo, de dag is weer voorbijgevlogen en zit er alweer zo goed als op. Voordat we echter een avondje van onze welverdiende rust mogen genieten is het eerst nog tijd voor het nieuwsoverzicht van vandaag. Je vindt hier hét belangrijkste technieuws van dinsdag 7 juni.

De vouwbare telefoon van Samsung zou volgend jaar al werkelijkheid kunnen zijn

Samsung heeft volgens de geruchten de zinnen gezet op een scherm dat je kunt opvouwen. Nu was de roddel al eerder dat het bedrijf een dergelijk scherm aan het begin van 2016 zou introduceren. Helaas is dat niet de werkelijkheid gebleken. Nu zou Samsung nog wel stappen aan het zetten zijn met dit scherm en ‘m aan het begin van 2017 willen introduceren, of zo gaat het gerucht.

Blizzard gaat je spellen laten livestreamen via Facebook

Je kunt al allerlei zaken livestreamen via Facebook. Dit ging echter vooral om jou als persoon. Zo kun je live uitzenden dat je bij een concert bent. Nu slaat Facebook echter de handen met Blizzard ineen om je je game-escapades te laten delen met de wereld.

WhatsApp krijgt binnenkort nieuwe functie en gaat daarmee GIFs ondersteunen

Er is vandaag een nieuwe WhatsApp bètaversie naar ontwikkelaars gestuurd. In deze WhatsApp versie is een opvallende functie verwerkt. Er wordt namelijk bij deze versie aangegeven dat je links van GIFs kunt sturen. WhatsApp zou deze vervolgens vertalen tot geanimeerde afbeelding. Chill, het versturen van GIFs is namelijk briljant!

Microsoft komt met Planner

Microsoft is vandaag met Planner gekomen, een project management systeem voor (kleine) bedrijven. Via het systeem kunnen individuen en groepen met elkaar in contact komen over projecten. Zo kun je bestanden delen en communiceren omtrent hoe je voortgang is.

Waar Siri wel niet goed voor is: redt het leven van een kind

Je kunt Siri om flink wat zaken vragen. Je kunt de slimme spraakassistent ook zaken laten uitvoeren door ‘m dat enkel te vragen. Dat werkte in dit geval zeer goed. Een moeder kwam erachter dat haar kind niet meer ademde. Om op tijd bij ‘m te komen liet ze haar telefoon achter. Gelukkig was ze bij zinnen genoeg om Siri te vragen een ambulance te bellen en dat deed-ie. Het kind kon zo op tijd worden behandeld. Go Siri!

Deezer neemt alweer afscheid van Stitcher

Twee jaar geleden nam de muziekdienst Deezer Stitcher over. Deze software maakt het mogelijk om podcasts te luisteren via bijvoorbeeld je Android smartphone. Nu wordt het bedrijf weer afgestoten en verkocht. 8,5 Miljoen gebruikers telt de app. Zelf zullen ze waarschijnlijk weinig van de overname merken.

De eerste Fifa 17 teaser trailer is een must watch

Via de bazen van Pixelcake

Nieuwe Instagram functie laat je foto’s plaatsen zonder de app te openenen

Instagram kent een nieuwe functionaliteit. Het wordt hierdoor gemakkelijker om foto’s en video’s te plaatsen. Je kunt nu namelijk vanuit andere iOS-applicaties of vanuit je foto’s direct afbeeldingen en video’s plaatsen. De applicatie hoef je hiervoor niet te openenen!

Nice: er komt een verbeterde remaster van Final Fantasy 12

In 2017 is een remaster van Final Fantasy 12 een feit in Japan. Het spel komt dan naar de PlayStation 4. Dit is voor vele fans goed nieuws. Wanneer-ie echter naar Nederland komt is nog onbekend. Bron

Netflix helpt een handje met het beveiligen van je account

We zien steeds vaker dingen voorbij komen over hacks. Daarbij worden dan flink wat (account)gegevens buitgemaakt. Netflix wil voorkomen dat jij zonder het te weten de dupe bent van een dergelijke hack. Vandaar dat het bedrijf recente, grote hacks analyseert en checkt of jouw informatie daartussen staat. Slim!

Apple komt met nieuwe video’s die met de iPhone 6s zijn geschoten

Apple wil natuurlijk maar al te graag laten zien hoe goed de video’s (kunnen) zijn die je met de iPhone 6s schiet. Vandaar dat het bedrijf met acht video’s komt die met de 6s zijn geschoten. Gaaf, toch?

De slimme lens van Google werkt (nog) niet

Je ziet wel vaker dat ideeën slechts dat zijn, ideeën. Dat zou ook opgaan voor de slimme lens van Google. Volgens een oud-medewerker is de slimme lens van Google namelijk nog niet operationeel. Sterker nog, het bedrijf krijgt met flinke problemen te kampen tijdens het ontwikkelen van de slimme lens. De technologie staat nog zo in de kinderschoenen dat-ie ‘slideware’ wordt genoemd. Dit houdt in dat-ie slechts op PowerPoint-slides bestaat, maar niet in de werkelijkheid.

Oef, man breekt camera van tienduizenden euro’s tijdens demonstratie

Facebook komt met nieuwe Snapchat-achtige functie

Facebook zou een nieuwe functionaliteit aan het testen zijn. Hierbij is het mogelijk om iets op je tijdlijn te plaatsen zonder dat-ie daar daadwerkelijk op verschijnt. De enige plek waar je ‘m wel tegenkomt is op je nieuwsoverzicht en wanneer je naar die bepaalde post zoekt.

Handig: via update NS-applicatie kun je nu kaartjes kopen via de app

Het is met een update van de NS-app mogelijk geworden om kaartjes kopen met je telefoon. Je betaalt dan via iDeal en je krijgt dan een QR-code. Deze code scan je vervolgens bij de poortjes en klaar ben je. Dat kan je een hoop tijd schelen!

E-mail wordt het meest gelezen via de smartphone

Waar wij het fijner vinden om onze e-mail via de laptop te checken blijkt dit niet voor iedereen het geval. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat het merendeel van de Nederlanders hun e-mail via de telefoon checkt.

Lek in Facebook Messenger liet je naderhand berichten bewerken

Een lek in Facebook Messenger liet je naderhand allerlei zaken bewerken, zoals berichten. Ook foto’s en video’s kon je echter wijzigen. Het lek werd opgemerkt en is gelukkig nu gedicht.

Microsoft komt met slimme manier om ontwikkelaars bij WWDC weg te kapen

Microsoft wil ontwikkelaars graag wegkapen bij bedrijven als Apple. Nu heeft het bedrijf hier een manier op gevonden die wel erg listig is. Het bedrijf organiseert namelijk vlak na WWDC 2016 een feestje. Hier kun je onder andere gratis eten en drinken vinden en worden allerlei gadgets verloot.

Eindelijk is de langverwachte update van de Model X daar

De Tesla Model X is eindelijk van de langverwachte update voorzien. Hierdoor zijn de vleugeldeuren bruikbaar. De sensoren werkten bijvoorbeeld niet zo goed waardoor de deuren nog wel eens een andere auto wilden raken. Dat is niet handig natuurlijk. De update rekent hier (hopelijk) mee af.

Spotify neemt Troy Carter aan voor uitgebreider aanbod

Spotify heeft Troy Carter aangenomen. Deze man is bekend van zijn werk met allerlei bekende artiesten en brengt zo een flinke achterban en een flink netwerk met zich mee. Op deze manier wil Spotify er meer exclusieve deals uitslepen.

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe fotofunctie WhatsApp, Siri redt het leven van een kind en meer
Sluiten