Daniel Koster
Daniel Koster Culture 18 jul 2016

Vandaag: nieuwe functie Netflix is helemaal top, het geheim van Elon Musk en meer

Het weekend is omgevlogen. Dat doet het altijd, maar met de introductie van Pokémon Go in Nederland was dat al helemaal het geval. Dat plus het lekkere weer natuurlijk! Die nieuwe Netflix functie had je dus even niet nodig. Nu is het gewoon weer tijd voor het dagelijkse werkleven waarbij wij jou voorzien van de laatste nieuwtjes en de tofste innovaties. Hierbij het technieuws van 18 juli. Dan is die Netflix functionaliteit wel weer een stukje bruikbaarder. Alsjeblieft:

Zo ziet Pokémon Go er op de HoloLens uit

Bron

Tesla wil de autonome modus verbeteren zonder nieuw materiaal

Tesla kreeg wat commentaar over de autonome modus die het bedrijf in de auto’s verwerkt. Deze modus zou namelijk veiliger zijn met extra materiaal, lidar (visible light detection and ranging). Nu worden er enkel camera’s en radar gebruikt. Tesla zelf stelt dat zij de radar zo willen tweaken dat een lidar-achtig resultaat wordt geboekt.

Hahaha: Elon Musk de heeft de lolbroek aan

Google zou werken aan een headset die augmented- en virtual reality combineert

We weten allemaal dat Google flink wat in zijn schild voert. Het lijkt er nu op dat een speciale headset ook aan dat rijtje kan worden toegevoegd. Het zou hier gaan om een headset die zonder andere apparaten kan functioneren en augmented- en virtual reality combineert. Tof!

Dit is ideaal: Netflix laat je afspeellijsten maken en delen

Netflix heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd die jou moet helpen films en series te vinden. Via Flixtape kun je namelijk afspeellijsten van films en series aanmaken. Deze kun je vervolgens met anderen delen zodat je de favoriete films en series van anderen kunt checken. Zo wordt het vinden van een film een stukje gemakkelijker!

Pokémon Go spelers door inwoner van de Verenigde Staten beschoten

Je kunt in de Verenigde Staten maar beter oppassen waar je op Pokémons gaat jagen. Toen een tweetal jongeren van zestien en negentien aan het jagen waren op het erf van een inwoner van de Verenigde Staten ging het goed mis. Hij dacht dat ze hem wilde beroven en opende het vuur. Gelukkig eindigde dat enkel in kogelgaten en een lekke band.

SpaceX laat zelfde raket voor tweede maal op aarde landen

SpaceX heeft het voor elkaar gekregen om dezelfde raket voor de tweede maal op aarde te laten landen. Die raket werd naar het ISS gestuurd met voorraden. Toen-ie zijn cargo de goede richting op had gestuurd is-ie weer weder naar aarde gekeerd. Lekker bezig SpaceX! Het was niet enkel een positief einde trouwens, maar ook een grappig einde. Kijk maar:

Een virtual reality Darth Vader film is onderweg

Eén van dé films die wij graag zien is een Star Wars virtual reality film. Dit aangezien de franchise altijd al gebruik maakt van zaken als augmented reality. Hoe tof als jij er dan extra kunt inzitten door een virtual reality Star Wars film te zien? Vooral als ‘ie over Darth Vader gaat!

Deze kaart geeft 1,2 miljoen melkwegen weer

We hebben het niet over planeten of sterren, maar melkwegen! Bron.

Apple gaat op aparte manier concurrentie met Spotify aan

Apple heeft een slimme manier bedacht om het Spotify lastig te maken. Echter voelen ze hier zelf ook de consequenties van. Het bedrijf heeft namelijk voorgesteld de royalties aan muzikanten te verhogen. Zo krijgt Spotify met hogere kosten te maken waar ze zeker last van zullen krijgen!

Techfanaten krijgen het voor elkaar om Windows op een Chromebook te laten draaien

Lees er hier alles over.

Het leger uit de Verenigde Staten kiest voor Apple

Het leger uit de Verenigde Staten heeft een ingrijpende keuze gemaakt. Android wordt namelijk ingeruild voor de iPhone. Dat betekent flink wat nieuwe telefoons voor het leger die van Apple vandaan komen dus!

GoPro heeft consumenten-VR-camera ontwikkeld

GoPro heeft een VR-camera voor de consument ontwikkeld. Het was al langer bekend dat de gigant daar mee bezig was, echter komen we er nu plots achter dat-ie al bestaat. In de onderstaande video over een vader en een zoon die allebei motorrijders zijn zie je ‘m na ongeveer een minuut achter op de motor prijken.

Hyperloop wedstrijd uitgesteld tot 2017

Zoals je vast weet is het Delft Hyperloopteam tweede geworden op de Hyperloopcompetitie die door Elon Musk is uitgeschreven. Zij mogen daarom hun model uitproberen. Maar aangezien de teams wat achterlopen in hun planning is het testen hiervan wat uitgesteld. Het einde van januari 2017 is nu de nieuwe datum. Blok ‘m maar vast in je agenda!

De levering van de 2 terabyte Xbox One S versie begint in augustus

Microsoft komt zeer binnenkort met de 2 terabyte Xbox One S versie. Sterker nog, die is vanaf 2 augustus te verkrijgen. Dit gebeurt gelukkig ook in Nederland op die datum. Nice!

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe functie Netflix is helemaal top, het geheim van Elon Musk en meer
Sluiten