Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 20 okt 2015

Vandaag: HTC One A9 gepresenteerd, nieuwe Apple TV komt volgende week maandag en meer

Het einde van de dinsdag is wanneer wij dit stuk aan het typen zijn alweer in zicht. Vandaag was het niet uitermate onstuimig in de technologische wereld, maar uiteraard is er weer genoeg noemenswaardig gebeurd. In het volgende vind jij alle nieuwtjes op technologisch gebied!

Nieuwe HTC One A9 gepresenteerd

HTC heeft vandaag de nieuwe HTC ONE gepresenteerd, de HTC One A9. Waar al eerder werd gesteld dat-ie een gelijkenis met de iPhone kent, is dat zeker het geval. Maar de telefoon ziet er, ondanks de vergelijking, nice uit. Het apparaat draait op Android 6.0 Marshmallow en een een 5-inch Full HD AMOLED-scherm. Met een 13-megapixel camera die 4K-beelden kan schieten kent-ie een camera welke zeker niet aan zijn concurrenten ten onder doet. HTC belooft dan ook dat de camera weerzinwekkende prestaties zal leveren. De smartphone zal 599 euro gaan kosten en is verkrijgbaar in de kleuren Carbon Grey, Opal Silver en Topaz Gold. Begin november 2015 is-ie wereldwijd verkrijgbaar! Lees er hier meer over.

Of check hieronder de eerste indruk van The Verge:

Galaxy S7 wordt in januari al aangekondigd

De iPhone 7 zal waarschijnlijk nog even op zich laten wachten, maar Samsung is er als de kippen bij. Of dat is in ieder geval wat de geruchten stellen. Dit zal vast de reden hebben dat Samsung zich zo vroeg mogelijk wil onderscheiden van Apple en consumenten wil overtuigen van het feit dat ze voor hun nieuwe vlaggenschip moeten kiezen.

Lenovo kondigt nieuwe Yoga-laptop aan

Lenovo heeft een nieuwe Yoga 900-laptop aangekondigd. Deze laptop staat erom bekend dat-ie convertible is en is de opvolger van de Yoga 3 Pro. Uiteraard is de laptop van de nieuwste snufjes voorzien en voor ons zeker een aanrader!

Nieuwe Apple TV komt volgende week

Tim Cook heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe Apple TV’s vanaf komende maandag te reserveren zijn en dat ze waarschijnlijk eind volgende week al op de bus worden gedaan. Je kon eerder al op WANT lezen of je voor de nieuwe innovatie van Apple moet gaan. Lees hier meer over de lanceerdatum van de Apple TV.

Uber heeft eigen camera-auto’s waarmee ze de wereld in kaart brengen

Waar we nu wel gewend zijn geraakt aan de auto’s van Google die rondrijden en de wereld vastleggen is er nu een extra speler die dit doet; Uber. Het bedrijf heeft namelijk camera-auto’s ingeschakeld om zijn eigen kaarten en routes te verbeteren. De auto’s lijken op die van Google, kijk maar!

NASA gaat elke ochtend foto’s plaatsen van de aarde

NASA heeft vandaag aangegeven dat ze elke dag foto’s gaan plaatsen van de aarde. Waarom dat indrukwekkend is? Omdat de foto’s uiteraard vanuit de ruimte worden geschoten. Zo zie je elke ochtend hoe onze aarde eruit ziet vanuit de ruimte. Elke ochtend deze website checken dus! Bron.

Eindhovense zonne-auto heeft wereldrecord verbroken

Zoals je wellicht wel weet is op dit moment de Solar Challenge in Australië bezig. Op de derde dag van de race heeft de Eindhovense ploeg wat gaafs weten te presteren. Hun auto heeft namelijk vijftienhonderd kilometer afgelegd op één enkele lading. Lees hier meer over de indrukwekkende prestatie!

Xiaomi ontwikkelt mini-Segway

Xiaomi heeft een hoverboard ontwikkeld (die ons meer doet denken aan een mini-Segway dan een hoverboard). Maar goed, feit blijft dat Xiaomi een elektrisch apparaat heeft ontwikkeld waar je de straten op onveilig kunt maken. Het apparaat heet de Ninebot mini en kost zo’n 280 euro. Bron.

Apple heeft ongeveer 250 applicaties verwijderd

Apple heeft minimaal 256 applicaties uit de App Store verwijderd aangezien ze persoonlijke informatie zouden opslaan en doorsturen naar een Chinese adverteerder. Deze adverteerder heet Youmi. Het is naar onze mening een goede stap van Apple, maar laat ook wederom zien dat het internet je persoonlijke gegevens relatief gemakkelijk ontfutselt en gebruikt. Lees er hier meer over.

Facebook’s Instant Articles is eindelijk daar

Facebook wil het lezen van artikelen zo aangenaam mogelijk maken op je smartphone. En dat begint vandaag met iPhones, want de toepassing wordt nu voor iOS uitgerold. Het idee hierbij is dat iPhone-gebruikers artikelen ongeveer tien maal sneller zullen laden dan andere content. Ze zullen ook voorzien zijn van een bliksemschicht-icoontje waardoor de artikelen sneller gelezen zullen worden. Hopelijk! Lees er hier meer over.

Een tiener heeft CIA-baas gehackt

Een tiener zou de baas van de CIA hebben gehackt. Hierbij zou hij het persoonlijke mailaccount van de baas van de CIA hebben weten binnen te komen. Het is echter onbekend of het waar gebeurd is, aangezien de CIA niet wil antwoorden op het gerucht. Toch lijkt het wel waar te zijn, aangezien Wired een artikel plaatste waarop de tiener uitlegde hoe hij de CIA-baas heeft gehackt.

Reageer op artikel:
Vandaag: HTC One A9 gepresenteerd, nieuwe Apple TV komt volgende week maandag en meer
Sluiten