Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 19 apr 2016

Vandaag: nieuwe MacBook versie is een feit, zo werkt 3D Touch op Android N en meer

Het was weer een drukke dag in de technologische wereld. Hierbij was het belangrijkste nieuws dat Apple een nieuwe versie van de MacBook heeft gepresenteerd. Dat en meer vind je in het onderstaande nieuwsoverzicht terug. Zo ben jij weer helemaal bij!

Virtual Desktop laat je Windows gebruiken in de virtuele wereld

Een programmeur heeft Virtual Desktop ontworpen. Hiermee kun je via je VR-bril in de virtuele wereld Windows gebruiken. En ja, dat is awesome!

Apple neemt afscheid van QuickTime ondersteuning voor Windows

Een korte tijd geleden kwam het nieuws dat QuickTime niet veilig was op je Windows apparaat. Dit bijvoorbeeld doordat de software waar QuickTime op draait is verouderd. Nu heeft Apple aangegeven dat QuickTime 7 voor Windows niet langer wordt ondersteund of van updates wordt voorzien.

Nieuwe versies van de MacBook gepresenteerd

Fans van de MacBook kunnen een gat in de lucht springen. De superdunne 12-inch MacBook is vernieuwd. Zo kent-ie een betere processor, langere batterijduur en is-ie in vier kleuren beschikbaar. Dat is top! Je kunt er hier meer over de nieuwe MacBook lezen.

Geld voor beveiliging tegen cybercriminaliteit moet omhoog

Wim Kuijken is bestuursvoorzitter van het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD). Hij heeft aangegeven dat het volgende kabinet meer geld moet reserveren om cybercriminaliteit te bestrijden aangezien hier flinke risico’s in schuilen. Je vindt hier trouwens een interessant artikel waarom cybercriminaliteit zo’n groot risico met zich meebrengt.

MIT studenten vinden robotische keuken uit

Zo lang gaat volgens Apple je iPhone gemiddeld mee

Je smartphone gaat niet lang mee. Dat is in ieder geval het gevoel dat wij altijd hebben. Na een aantal jaar is-ie toch echt levensmoe. Nu heeft Apple laten weten wat de gemiddelde levensduur van de iPhone is. Dat is gemiddeld drie jaar. Daarna begint het apparaat dergelijke mankementen te vertonen dat je toe bent aan vervanging.

Siri doet uit den doeken wanneer het komende Apple event plaatsvindt

Wanneer jij Siri via je iDevice vraagt wanneer het WWDC evenement plaatsvindt geeft-ie daar antwoord op. Van 13 juni tot en met 17 juni zal het evenement namelijk plaatsvinden. Wij blokken de data alvast in onze agenda!

Nieuwe versie van de PlayStation 4 gaat niet gepaard met exclusieve games

Het was al een tijdje terug dat we je meldden dat er een verbeterde versie van de PlayStation 4 komt. Deze zou zorgen voor betere grafische prestaties. De vraag die toen opspeelde was of deze nieuwe versie van de gameconsole ook met nieuwe exclusieve games zou zijn gepaard. Dat is dus niet het geval.

Bill Campbell, de langstzittende bestuurder van Apple, is overleden

Bill Campbell is een bekende naam binnen Apple kringen. Deze man was jarenlang actief als adviseur en bestuurslid. Vandaag is ‘ie helaas overleden. De beste man is 75 jaar oud geworden.

Netflix meldt recordaantal nieuwe abonnees in eerste kwartaal dit jaar

Netflix heeft het afgelopen kwartaal een recordaantal nieuwe abonnees in de wacht gesleept. Het gaat hierbij om een groei van 6,7 miljoen abonnees. Dat is per saldo, dus minus het aantal abonnees dat de handdoek in de ring heeft gegooid. Niet slecht!

Zo werkt 3D Touch in Android N

Je kunt nu 360-graden video’s live via YouTube checken

YouTube heeft de ondersteuning voor het live kijken van 360-graden video’s uitgerold. Je kunt nu via de website en de app deze content live zien. Het is al langer mogelijk om deze content te zien, maar dat was nog niet live mogelijk!

Een achterwaartse salto over een Formule 1 wagen, waarom niet

Amsterdamse parken worden van beacons voorzien

Amsterdam kent weer eens een primeur. Dit maal wordt de stad van beacons voorzien. Dit zijn Bluetooth zenders die met een app samenwerken en hardlopers feedback op hun loopprestaties geven en meten hoeveel zij bewegen. Op deze manier wenst Amsterdam het hardlopen in de stad te stimuleren. Al is dat niet echt nodig geloven wij!

Tof: IBM-gay stuurt BB-8 droid aan met zijn hersenen

Zelfrijdende auto legt in China 2000 kilometer af

Het is een zelfrijdende auto van Chang’an Automobile gelukt om tweeduizend kilometer af te leggen. Hier heeft de auto in totaal zes dagen over gedaan. Dat is toch een flinke prestatie, want het autonoom afleggen van tweeduizend kilometer door een land als China is niet niks.

Onderzoek toont de groei van Google Play in de afgelopen 6 jaar

Google Play is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft een onderzoek nu via de onderstaande grafiek in kaart gebracht. Nice!

Nederlandse overheid dient stuk meer dataverzoeken in bij Apple

De Nederlandse overheid heeft de tweede helft van 2015 aanzienlijk meer dataverzoeken bij Apple gedaan. Uit het rapport van Apple blijkt dat het om 341 Apple apparaten gaat, verspreid over 39 verzoeken. Bij zestien verzoeken overhandigde Apple ook daadwerkelijk informatie.

De laatste demo van Magic Leap is awesome

Google stelt dat meer dan 750.000 websites zijn geïnfecteerd in 2016

In totaal zijn er volgens Google 760.935 websites geïnfecteerd door kwaadwillenden. Je kunt dan denken aan hackers die informatie afhandig willen maken. Je kunt hier meer informatie over de geïnfecteerde websites vinden.

Een robotslang is freaky!

Kanye West wordt door fan aangeklaagd voor droppen album op Apple Music

Een fan is het er totaal niet mee eens dat Kanye West zijn album op Apple Music heeft gedropt. Kanye gaf namelijk aan dat zijn album enkel via Tidal verkrijgbaar zou zijn. Het moge duidelijk zijn dat hij zijn woord niet heeft gehouden! De fan klaagt ‘m daarom nu aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe MacBook versie is een feit, zo werkt 3D Touch op Android N en meer
Sluiten