Vandaag: nieuwe PlayStation 4 update laat je games naar je pc streamen, gevaarlijke iPhone 6s bug en meer

De week is nog maar net begonnen, maar zoals altijd is er een hoop gaande in de wereld van technologie. Natuurlijk zitten wij hier gelijk bovenop. Wil jij hier niets van missen? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Yes: Sony brengt morgen PlayStation 4 update waarmee games naar je pc kunt streamen

Eindelijk is de tijd daar! Vanaf morgen kun je via een nieuwe PlayStation 4 update spellen spelen op je desktop. Remote Play heet dat en dit werkt op Windows 8.1, Windows 10 of later en OS X 10.10 en OS X 10.11. Tof, kom maar op met die PlayStation 4 update!

De verkoop van de iPhone SE is vanaf vandaag in Nederland en België gestart

Ben jij toe aan een nieuwe (iOS)telefoon? Dan is vandaag je geluksdag. De verkoop van de iPhone SE is in België en Nederland vandaag van start gegaan. Je kunt hier meer lezen over de relatief betaalbare iPhone!

Google past het ontwerp van Play-apps aan

Het design van de reeks Play-apps wordt straks allemaal hetzelfde. De verandering wordt in de Store-, Films-, Muziek-, Games-, Boeken- en Kiosk-apps doorgevoerd. Google lijkt een uniform design na te streven. Deze update wordt volgens het officiële blog in de komende weken doorgevoerd.

IKEA komt met gave virtual reality keuken app

Met behulp van HTC Vive is het nu mogelijk om via de virtuele wereld IKEA-keukens te bekijken. Ook kun je deze keukens bewerken. Zo zie jij precies hoe de desbetreffende keuken eruit zal zien en kun je dus een weloverwogen keuze maken of je die keuken in je huis vindt passen of niet!

Siri-bug geeft toegang tot iPhone 6s

YouTube-gebruiker Videosdebarraquito kwam achter dat Siri toegang tot foto’s en contacten geeft doordat er een bug in het systeem zit. In de onderstaande video demonstreert hij hoe Siri via Twitter een e-mailadres doorzoekt. Echter, dit biedt toegang tot de volledige lijst van contacten. Vanuit hier is het zelfs mogelijk naar de foto’s door te klikken. Deze bug werkt alleen op toestellen met 3D Touch. Heb je een iPhone 6s? Pas dan maar op!

BB-8 reageert en kijkt mee naar Star Wars: The Force Awakens

BB-8 is de eigenaardige mascotte van The Force Awakens en kan vanaf nu zelfs een filmpje meepikken. Als je de update van vandaag doorvoert, kan BB-8 reageren op beweging en geluiden vanuit je beeldscherm. Dus als niemand The Force Awakens met je meekijkt kun je dat met je nieuwe vriend BB-8 doen!

LG is vanaf 15 april ook in Nederland verkrijgbaar

Vanaf volgende week is de nieuwe LG G5 ook verkrijgbaar bij de Nederlandse webshops zoals Belsimpel, Mobiel.nl en Mediamarkt. Het toestel ziet er strak uit en is in drie kleuren verkrijgbaar. Je kunt de LG G5 voor een adviesprijs van 699 euro op de kop tikken. Het apparaat is misschien wel duurder dan zijn voorganger, maar LG belooft wel een bijzonder toestel. Wil je meer over de nieuwste LG G5 lezen, check dan hier verder.

Yeah, de iPad Pro 9.7 is hier!

Vanaf vandaag kun je eindelijk de iPad Pro 9.7 verwelkomen in de Nederlandse en Belgische winkels, waaronder de Apple Store. Kort geleden hebben wij een artikel over de iPad Pro geschreven over de functionaliteiten. Het artikel kun je hier lezen. Als je niet kunt wachten, kun je de iPad Pro 9.7 ook reserveren. De mensen die ‘m al hadden gereserveerd krijgen vandaag hun pakket binnen!

Speel Legend of Zelda nu gratis op je browser

Een briljante gamer heeft de klassieke Legend of Zelda in 3D voor ons toegankelijk gemaakt. Je kunt het spel gratis via je browser spelen op Zelda30Tribute.com. Dit spel is een demo en is daarom lang niet perfect, maar daar wordt aan gewerkt. We raden het je aan om dit spel op je PC of laptop te spelen, want op mobiele apparaten zul je moeite met de controls hebben.

Facebook-app nu ook toegankelijk voor blinden

Vandaag was een bijzondere dag, want dankzij de laatste iOS-update van Facebook is het mogelijk om foto’s in spraak te laten omschrijven. Zo kunnen blinden de foto’s ‘zien’. Het was al lang mogelijk om tekst in de app te laten voorlezen, maar de foto’s werden dan alleen met de term ‘foto’ genoemd. Facebook zet fotoherkenningssoftware in om die afbeeldingen van omschrijving te voorzien. Zo kunnen blinden kort horen welke objecten op een foto staan. Wat tof!

Videovloer in Universiteit van Twente

Het DesignLab van de Universiteit van Twente heeft vandaag een videovloer voor alternatieve looprevalidatie geïnstalleerd. Deze interactieve videovloeren worden onder andere ook door The Voice, Victoria’s Secret en het Eurovisiesongfestival gebruikt. Tijdens de revalidatie bepaalt de therapeut met de tablet hoe de behandeling eruit ziet. Je kunt bijvoorbeeld op een doorlopend pad lopen waarop bladeren verschijnen. Dit zou het revalideren voor jongere kinderen minder vervelend maken. Super!

Cybercrime kost Nederlands jaarlijks 10 miljard euro

Nederlandse bedrijven en de overheid hebben gezamenlijk een jaarlijkse kostenpost van tien miljard euro. Althans, dat blijkt uit dit onderzoek. Het onderzoek richt zich op de gemiddelde impact van risico’s als de totale Cyber Value at Risk. Dit is een waardeverlies dat de criminelen kunnen veroorzaken. Vooral de publieke sector, de technologie- en elektronicasector, de bankensector en de defensie-, luchtvaart- en ruimtevaartsector lopen flinke risico’s. Pas maar op jongens, dat is een hoop geld!

Awesome: man sluit Chromecast op vintage beeldbuis aan

Een Chromecast aansluiten op je vintage beeldbuis, dat willen wij ook! Je kunt hier meer lezen over de creatieveling die dat voor elkaar heeft gekregen.

Toename van eigen producties Netflix blijft een feit

Netflix blijft eigen producties aanbieden. Dat is naar onze mening goed nieuws, want de eigen producties van Netflix zijn doorgaans tof. Op dit moment zou Netflix 111 eigen producties klaar hebben staan. Dat is een flinke uitbreiding als je je bedenkt dat dat er twee jaar geleden nog maar twintig waren!

HP kondigt rits aan nieuwe producten aan

HP heeft vandaag een rits aan nieuwe producten aangekondigd. De klapper op de vuurpijl is toch echt de Spectre. Dit is een laptop die slechts 10,4 millimeter dik is. Hiermee is het de kleinste laptop ter wereld! Het gepolijste koper geeft ‘m daarnaast een elitaire look. Gaaf! Meer foto’s zijn via Engadget te bewonderen.

Google Maps is van nieuwe update voorzien

Google Maps kent een nieuwe update. Het is nu mogelijk met de 9.23-versie om offline kaarten automatisch te downloaden. Zo heb je ze altijd bij de hand. Ook zijn de notificaties tijdens het navigeren van een update voorzien. Hetgeen de gehele update bevat kun je via AndroidPlanet lezen!

Kaakchirurgen printen kraakbeen tijdens operatie

Australische wetenschappers in Melbourne hebben een 3D-pen ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om tijdens de operatie van kaken kraakbeen te printen. Het herstellen van kraakbeen is lastig in te schatten, omdat dit pas tijdens de operatie bekend wordt. Daarom is dit handig, want nu kunnen kaakchirurgen gelijk ingrijpen. De ontwikkeling van de pen is niet nieuw, want in 2014 uploadde het ARC Centre al een video hiervan. Naar verwachting zal het nog even duren voordat de pen tijdens operaties wordt ingezet.

‘Nieuwe Rembrandt’ is onthuld in Amsterdam

Vanmorgen is een het nieuwe schilderij van Rembrandt onthuld die met slimme algoritmes is gemaakt. Deze werden op 346 schilderijen losgelaten. Hier kwamen vervolgens 148 miljoen pixels uit die samen dit nieuwe schilderij van een blanke man met een witte kraag vormen. Volgens professor Joris Dik is het project wel presentabel en niet alles is door de computer gedaan. Het project is een initiatief van ING en reclamebureau J. Walter Thompson en werd ondersteund door Microsoft, de TU Delft, het Mauritshuis en Museum Het Rembrandthuis.

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe PlayStation 4 update laat je games naar je pc streamen, gevaarlijke iPhone 6s bug en meer
Sluiten