Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 7 dec 2016

Vandaag: Nintendo Switch speelt ook Gamecube-spellen af, NPO laat je offline afspelen en meer

Wij waren al te spreken over de Nintendo Switch. Voor ons kan dit hét apparaat zijn waarmee Nintendo zich weer tussen de grote jongens gaat mengen. Je leest in het onderstaande nieuwsoverzicht waarom.

De Nintendo Switch kan ook Gamecube-spellen afspelen

De Nintendo Switch vonden we al nice. Dat je dan ook nog al je oude Gamecube-spellen kunt spelen maakt de console compleet. Helaas lijkt het er op dat dit alleen over downloadbare spellen gaat, dus je oude Gamecube-spellen kun je niet in de console steken. Toch vinden we het een toffe ontwikkeling.

Hoe de patentzaak van Apple en Samsung de wereld gaat veranderen

Samsung is een tijd terug door Apple aangeklaagd aangezien het bedrijf patenten zou hebben gekopieerd. De uitspraak luidde eerst dat Samsung een goede driehonderd miljoen euro aan Apple moest overmaken. Nu is er echter besloten dat een deel van de omzet moet worden terugbetaald. Dat is voor het eerst, maar zal vast en zeker invloed hebben op andere rechtszaken en uitspraken.

Google zoek-app krijgt kleine doche handige update

Dit is handig. Een nieuwe functionaliteit is aan de Google zoek-app toegevoegd. Die houdt rekening met informatie over jou uit andere apps, zoals een afspraak. Die krijg je dan in je zoek-app te zien zodat je op tijd vertrekt en je afspraak niet mist.

Google zoeken werkt ook via emoji

Heb je zin in een hamburger? Domme vraag, natuurlijk heb je dat. Nu kun je dan via Google gaan zoeken op ‘hamburger’, maar dat is veel werk. Vul gewoon de hamburger-emoji in, dan ben je sneller klaar.

Een paar auto’s van Volvo weten wanneer het stoplicht op groen gaat

Dit is handig. De A4 (allroad) en Q7 kunnen in Las Vegas aangeven wanneer het stoplicht op groen gaat. Dit doen zij een paar seconden voordat dat gebeurt. In samenwerking met het bewind van Las Vegas is deze technologie ontwikkeld.

Ook Google Play kan nu in 4K afspelen

4K-content komt naar je beeldscherm. Niet enkel via YouTube en Netflix, maar ook via diensten als Google Play. Helaas, dit is voor nu nog enkel in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar, maar zal vast en zeker snel naar Nederland komen.

Microsoft mag LinkedIn overnemen, als het bedrijf dat wil

Een tijdje geleden kwam naar buiten dat Microsoft wel wat zag in LinkedIn. Eerst moest er worden gekeken of de concurrentie niet in het geding kwam door deze overname. Dat is door de Europese Unie onderzocht en die heeft nu groen licht gegeven. Microsoft mag LinkedIn dus overnemen.

Pandora Premium gaat de concurrentie met Spotify aan

Pandora kocht een tijd terug Rdio op. Het is om die reden dat het geen verrassing is dat Pandora nu met een muziekdienst komt. De nieuwe dienst bouwt voort op de kennis van Rdio, maar zou volgens de ontwikkelaar de eerste échte premium muziekdienst zijn.

Apple Music sluit het jaar lekker af

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Apple Music werd gepresenteerd. Nu blijkt dat het bedrijf twintig miljoen gebruikers wereldwijd kent. Dat is een groot aantal natuurlijk. Toch valt dit in het niet in vergelijking met Spotify. Die muziekdienst heeft honderd miljoen gebruikers.

Eén derde van de wearables belandt in het stof

Een wearable is leuk en voor velen een uitkomst. Echter blijkt uit een onderzoek dat er ook een flinke groep is die al gauw klaar is met de wearable. Dat komt neer op zo’n dertig procent van de gebruikers. Met het nieuwe jaar voor de boeg zullen er vast weer flink wat wearables uit het stof worden gehaald.

Netflix blijft als een trein gaan

Netflix is voor het eerst de iOS-app die het meeste geld heeft binnengehaald. Dat kan komen door de functie om offline te kijken, of de aangekondigde investering van bijna zes miljard. Of is het dan toch dat je nu ook video-previews kunt zien?

Google zorgt voor een duurzamere toekomst

Google is ambitieus met haar missie aan het omgaan om een groenere toekomst te bewerkstelligen. Volgens het bedrijf zal er vanaf 2017 honderd procent op groene energie worden gedraaid. Dat vinden wij een gouden prestatie.

De Sony PlayStation 4 is al 50 miljoen maal over de toonbank gegaan

Heb jij een PlayStation 4 thuis? Die kans is aanwezig. Wanneer we je vragen of je iemand kent met een dergelijk apparaat, dan is antwoord vast ja. Dat kan ook bijna niet anders aangezien de PlayStation 4 nu al vijftig miljoen keer is verkocht.

Nieuwe update van Pokémon Go zit boordevol vernieuwing

Wil jij nieuwe Pokémon vangen? Dat kan vanaf 12 december. Ook zullen Sprint-winkels dan in het spel tot Gyms en PokéStops worden omgetoverd. Winnen.

Fitbit neemt Pebble over en dat betekent niet veel goeds

Ben jij fan van Pebble? Dan zal de overname van Pebble door Fitbit je pijn doen. Het bedrijf heeft namelijk besloten na de overname de stekker uit de smartwatch van Pebble te trekken. De Pebble 2, Pebble Time 2 of Pebble Core worden niet meer geleverd en kopers krijgen hun geld terug. Ook zullen de functionaliteiten van de smartwatches na verloop van tijd minder worden.

Ook NPO biedt offline aanbod aan

De online dienst van de NPO zou aantrekkelijker voor de jeugd en andere consumenten moeten worden. Hier zijn onder andere nieuwe functionaliteiten voor nodig. Dat je nu offline content kunt kijken is er daar één van, lekker bezig.

Reageer op artikel:
Vandaag: Nintendo Switch speelt ook Gamecube-spellen af, NPO laat je offline afspelen en meer
Sluiten