Daniel Koster
Daniel Koster 12 apr 2016

Vandaag: onderzoek; emoji kennen op verschillende apparaten andere betekenissen, HTC 10 gepresenteerd en meer

De tijd vliegt. Dat betekent voor ons dat de dinsdag alweer is voorbijgevlogen. Met het resultaat dat we nu al aan het nieuwsoverzicht van dinsdag 12 april zitten te werken. Middels dit schrijven stellen we je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de techwereld van vandaag die je niet mag missen. Alsjeblieft!

Jaarlijkse veiligheidsrapport van antivirusmaker Symantec weer gepresenteerd

Antivirusmaker Symantec heeft vandaag hun jaarlijkse veiligheidsrapport gepresenteerd. Hier waren een aantal opvallende zaken in op te merken. Zo staat Nederland weer in de top vijf van de wereldwijde cyber-ranking en bovenaan de lijst van Europese landen. Ook laat het rapport een record van maar liefst negen mega datalekken zien, zijn er in 2015 zijn meer dan een half miljard gegevens gestolen of verloren en zijn crypto-ransomware aanvallen wereldwijd met 35 procent gegroeid. Wauw!

Apple verwijdert Reddit-applicaties van derde partijen

Apple heeft flink wat voorwaarden waar aan moet worden voldaan voordat applicaties in de App Store terechtkomen. Zo is er bijvoorbeeld een regel dat applicaties die frequent pornografische content delen offline worden gehaald. Dat is nu gebeurd bij diverse Reddit-apps van derde partijen.

Het gebruk van emoji leidt tot flink wat misverstanden

We schreven eerder al over emoji en dat ze niet altijd hetgeen betekenen dat jij dacht dat ze betekenen. Nu blijkt uit een onderzoek dat er ook flinke discrepantie is tussen verschillende apparaat-gebruikers omtrent de betekenis die aan een emoji wordt gegeven. Dit aangezien dezelfde emoji er verschillend uitzien op deze apparaten. De onderstaande afbeelding laat dat zien. Pas dus op met het versturen en interpreteren van emoji, dat kan anders overkomen op de ontvanger. Interessant!

Facebook en Microsoft stellen verschil inkomen op basis van geslacht te hebben opgelost

Het kan bijna geen toeval zijn, maar Facebook en Microsoft hebben aangegeven dat ze inkomens gelijk hebben getrokken op basis van geslacht. Of je nou man of vrouw bent, je krijgt hetzelfde betaald voor het verrichten van een soortgelijke handeling!

Hasbro ontwikkelt samen met Xiaomi transformer-tablet

Hasbro heeft samen met Xiaomi letterlijk een transformer-tablet ontwikkeld. Wij weten niet of dit serieus is, of een grap, maar we vinden het resultaat in ieder geval vermakelijk. Binnen dertig stappen tover je ‘m om tot een bekende transformer haha!

PC-markt krimpt weer, dit maal met tien procent

In het eerste kwartaal van 2016 is de krimp in de pc-markt doorgezet. Een afname van tien procent was volgens bronnen waar te nemen. Toch lijkt er licht aan de horizon. De markt zou weer kunnen groeien doordat bedrijven toe zijn aan nieuwe computers!

Echt of niet, dit filmpje is insane!

Oculus Rift wordt bij velen te laat bezorgd

Diegene die al een Oculus Rift in de wacht heeft gesleept moet nog even wachten. Het bedrijf heeft er namelijk moeite mee om aan de vraag te voldoen. De VR-bril zou voor velen al in maart verschijnen. Echter blijkt nu dat zij nog wel even moeten wachten, tot mei op zijn vroegst!

Awesome video van skateboarders in leeg waterpark in Dubai

Vanaf 15 april zijn de 3D-geprinte schoenen van New Balance beschikbaar

Wij schreven een tijdje terug over de toffe 3D-geprinte schoenen van New Balance. Nu worden ze werkelijkheid. Je kunt ze namelijk vanaf 15 april in de wacht slepen. Echter gaat dat maar om 44 paren en betaal je 350 euro voor een paar. Je moet het er dus wel voor over hebben!

Dit hoverboard is waarschijnlijk nep, maar zeker awesome!

Stephen Hawking is razend populair op Weibo

Stephen Hawking is een baas. Dat vinden niet alleen wij, maar velen op de wereld. Dat blijkt maar weer uit de zes uur die ‘ie op Weibo spendeerde. Hij had namelijk binnen zes uur al meer dan één miljoen volgers vergaard. Dat is niet niks!

Microsoft voegt QR-code toe aan BSOD scherm

Je weet wellicht niet wat het BSOD scherm betekent. Echter herken je ‘m wel. Je vindt dat scherm hieronder en die krijg je normaliter te zien als er iets mis gaat op je elektronische apparaat en-ie zichzelf opnieuw moet opstarten. Nu kun je die code scannen en meer informatie over het probleem checken. Bron

Spotify overweegt verhuizing naar de Verenigde Staten

Europa kent veel regels. Dat is goed, want we moeten zaken onder controle houden. Echter kan dit ook in de weg staan van het opereren als een bedrijf. Spotify geeft aan dat dit het geval is. Vandaar dat het bedrijf overweegt om naar de Verenigde Staten te verhuizen.

HTC presenteert nieuwe telefoon, de HTC 10

HTC heeft vandaag haar nieuwste vlaggenschip gepresenteerd, de HTC 10. Dit apparaat moet HTC er weer bovenop gaan helpen. De nadruk ligt bij deze telefoon op betere prestaties, een camera van goede kwaliteit, een mooi ontwerp en krachtig geluid. Wij zijn benieuwd of-ie bij mensen in de smaak gaat vallen! Via The Next Web lees je meer over het apparaat.

De nieuwste trend: je haar verven in de kleur van je iPhone

Yes, wij hebben het ook niet bedacht, het is toch echt zo! Mensen zijn hun haren aan het verven in de roségouden kleur die de iPhone kent. Zij liever dan wij!

Kaartjes kopen kan via Ticketmaster gewoon direct via Facebook

Ticketmaster gaat deze maand nog starten met het verkopen van kaarten voor concerten en evenementen via Facebook. Eerder werd je dan omgeleid naar de website van Ticketmaster of derden om dit te regelen. Nu wordt de stap dus gezet om dit proces te versnellen.

Reageer op artikel:
Vandaag: onderzoek; emoji kennen op verschillende apparaten andere betekenissen, HTC 10 gepresenteerd en meer
Sluiten