Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 3 mrt 2016

Vandaag: ontdek of iPhone 6s of de Galaxy S7 Edge sterker is, e-sigaret verboden op vluchten en meer

De week vliegt weer voorbij. Nu het einde van de donderdag in zicht is kunnen we weer naar het weekend uitkijken. Maar niet zonder dat we eerst het technologische nieuws van donderdag 3 maart hebben gecheckt. Je hoeft daar uiteraard niet zelf naar op zoek te gaan, dat hebben wij al voor je gedaan!

Wie kan het beste tegen een stoot(je), de Samsung Galaxy S7 Edge of de iPhone 6s Plus?

Nieuwe koplamp verbetert je zicht in het donker aanzienlijk

Onderzoekers van het Fraunhofer Instituut hebben een nieuwe koplamp ontwikkeld. Dit is een koplamp die uit duizend pixels bestaat, waarbij elke pixel afzonderlijk wordt toegepast. Hierdoor wordt de koplamp automatisch op klein licht gezet wanneer er een tegenligger is en kan-ie bijvoorbeeld ook de baan van de weg volgen door bepaalde pixels uit te schakelen wanneer zich een bocht in de weg voordoet!

Yes, er komt een tweede seizoen van Netflix’ Fuller house

Het eerste wereldkampioenschap droneracing is een feit

Het eerste wereldkampioenschap racen met drones komt eraan. Op 11 maart zal dat kampioenschap namelijk in Dubai worden gehouden. Meer dan honderd teams zullen strijden om de felbegeerde titel. Lees er hier meer over.

De Verenigde Staten doet elektronische sigaret tijdens vluchten in de ban

Vroeger mocht je gewoon roken op vluchten, dat is nu ondenkbaar. Of nou ja, met de komst van de e-smoker was dat weer wat minder ondenkbaar en kon je gewoon weer paffen in het vliegtuig. Dat is voor vluchten uit de Verenigde Staten helaas toch weer verleden tijd, want die hebben de vaporiser verboden!

Google Tilt Brush is awesome!

Wij willen graag kennis maken met Google Tilt Brush. Dit is een tool waarmee jij in de virtuele wereld in 3D kunt tekenen. Op deze manier zullen er kunstwerken tot stand gaan komen die kunst een nieuwe betekenis gaan meegeven. Denk aan kunst in de vorm van een 3D-hologram. Wat tof! Lees er hier alles over.

Amazon komt met de slimme Echo Dot

De Echo is een toffe speaker die je door middel van Alexa, een kunstmatig intelligentie-systeem, allerlei zaken kunt vragen. Zo beantwoordt de speaker voor je wat het weer wordt bijvoorbeeld. Nu is er de Echo Dot, een kleine hub die je aan andere speakers kunt pairen. Je kunt dan de Echo Dot dezelfde vragen stellen en die worden dan door de grotere speaker beantwoordt! Nice.

Instagram laat je bepaalde sociale media accounts niet meer promoten

Het was voorheen via Instagram mogelijk om allerlei andere accounts op sociale media te promoten. Dat is nu moeilijker gemaakt, aangezien het linken naar sommige sociale media accounts niet meer mogelijk is. Het gaat hier onder andere om je persoonlijke Snapchat- of Telegram account.

No Man’s Sky releasedatum bekend

No Man’s Sky is een game met een tof uitgangspunt. Er zijn miljoenen verschillende planeten met verschillende levende wezens en meer. Jij wordt in het spel gedropt en moet nieuwe planeten zien te ontdekken en de weg naar het centrum van het universum zien te vinden. Nu is de datum bekend waarop het spel beschikbaar wordt, 21 juni!

Reageer op artikel:
Vandaag: ontdek of iPhone 6s of de Galaxy S7 Edge sterker is, e-sigaret verboden op vluchten en meer
Sluiten