Daniel Koster
Daniel Koster 21 okt 2015
Leestijd: 5 minuten

Vandaag: de tijdmachine van Google, update iOS 9.1 met middelvinger-emoji en meer

We gaan weer de goede kant van de week op aangezien de woensdag alweer ten einde is. Slechts twee dagen en het is alweer weekend. Het was vandaag niet opvallend druk in de technologische wereld, toch is er weer genoeg gebeurd. Je bent na het lezen van dit artikel weer helemaal bij!

Het is Back To The Future-dag

Voor diegene die vandaag onder een steen heeft geleegd, het is Back To The Future-dag. Dit houdt in dat de DeLorean van Marty McFly in de films vandaag in de toekomst verscheen. Fans van de film hebben hier dertig jaar op moeten wachten. Check hier een gaaf artikel over hoe de wereld er over dertig jaar uit zou kunnen zien en hier wat de vijf tofste spullen uit de film zijn die je nu in de winkel of online kunt kopen!

iOS 9.1 met middelvinger emoji uit

De nieuwe iOS 9.1 update is voor een aantal zaken goed. Uiteraard de nieuwe emoji met de veelbesproken middelvinger, zijn er problemen met Live Photos opgelost en is het besturingssysteem klaar voor de nieuwe Apple TV en de iPad Pro. Updaten dus! (Bron)

Google presenteert op Back to the Future-dag een door-de-tijd-reizende auto

Google viert ook Back to the Future-dag. Op Twitter werd een document gelekt over project Flux. Een machine waarmee je door de tijd kunt reizen. Een belangrijk detail. Vandaag gaat de auto in productie en volgend jaar kunnen zo’n 88 mensen een testrit met Project Flux maken. Ahum! Check hier het document.

Toegang tot iPhones met iOS 8 en iOS 9 zelfs voor Apple niet mogelijk

Zou het mogelijk moeten zijn voor internetproviders, telefoonaanbieders en de overheid om toegang te verkrijgen tot jouw mobiele data? Dat ze via jouw smartphone bijvoorbeeld kunnen zien wat voor e-mails je stuurt en naar wie? Apple vindt van niet en waarborgt deze persoonlijke informatie dan ook. Zo goed stellen ze dat zelfs zij niet bij jouw mobiele data kunnen, dat kan enkel de eigenaar van de iPhone.

Microsoft komt met eigen betaaldienst

Waar Apple Pay, Samsung Pay en Android Pay nu al een tijdje bestaan is Microsoft de volgende speler die binnenkort de stap gaat zetten naar een eigen betaaldienst. Dit gaat het bedrijf doen voor Windows 10. Je kunt hier lezen wanneer de nieuwe betaaldienst wordt opgezet.

Je kunt nu een omweg nemen via Google Maps

Het is iets waar we ons al lange tijd aan ergeren. Wanneer je van A naar B aan het rijden bent en bijvoorbeeld onderweg moet tanken, dan kun je niet via Google Maps instellen dat je dit wilt doen. Tenminste, tot nu toe. Nu kun je namelijk aangeven dat je een omweg wilt maken zonder dat je hiervoor een nieuwe route moet instellen. Handig!

Dutch Filmworks wil schadevergoeding van Nederlandse Popcorn Time-gebruikers

Je kon gisteren op WANT lezen dat de directeur van stichting Brein waarschuwt dat het goed mogelijk is dat de individuele Popcorn Time-gebruiker binnenkort beboet gaat worden. Geen dag later komt het nieuws naar buiten dat het Nederlandse Dutch Filmworks een schadevergoeding van gebruikers van de streamingdienst wil gaan eisen. Lees er hier alles over.

Met nieuwe update kun je het geluid van tabs in Chrome muten

Vorig jaar was de update daar waarbij je kon zien welke tabs in Chrome geluid aan het produceren waren. Een handige oplossing voor het eindeloze zoeken naar die ene tab die plots geluid aan het produceren was. Nu kun je wanneer je dat geluid hebt gevonden de tab muten. Je kunt elke individuele tab op deze manier stil krijgen. Handig! Bron.

Pas op Microsoft, Magic Leap is bijna klaar voor massaproductie holo-bril

Magic Leap is nu al een tijdje bezig met het ontwerpen van een bril die de digitale wereld en de ‘echte’ wereld samenvoegt. Nu is het bedrijf bijna zover en heeft het bedrijf daarbij aangegeven dat het niet lang meer gaat duren voordat het apparaat in massaproductie gaat. We zijn benieuwd.

Oslo is eerste stad die auto’s verbant

De hoofdstad van Noorwegen kent de primeur om de eerste stad te zijn die auto’s gaat weren. Het plan zal vast wel op wat weerstand stuiten aangezien hierbij bijna 350.000 auto-eigenaren hun wagen niet meer in de stad kunnen gebruiken. Echter zal het vast ook leiden tot vreugde alom. Zo worden er allemaal nieuwe fietspaden aangelegd en zal de heersende rust zonder auto’s voor fietsers en voetgangers als hemel op aarde aanvoelen. Stel je voor, Amsterdam zonder auto’s, heerlijk! Bron.

Nieuwe zelf-rijdende functie Tesla blijkt gevaarlijk

Een week geleden kreeg de Tesla Model S een update waarbij-ie zelf-rijdend wordt op de snelweg. Nu blijkt echter dat deze technologie niet perfect werkt. Zo neemt de auto plots de afslag in plaats van op de snelweg te blijven. Dat zie je bijvoorbeeld in het onderstaande filmpje gebeuren. Er moet dus nog wel even gesleuteld worden aan de nieuwe update.

Nieuw soort batterij van LG en Samsung kan buigen

Is het toeval of niet? Samsung en LG hebben namelijk allebei batterijen getoond die kunnen buigen. Dit zijn ideale batterijen voor smartwatches en zouden daarbij het batterijvermogen van slimme horloges met zo’n vijftig procent moeten verbeteren. Goed nieuws dus voor de smartwatch-eigenaar.

Foto’s van gigantische tablet Samsung gelekt

Dat Samsung aan een gigantische 18,4-inch tablet aan het werken is, is al wat langer bekend. De Galaxy View zal bijna een halve meter zijn in doorsnede wat uiteraard een flinke grote is. Nu zijn er foto’s opgedoken van de tablet. Ziet er wel tof uit! Bron.

Western Digital neemt ScanDisk over voor bijna 17 miljard euro

Western Digital is in één klap uitgegroeid tot één van de grootste producenten van hard disks ter wereld. Zij hebben namelijk het aanzienlijke ScanDisk overgenomen voor bijna zeventien miljard euro. Een flink bedrag, maar hiermee groeit het bedrijf ook uit tot een flinke speler op de hard disk-markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: de tijdmachine van Google, update iOS 9.1 met middelvinger-emoji en meer
Sluiten