Daniel Koster
Daniel Koster 4 nov 2015

Vandaag: Popcorn Time offline gehaald door Amerikaanse filmindustrie, transparant aluminium uitgevonden en meer

Het einde van de woensdag is toch elke week weer iets om te vieren. De week is door midden en hiermee is het weekend in zicht. Maar eerst is het tijd voor het nieuws binnen de technologische wereld. Check het onderstaande voor al het nieuws van woensdag 4 november!

GoPro aangeklaagd door Polaroid

De Hero4 Session camera is één van de nieuwere initiatieven van GoPro. De kubusvormige camera lijkt echter op een camera die door Polaroid is gemaakt, de Cube actiecamera. Deze gelijkenis viel Polaroid uiteraard ook op en om deze reden hebben zij besloten GoPro aan te klagen. Wij zien de gelijkenis ook wel inderdaad!

Internet probeert terminale Daniel zijn laatste wens te vervullen

Het internet heeft zich achter Daniel geschaard. Deze held van 32 jaar oud is het gevecht met de vreselijke ziekte kanker aan het verliezen en denkt zelf dat hij het niet meer gaat redden om de nieuwe Star Wars-film te kunnen zien. Dit wil hij echter heel graag en vandaar dat het internet nu zijn best aan het doen is om deze droom werkelijkheid te maken!

Chrome is de populairste browser van Nederland

Vroeger had je Internet Explorer en daar bleef het dan wel een beetje bij. Nu is dat echter veranderd en is Google Chrome de meest gebruikte browser. Bijna de helft van de mensen gebruikt dit programma. Internet Explorer staat op de tweede plaats met 23 procent. Check hier op welke plek Firefox staat.

Tesla gaat automatische piloot beperken

Je kon op WANT al zien dat de automatische piloot van Tesla niet ongevaarlijk is. Als je ‘m alleen laat rijden kun je in dodelijke situaties terecht komen. Tesla wil daarom de mogelijkheden van de zelf-rijdende chauffeur beperken zodat dit gevaar wordt geminimaliseerd. Bron.

Transparant aluminium uitgevonden

Het is een groep wetenschappers gelukt om transparant aluminium uit te vinden. Dit hebben zij voor elkaar gekregen door de poedervorm van magnesium aluminaat onder extreme hitte samen te persen. Hierdoor ontstaat er een mineraal dat lijkt op glasachtig aluminium. Check WANT wat dit voor ons in de toekomst gaat betekenen.

Tesla Model 3 komt in maart komend jaar

Jaar 2016 gaat het jaar worden waar de goedkoopste auto ooit van Tesla werkelijkheid wordt, of zo gaan de geruchten. De auto kost een kleine 34.000 euro en zal in maart 2016 te koop zijn.

Vanaf november volgend jaar geen Windows 7 en 8.1 meer

Microsoft heeft aangegeven dat Windows 7 en Windows 8.1 niet meer zullen worden geleverd op laptops en computers. De reden hiervoor is uiteraard dat Microsoft wil dat het nieuwe Windows 10 systeem wereldwijd wordt geïmplementeerd. Bron.

Google Inbox gaat met kunstmatige intelligentie je e-mails beantwoorden

Heb jij ook zo’n hekel aan het beantwoorden van allerlei mailtjes. Dat kan met Google Inbox verleden tijd worden. Dit gaat het doen met Smart Reply. Deze software doet een aantal suggesties voor een respons op inkomende mails zodat je niet zelf hoeft te typen. Als de suggesties kloppen is dat een handige functie!

Volkswagen heeft ook gelogen over emissiewaarden benzine-auto’s

Dachten we dat we alles wel gehad hadden met Volkswagen, blijkt het einde nog niet in zicht. Waar het bedrijf over de emissiewaarden van dieselauto’s van hun eigen merk heeft gelogen blijkt nu dat ze dit ook gedaan hebben voor benzine-auto’s.

11 Lekken gevonden in Galaxy S6 Edge-software

Google heeft flink wat lekken gevonden in het Android-besturingssysteem van de Galaxy S6 Edge. Elf lekker zijn er in totaal in het systeem aangetroffen. Lees hier wat dit voor jou kan betekenen!

Popcorn Time offline gehaald door Amerikaanse filmindustrie

Popcorn Time zou offline zijn gehaald door de collectieve inspanningen van verschillende filmmaatschappijen. Toen zij op 9 oktober een claim indienden tegen drie ontwikkelaars van Popcorn Time werd het deze mensen toch echt te heet onder de voeten. Zij hebben toen de streamingdienst offline gehaald! Bron.

Apple komt met 4-inch iPhone

De iPhone wordt de afgelopen tijd alleen maar groter. Toch zijn er ook mensen die een kleiner model op de kop willen tikken. Volgens de geruchten hebben zij geluk want Apple gaat in 2016 met een 4-inch iPhone komen. Deze zal begin volgend jaar worden onthuld!

Vice komt met televisiezender Viceland

Vice gaat meewerken aan een televisiezender welke Viceland zal heten. Het idee is dat Viceland op de Nederlandse televisie zal worden uitgezonden. Hiervoor zijn ze al in gesprek met distributeurs zoals KPN en Ziggo. Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Popcorn Time offline gehaald door Amerikaanse filmindustrie, transparant aluminium uitgevonden en meer
Sluiten