Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 4 dec 2015

Vandaag: productie volledig elektrische sportwagen Porsche Mission E goedgekeurd, Google wil je bloed en meer

De vrijdag betekent maar één ding. Hard werken en daarna het weekend vieren. Slingers, trompetten, alles! Maar voordat de slingers worden opgehangen is het nog even tijd voor het laatste nieuwsoverzicht van deze week. Klaar? Maak dan nog even tijd voor deze samenvatting van het nieuws uit onze technologische wereld van afgelopen week. Voor als je deze week een vervroegde winterslaap hebt gehouden. In deze warme berenslaapzak bijvoorbeeld.

Apple maakt programmeertaal Swift open source

Apple laat zien dat ze in sommige gevallen open staan voor het toegankelijk maken van hun software. Denk aan HealthKit. En vanaf vandaag is ook de programmeertaal Swift open source. Een verademing voor developers die apps voor OS X, iOS en watchOS maken. Hier vind je meer informatie.

Productie voor volledig elektrische sportwagen Porsche Mission E goedgekeurd

Te gek! Porsche heeft in een persbericht kenbaar gemaakt dat het gaat starten met de productie van volledig elektrische sportwagen Porsche Mission E. De auto moet binnen 3,5 seconden de honderd kilometer per uur aantikken en is binnen vijftien minuten opgeladen. Hier vind je meer informatie over de elektrische Porsche.

Geen verbod op mediaboxen die films streamen uit illegale bron

Voorlopig dan. Het bedrijf Moviestreamer maakt mediaboxen waarmee je nieuwe films gratis kunt streamen. Hier is Stichting Brein het uiteraard niet mee eens en had een rechtszaak aangespannen. Voorlopig nog zonder succes, want de rechtbank in Utrecht heeft besloten dat de mediaboxen verkocht mogen worden. Stichting Brein gaat tegen het vonnis in beroep. (Bron)

Uber straks nog meer waard

Uber gaat hard! Ze zijn namelijk een nieuwe investeringsronde gestart waarmee ze 2,1 miljard dollar hopen op te halen. Mocht dit lukken dan wordt het bedrijf zo’n 62,5 miljard dollar waard.

Sony koopt Toshiba’s image sensor business voor 155 miljoen dollar

Sony wil zich meer gaan ‘focussen’ op de cameramarkt! Dat blijkt wel na deze overname van Toshiba’s image sensor business. Niet alleen voor hun eigen high-end camera’s, maar ze weten ook dat camera’s in de smartphonemarkt booming zijn. Wellicht krijgen ze alle tech-giganten zo ver om de sensoren van Sony straks te gebruiken. (Bron)

Google wil je bloed, zo blijkt uit een patent

Maar daar willen ze geen naald voor toepassen. Google heeft een patent aangevraagd waarmee je bloed kunt prikken zonder dat daar een naald aan te pas komt. Je leest hier meer over het aangevraagde patent.

Raspberry Pi-desktop van 99 dollar succesvol crowfundingproject

De Raspberry Pi-desktop Pi-Top is een groot succes. Een desktop waar je maar 99 dollar voor betaalt. Geen slechte deal! Het is uiteraard geen computer met giga specs, maar dat heb je ook nog niet altijd nodig. Check onderstaande video voor meer informatie over deze goedkope desktop. Je bestelt ‘m hier.

Wordt dit de ondergang van Spotify?

Adele heeft besloten om voorlopig haar nieuwe album niet bij een dienst als Spotify aan te bieden. En zij is niet de enige. Andere artiesten als de Black Keys en Coldplay kiezen hier ook voor. Wordt dit de ondergang van Spotify? Er zijn tal van redenen genoemd waarom artiesten hun muziek niet op Spotify zetten, maar vooral omdat Spotify gratis gebruikers in ruil voor het beluisteren van advertenties toelaat. Lees er hier meer over.

Samsung maakt 548 miljoen dollar aan Apple over

Dat krijg je van patentschending! Na een slepende rechtszaak is het eindelijk zo ver. Op Nu.nl lazen wij vandaag dat Samsung binnen tien dagen 548 miljoen dollar aan Apple over maakt.

Reageer op artikel:
Vandaag: productie volledig elektrische sportwagen Porsche Mission E goedgekeurd, Google wil je bloed en meer
Sluiten