Daniel Koster
Daniel Koster 13 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: Robot die kinderen kan krijgen, gaaf iPhone flip phone-concept en Reddit geblokkeerd in Rusland

Het einde van donderdag 13 augustus is alweer in zicht. Deze dag stond voor Samsung in het teken van de aankondiging van de nieuwe vlaggenschepen, namelijk de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5. Hier kun je er op WANT alles over lezen. Daarnaast gebeurde er uiteraard nog genoeg anders nieuwswaardig in de tech-wereld. Wat, dat lees je hier!

Robot uitgevonden die kinderen kan krijgen

Onderzoekers van de University of Cambridge hebben een robot uitgevonden die kinderen kan krijgen, nou ja een soort van. De robot kan namelijk op eigen houtje kleine robots in elkaar zetten. Het meest bijzondere hieraan is dat-ie tijdens het bouwproces leert en dus elke keer dat de robot een kleine robot in elkaar zet, deze weer beter is dan zijn voorganger. En dat allemaal zonder enige menselijke hulp.

Lenovo schrapt duizenden banen

Zoals meerdere tech-fabrikanten heeft ook Lenovo het zwaar. Om deze reden worden er 3200 banen geschrapt. Dit is noodzakelijk aangezien de winst het tweede kwartaal met vijftig procent daalde ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit terwijl de omzet steeg! Check hier hoe dat kan.

Oud-oprichter komt terug bij Tinder, dus huidige CEO mag vertrekken

Het is ietwat rumoerig te noemen binnen Tinder. De mede-oprichter van het bedrijf, Sean Rad, komt namelijk weer terug bij het bedrijf. Dat terwijl diezelfde Rad vijf maanden geleden werd vervangen door Chris Payne. Deze wordt dus na vijf maanden alweer op straat gezet. De reden hiervoor zou zijn dat Payne niet goed bij het bedrijf past.

Harvard student zijn stage wordt afgezegd nadat hij groot beveiligingslek Facebook aan het licht bracht

We schreven een tijd geleden op WANT al over een extensie waarmee je via Facebook Messenger kon zien waar je vrienden zich begaven. Nu blijkt dat diegene die dit ontwikkelde en het probleem aan het licht bracht bij Facebook zou gaan werken. Dat hele feestje gaat nu niet meer door aangezien Facebook die manier van zaken aan het licht brengen niet kan waarderen.

Maximum van 140 tekens in privéberichten via Twitter geschrapt

Je kunt bij Tweets via Twitter nog steeds maximaal 140 tekens gebruiken. Bij privéberichten is dit echter niet meer het geval. Het lijkt er dus op dat Twitter ook wat meer de stap aan het zetten is naar een Facebook Messenger en WhatsApp-achtige persoonlijke chat toe. Je kunt nu namelijk maximaal tienduizend tekens naar elkaar verzenden per bericht.

Smartphone verkoop Motorola met 30 procent gedaald

Motorola kondigde laatst nog drie nieuwe smartphones aan. Het zou goed kunnen dat dit dan ook de reden is voor een daling van dertig procent in de smartphone verkoop ten opzichte van de verkoop van vorig jaar. Lenovo, de eigenaar van Motorola, geeft zelf ook aan te verwachten dat de verkoop de komende tijd met de drie nieuwe modellen weer zal toenemen.

Reddit geblokkeerd door Rusland

Laatst wilde Rusland Facebook al blokkeren door het gebruik van emoji’s die niet enkel hetero waren. De volgende is Reddit. Daar is namelijk een post op te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je paddo’s moet kweken. Dit is iets wat Rusland uiteraard niet wil zien gebeuren. Tja, dan heb je niet veel andere keus dan de hele site te blokkeren natuurlijk! Bron.

Gaaf concept van een iPhone-flip phone

Of-ie daadwerkelijk zal komen is slechts een vraag, maar de flip phone ziet er zeker gaaf uit. Het ontwerp is van Martin Hajek en we moeten toegeven dat hij de essentie van de iPhone goed heeft weten te bewaren in de uiteindelijke uitvoering van de flip phone.

HTC ontslaat 15 procent van werknemers

Het is geen geheim dat HTC het de afgelopen jaren zwaar heeft gehad. Wegens tegenvallende verkoopcijfers is het bedrijf nu genoodzaakt om vijftien procent van haar werknemers aan de kant te zetten. Spannende tijden dus voor diegene die bij het bedrijf aan de slag is. Lees hier hoe de herschikking eruit zal gaan zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Robot die kinderen kan krijgen, gaaf iPhone flip phone-concept en Reddit geblokkeerd in Rusland
Sluiten