Daniel Koster
Daniel Koster Tech 16 jan 2017

Vandaag: Samsung lekt beelden van Galaxy S8, pas op voor deze Gmail scam en meer

Week drie van januari is alweer aangebroken. In het tech nieuwsoverzicht van vandaag lees je onder andere over de gelekte video van de Samsung Galaxy S8, de problemen die Gmail heeft met phishing en meer.

Geen roamingskosten meer bij Robin Mobile

Heb je Robin Mobile dan heb je geluk. De mobiele provider rekent per 1 februari af met roamingskosten in de EU. Zo kun je in heel Europa gebruik maken van je Nederlandse abonnement, zonder daar extra kosten aan kwijt te zijn.

Gemeente Enschede wilt drones inzetten voor veiligheid

De drones zullen worden ingezet om bedrijventerreinen en de campus van Universiteit Twente te beschermen tegen inbrekers en brand. Bij een melding zullen de drones opstijgen en live-beelden naar een meldkamer sturen.

CoDrone4-WANT

Albert Heijn investeert in programmeren

De Albert Heijn biedt het personeel programmeercursussen aan. Medewerkers kunnen zich hier zelf voor opgeven. Er is voor nu plek voor 450 medewerkers.

Samsung heeft verklaring voor de Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 houdt ons al tijden in zijn greep. Wat was nou toch de reden voor de ontploffingen? Volgens bronnen ligt het probleem bij de accu. Volgende week horen we de volledige verklaring van Samsung zelf.

WiFi-verbruik NS verdubbelt

De verdubbeling heeft te maken met het feit dat de NS de WiFi-snelheid heeft verhoogd. Een film of video streamen is nog steeds te hoog gegrepen, maar browsen en je sociale kanalen checken moet geen problemen meer opleveren.

WANT_TREIN

Erfgenaam van Samsung aangeklaagd voor omkoping

Lee Jae-yong, plaatsvervangend hoofd van Samsung, is aangeklaagd door Zuid-Koreaanse aanklagers. Volgens hen heeft Lee de in opspraak geraakte president Park Geun-hye met miljoenen omgekocht om zo de macht te houden bij de Samsung Group.

Microsoft koop AI startup Maluuba

De startup heeft een AI-systeem ontwikkeld dat op bijna menselijk niveau teksten kan lezen en begrijpen. Tot nu toe is dat de AI’s van Facebook en Google nog niet gelukt. Een goede move van Microsoft dus!

Samsung zelf lijkt de Galaxy S8 in een video te lekken

De onderstaande video is door Samsung zelf op YouTube gezet. Of het om een foutje gaat of niet weten we niet, maar hierin toont Samsung de Galaxy S8. Zonder fysieke thuisknop en qua proporties lijkt-ie overeen te komen met wat we van de Galaxy S8 verwachtten. Een geintje vanuit Samsung of the real deal?

Windows 10 krijgt gamemodus

In deze gamemodus worden computerprestaties verbeterd waardoor je zonder horten en stoten je games kunt spelen. De Window 10-update komt later dit jaar uit, dus het is voor nu een kwestie van geduldig afwachten.

Cijfers ontplofte Falcon 9 bekend

Op 28 juni 2015 ontplofte een Falcon 9 raket een paar minuten na de lancering boven de Atlantische Oceaan. Een kijkje in de data van SpaceX laat zien dat deze ontploffing behoorlijk prijzig was. Het kostte SpaceX ongeveer 245 miljoen euro. Dat is inderdaad niet niks.

spacex-4k-want

Uitvinder van Android is bezig met iets nieuws

Andy Rubin, de man achter het Android-systeem, is bezig met een nieuwe startup, Essential. Het bedrijf focust zich op high-end hardware. Eén van de producten van het bedrijf zou een modulaire smartphone zijn.

Gmail heeft last van phishing

Heb je een Gmail-account? Dan raden we je aan goed op te letten van wie je een mail opent. Gmail heeft namelijk last van phishing. In deze vorm krijg je een mail van één van jouw eigen persoonlijke contacten. In de mail zie je een link of bijlage.

Gmail-banner

Wat je ook doet, open dit niet. Dit is namelijk iemand anders die zich voordoet als iemand die je kent en je computer wil infecteren. Wat je wel kunt doen, is dit rapporteren bij Google en de persoon van wie je de mail hebt gekregen. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link.

Facebook test nepnieuws filter in Duitsland

Facebook werkt samen met Correctiv, een derde partij die het nieuws checkt. Als het daadwerkelijk om nepnieuws gaat, dan verandert het algoritme van Facebook waardoor de video naar de vergetelheid verdwijnt. Daarnaast krijgen Facebook-gebruikers een melding dat het om nepnieuws gaat. Wanneer de dienst naar Nederland komt is voor nu onduidelijk.

Microsoft geeft Xbox One een update

Door deze update zal de Xbox One sneller worden. De verbeteringen zorgen ervoor dat het systeem soepeler loopt en je met één druk op de knop bij het menu kunt, wat je ook aan het doen bent. De update wordt later dit jaar verwacht.

Reageer op artikel:
Vandaag: Samsung lekt beelden van Galaxy S8, pas op voor deze Gmail scam en meer
Sluiten