Daniel Koster
Daniel Koster Tech 24 feb 2016

Vandaag: Siri voor Mac OS X in het vooruitzicht, muziekspeler die enkel Spotify afspeelt en meer

Het Mobile World Congres 2016 is nog in volle gang. Toch valt het ons een beetje tegen wat zich daar afspeelt en vandaar dat je de belangrijkste innovaties die daar vandaag zijn gepresenteerd ook in dit overzicht zult tegenkomen. Daarnaast is er vandaag ook genoeg anders gebeurd, zoals dat Facebook de like-knop heeft vervangen door emoji’s!

Netflix komt met chille updates

Netflix rolt wat chille updates uit. Zo zal de dienst wanneer jij je cursor een tijdje op een film of serie houdt automatisch een korte trailer afspelen. Daarnaast heeft het bedrijf verteld dat het content met hdr-ondersteuning gaat afspelen. Dit houdt de bandbreedte binnen beperken. Ook zal er meer 4K-content worden geproduceerd!

Popcorn Time is terug, en dit is waarom

De originele Popcorn Time was een tijdje terug opeens weer online. De wereld vroeg zich af hoezo en wie er nu achter zitten. Daar is nu meer duidelijkheid over. Diegene achter de Popcorn Time-versie hebben namelijk een statement vrijgegeven!

Apple wil Siri voor de Mac dit najaar introduceren

Siri is de afgelopen tijd flink gegroeid en daardoor heb je steeds meer aan het systeem. We wachten echter nog steeds op het moment dat Siri op alle Apple-apparaten wordt geïntroduceerd. Nu wordt er gezegd dat Apple Siri voor OS X met OS X 10.12 wil introduceren. Dit komt neer op de nieuwe OS X versie die (waarschijnlijk) in de tweede helft van 2016 beschikbaar zal zijn.

Xiaomi presenteert de Mi 5 smartphone

Xiaomi heeft vandaag tijdens MWC 2016 de Mi 5 smartphone gepresenteerd. Met deze smartphone doet de smartphonefabrikant waar-ie goed in is: prima specificaties verpakken in een stijlvolle telefoon voor een prima prijs! Lees hier meer over de 5,15-inch smartphone. De telefoon komt trouwens waarschijnlijk niet naar Nederland. Waarom? Dat lees je hier.

Haier komt met smartphones naar Benelux

De HaierPhone V4 en de HaierPhone L56 zullen beiden vanaf het tweede kwartaal in de Benelux beschikbaar zijn. Dat mocht wel eens tijd worden, dat Haier met hun telefoons naar de Benelux kwam!

Android blijkt vaker mankementen te vertonen dan iPhone

De discussie of de iPhone of Android-telefoons ‘beter’ zijn zal nooit overwaaien. Tenminste, dat denken wij. Dit onderzoek biedt wel een extra argument ten faveure van de iPhone. Wat blijkt? In 85 procent van de gevallen is het een Android-telefoon die mankementen vertoont. Dat zijn geen goede cijfers!

Planet Earth 2 komt eraan en wordt deels met drones geschoten

Planet Earth is awesome. Nu komt er een tweede Planet Earth. Deze zal in 4K met behulp van drones worden geschoten. Wij kijken nu al uit naar de opvolger van de toffe eerste editie!

Toffe muziekspeler die enkel Spotify-nummers afspeelt

Een startup heeft een muziekspeler ontworpen die enkel Spotify-nummers afspeelt. Dit doet het apparaatje online. Je laadt de nummers op het apparaatje via een Android- of iOS-apparaat. Een slim apparaatje voor diegene die muziek wil luisteren en verder geen gezeur aan zijn hoofd wil!

Fitbit blijkt meest verkochte fitnesstracker van 2015

Fitibt heeft het relatief gezien goed gedaan. De fitnesstracker van Fitbit is namelijk de best verkochte van 2015. Het apparaat is bijvoorbeeld ook vaker verkocht van de Apple Watch. Nice!

Microsoft introduceert slimme manier om van applicaties te verwisselen

Uber lanceert UberMOTO

Uber gaat UBerMOTO in Bangkok lanceren. Het zit ‘m in de naam, maar dit wordt een manier om via motoren van A naar B te worden gebracht. Slim, want je hebt flink wat steden waar flinke aantallen motoren voorkomen die uitermate zijn geschikt voor het vervoeren van passagiers.

Check deze toffe demonstratie waarbij wordt uitgelegd hoe de twee camera’s van de iPhone 7 zouden werken

Spotify stapt over naar Google Cloud Platform

Al die streamingdiensten moeten hun data toch ergens opslaan. Waar Netflix dit bij Amazon doet heeft Spotify ervoor gekozen om dit in de cloud bij Google te doen. Dat is uiteraard een flinke overwinning voor Google.

Amuserende video van een man die een batterij kocht voor 633 euro en werd opgelicht

Wetenschappers ontwikkelen passieve Wifi die extreem zuinig is

We gebruiken allemaal Wifi op onze telefoon om ‘m van internet te voorzien. Dit kost wel batterij. Een groep wetenschappers is met een alternatief gekomen dat tienduizend maal minder energie kost. Dat is een flinke verbetering, chill!

Wauw: Fujitsu ontwikkelt apparaat die het doorheeft wanneer koeien zin hebben

Het is geen grapje: Fujitsu heeft een apparaat ontwikkeld die het merkt wanneer een koe zin heeft. Of, om een slecht Engels grapje te maken, wanneer een koe in the moo(d) is. Het apparaat is een soort van fitnesstracker voor koeien en houdt bij hoe veel stappen een koe zet. Het apparaat kan hieraan afleiden of de koe klaar is voor de daad!

Arnhem gaat elektrische voertuigen van stroom voorzien met behulp van trolleybussen

De stad Arnhem heeft een slim plan bedacht om elektrische voertuigen op te laden. Trolleybussen gaan elektriciteit opwekken wanneer ze remmen. Dit wordt opgeslagen en ‘s nachts gebruikt om elektrische voertuigen mee op te laden. Slim!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Siri voor Mac OS X in het vooruitzicht, muziekspeler die enkel Spotify afspeelt en meer
Sluiten