Vandaag: smartphone-games met Nintendo-karakters in 2016, batterijbug iPhone 6S wordt door Apple onderzocht en meer

De week is begonnen, tijd om zowel het nieuws van het weekend als de eerste dag van deze mooie week te behandelen. Wij kunnen dit jaar bijvoorbeeld smartphone-games met Nintendo-karakters verwachten en is het de Falcon 9 van SpaceX helaas niet gelukt om voor de tweede keer te landen. Dit en nog veel meer lees je in ons dagelijks nieuwsoverzicht uit onze innovatieve wereld.

Batterijduur van de Hololens is 5,5 uur

De ontwikkeling van de Microsoft Hololens is nog in volle gang. En dat is waarschijnlijk nodig ook. De augmentedrealitybril heeft op dit moment een batterijduur van 5,5 uur. Maar bij zwaar werk ligt dit nog een stuk korter, namelijk 2 tot 2,5 uur. Dat wordt in onderstaande video met Microsoft-evangelist Bruce Harris aan het woord bevestigd. De komende tijd zullen wij meer over de Hololens te weten komen, want de ontwikkelaarsversie wordt de komende maanden voor drieduizend dollar uitgerold.

Smartphone-games met Nintendo-karakters kunnen wij dit jaar verwachten

Wij kunnen niet wachten om Mario Kart met de smartphone te spelen. Of wat dacht je van The Legend of Zelda? Er is nog niet bevestigd dat deze games ook daadwerkelijk voor smartphones worden uitgebracht, maar dat Nintendo dit jaar games met bekende Nintendo-karakters uitbrengt is een feit. De eerste mobiele app van Nintendo heet Miitomo en komt in maart. Daar lees je hier meer over.

Eerste beelden van Samsung’ fitnesstracker duiken op

Samsung wil niet alleen smartwatches op de markt brengen. De consument moet ook losse fitnesstrackers van Samsung gaan gebruiken. Je hebt natuurlijk al de Gear Fit, maar de zogenoemde ‘SM-R150’ moet het naar alle waarschijnlijk beter gaan doen. Het enige wat uit de foto’s duidelijk wordt is dat de fitnesstracker waarschijnlijk met een draaiknop te bedienen is. Een bedieningssysteem die wij ook van de Gear S2 kennen. (Bron)

Apple en Google verwijderen de game ‘Survival Island 3-Australia Story 3D’ uit de app stores

En terecht! In deze game heb je de mogelijkheid om aboriginals te vermoorden, terwijl ze proberen te overleven. Daarnaast worden de aboriginals volgens een petitie als gewelddadig en agressief gepositioneerd waardoor er deze petitie tegen de game is gestart. Initiatiefnemer, de Australische studente Georgia Mantle, wacht ook nog op een excuus van de ontwikkelaars.

De game ‘Omikron: The Nomad Soul’ is als eerbetoon naar David Bowie tijdelijk gratis

David Bowie komt in het spel ‘Omikron: The Nomad Soul’ voor waardoor de uitgever Square Enix heeft besloten om het spel tot 22 januari gratis aanbiedt. Als eerbetoon voor David Bowie. Je kunt het oldskool spel hier downloaden.

Batterijbug iPhone 6S wordt door Apple onderzocht

Het batterijduur van de iPhone 6S (Plus) wordt niet altijd goed bij iedereen weergegeven. En dat is écht niet chill. Vooral niet omdat de batterij voller lijkt dat dat-ie daadwerkelijk is. En jij wilt niet zomaar zonder batterij zitten. Apple heeft nu aangegeven dat de bug wordt onderzocht. Wanneer dit is opgelost is nog onbekend.

Microsoft gaat geen oude software voor nieuwe processoren ondersteunen

Uiteindelijk wil Microsoft natuurlijk dat alle systemen op Windows 10 gaan draaien. Een eerste stap is gezet door nieuwe processoren van AMD, Intel en Qualcomm alleen kunnen draaien wanneer de nieuwste versie van Windows erop staat geïnstalleerd. Lees er hier meer over.

Facebook test een nieuwe browser waardoor jij nooit meer de app verlaat

Facebook wordt het meeste op mobiel gebruikt en gaat ervoor zorgen dat jij nog enkel en alleen op je mobiel Facebook gebruikt. Want je stuurt toch alleen berichten via Facebook Messenger en niet via WhatsApp? Oh nee, WhatsApp is ook van Facebook. Maar het gaat ook om externe links die via Facebook worden gedeeld. Wil je een mooi verhaal lezen dat gebeurt dit straks ook in Facebook. Door een speciale browser dat wordt ontwikkeld. Lees daar hier meer over.

Microsoft ontwikkelt een toetsenbord voor iOS

Iedereen mag voor de iPhone een toetsenbord ontwikkelen, dus ook Microsoft. Of-ie gaat aanslaan? Wij zullen het zien. Er is in principe weinig mis met het toetsenbord van Apple, maar ruimte voor verbetering is er altijd. Een datum waarop het toetsenbord beschikbaar wordt is nog onbekend. (Bron)

De Falcon 9 stort bij de landing toch neer

Arme Elon Musk. Het zou zo mooi zijn, dat de Falcon 9 wederom wist te landen. Helaas is dit niet gelukt en ging het bij de landing net mis. Check in onderstaande video op Instagram hoe dit eruit zag. En op The Verge lees je hier meer over.

Jessica Jones krijgt een tweede seizoen

In 2015 is er in ieder geval één serie enorm gehypt, wij hebben het over de Netflix-productie Jessica Jones. Geen wonder dat er dit jaar een tweede seizoen aankomt. Wat wij van het eerste seizoen vonden? Wel leuk, maar geen topper! Laten wij dus hopen dat het tweede seizoen voor iets meer spanning zorgt. Hier lees je over nog meer Netflix-nieuws.

Dynamisch scherm kan brailleschrift tonen

Er komt een dag waarop een tablet ook voor blinden handig is. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan zijn namelijk bezig met een scherm dat brailleschrift kan tonen. In onderstaande video wordt meer over deze bijzondere techniek uitgelegd.

Na meer dan 20 jaar een nieuw level van Doom ontwikkeld

John Romero, de beste man die een grote rol in de ontwikkeling van Doom heeft gespeeld vertelt op Twitter dat hij een nieuw level voor Doom heeft ontwikkeld. Het level E1M8B is via Dropbox beschikbaar.

De eerste bloem die in de ruimte groeit

De flora en fauna van onze aarde breidt zich tegenwoordig ook in de ruimte uit. In de ruimte is namelijk de eerste bloem geboren. Dat maakt de Amerikaanse astronaut Scott Kelly via Twitter bekend. Hier lees je hoe dit op het ISS mogelijk is.

Reageer op artikel:
Vandaag: smartphone-games met Nintendo-karakters in 2016, batterijbug iPhone 6S wordt door Apple onderzocht en meer
Sluiten