Daniel Koster
Daniel Koster Apple 10 mrt 2016

Vandaag: softwarebaas Apple geeft gouden tip om batterij te besparen, Android N preview openbaar gemaakt en meer

De donderdag zit er alweer (zo goed als) op. Het weekend staat zo in het verschiet en het belooft een zonovergoten paar dagen te zijn. Heerlijk! Maar zo ver zijn we nog niet. Voordat we vooruitblikken gaan we nog even terugblikken op het innovatieve nieuws van donderdag 10 maart!

Nest applicatie krijgt update

De Nest app heeft een update gekregen. Er zijn een paar nieuwe functionaliteiten die door deze update mogelijk zijn. Zo is het eindelijk mogelijk om je locatie met de app te delen. Zo weet-ie beter wanneer je thuis bent of thuis gaat komen bijvoorbeeld. Ook kun je tot tien extra accounts bundelen in een gezinsaccount.

Microsoft Lumia 650 is in Nederland te koop

Vanaf vandaag is de Lumia van Microsoft in Nederland te koop. Dit apparaat draait op Windows 10. De smartphone kost 229 euro en is daarmee een handige, prima telefoon voor diegene die niet teveel vraagt van zijn mobieltje!

Samsung Galaxy S7 blijkt populairder dan verwacht

Je maakt als smartphonefabrikant van tevoren altijd een schatting van het aantal telefoons je gaat verkopen. Nu blijkt de verkoop van de Galaxy S7 (Edge) harder dan verwacht. Dat is flink winnen voor Samsung natuurlijk!

Oef, Se-dol verliest ook tweede potje Go

Historie wordt op dit moment geschreven. Gister won de kunstmatige intelligentie AlphaGo van Google gister de eerste keer van Se-dol. Nu heeft AlphaGo voor de tweede maal van Go-expert Se-dol gewonnen. Hiermee laat AlphaGo zien dat het boven de denkkracht van de mens aan het uitstijgen is. Of dit een goede ontwikkeling is, is alleen nog de vraag!

Check hoe een zelf-rijdende auto van Google een bus aanrijdt

Ook Google maakt datacentra open source

Het is al een tijd lang het geval dat Facebook hun datacentra open source maakte. Dit met het nobele streven om het internet sneller te doen ontwikkelen en het aanbod voor meer mensen mogelijk te maken. Google heeft nu ook aangegeven ditzelfde te gaan doen en zelfs met Facebook samen te gaan werken om dit te realiseren.

Preview van Android N eerder dan verwacht beschikbaar

De preview van Android N is sinds vandaag beschikbaar. Dat is eerder dan verwacht, maar je hoort ons niet klagen! Iets dat meteen opvalt? Dat je met Android N twee schermen tegelijk op je scherm kunt draaien. Snap je?

Cool: multiplayergames beschikbaar voor Gear VR

Oculus heeft multiplayergames beschikbaar gemaakt voor de Gear VR. Hierdoor wordt het dus mogelijk om met de Gear VR-bril van Samsung tegen elkaar elkaar te gamen. Dat is awesome!

Navigeren in Google Docs stuk gemakkelijker met nieuwe functionaliteit

Navigeren in Google Docs ging al prima, maar nu is dat al helemaal vergemakkelijkt. Op desktop kun je nu via een preview menu door koppen scrollen. Ben je bij de juiste kop aangekomen dan selecteer je deze en word je naar dat deel van het document geleid!

Facebook gaat notificaties van Live Video uitschakelen

Dit is chill. Wanneer mensen namelijk via Live Video aan het livestreamen zijn en jij kent ze dan krijg je hier een notificatie van. Aangezien de functionaliteit meer en meer wordt benut betekent dit een toenemend aantal aan notificaties. Daar kun je nu meer onderuit komen doordat je deze notificaties kunt uitschakelen!

Voor de foodies: één van de oprichters van YouTube komt met Nom

Hou jij van eten of het kijken naar hoe andere mensen eten maken? Dan is Nom iets voor jou! Dit is een livestreaming platform waar mensen allerlei content omtrent eten op kunnen droppen. lees er hier meer over.

Het afsluiten van apps bespaart juist geen batterij volgens Apple softwarebaas

Wij zeiden het al een tijdje terug, maar het afsluiten van apps op je iDevices bespaart geen energie. Sterker nog, het zorgt er juist voor dat je meer energie verbruikt. Wat iOS namelijk hedendaags doet is apps op de achtergrond bevriezen en ze pas weer activeren als je ze opent. Door ze af te sluiten en later weer te openen verbruik je dus meer energie. Of zo stelt de softwarebaas.

Slimme stofzuiger van Samsung veegt de vloer met de rest aan

Oké we moeten eerlijk zijn dat we niet zeker weten dat de slimme stofzuiger de vloer aanveegt met de competitie. Het klonk alleen lekker, dus vandaar. Wat we wel weten is dat de Powerbot Essential , de nieuwe slimme stofzuiger van Samsung, een redelijke prijs combineert met kwaliteit! Cool.

Deze jurk is door middel van 4D printtechnologie gemaakt!

Bron

Nieuwe innovatie van MIT kan websites 34 procent sneller laten laden

Wanneer het om het internet gaat moet alles altijd sneller en sneller. Tijd is geld zullen we maar zeggen. Als dat zo is dan kunnen we ons flink wat tijd besparen. MIT zou namelijk de laadtijd van websites met 34 procent kunnen versnellen. Handig!

Canon komt met de EOS 1300D met wifi!

Canon komt met de EOS 1300D. Dit is een DSLR camera die ook nog eens met wifi kan worden verbonden. Ideaal, want zo kun je de kiekjes die je maakt meteen ook via wifi op je computer zetten. Zo kun je ze meteen door iemand anders laten bewerken bijvoorbeeld, of zo heb je altijd een backup van je foto’s!

Ook Opera gaat automatisch adblocker aanbrengen in webbrowser

Ook Opera gelooft erin dat je onder andere advertenties moet weren. Wanneer je dit automatisch vanuit je webbrowser doet wordt de browser flink sneller. Volgens Opera zo’n veertig procent sneller!

De nieuwe NRC applicatie voor iOS laat je onbeperkt artikelen lezen

Normaliter zijn krachten redelijk huiverig met het openstellen van al hun artikelen aan mobiele lezers. Als je alle artikelen online kunt checken, waarom dan nog de papieren krant? NRC pakt het anders aan en laat je via hun nieuwe applicatie alle artikelen die ze plaatsen lezen! Gratis.

Reageer op artikel:
Vandaag: softwarebaas Apple geeft gouden tip om batterij te besparen, Android N preview openbaar gemaakt en meer
Sluiten