Vandaag: technische bouwtekeningen iPhone 7 gelekt, zelfrijdende auto in Amsterdam en meer

We hebben de maandag weer doorstaan, hoera! Voordat we voorgoed afscheid kunnen nemen van deze 14e maart moet het nieuwsoverzicht nog even worden gelezen. Zo ontgaat jou niks van het belangrijke tech-nieuws van deze maandag en kun je je blik weer op morgen richten!

Nederlandse team pakt vierde plaats bij wereldkampioenschappen drone racen

Het Nederlandse drone racing team heeft een puike prestatie geleverd. Tijdens het wereldkampioenschap drone racen in Dubai hebben ze de vierde plek bemachtigd. Waarschijnlijk zijn ze zelfs nog ietwat teleurgesteld. Dit aangezien hun drone in de finale tijdens de pitstop op zijn kant terecht kwam en daardoor niet verder kon vliegen. Hierdoor werden ze automatisch vierde.

Valve maakt spellen die op Steam staan compatibel met VR-bril

Valve heeft een nieuwe modus uitgerold. Hierdoor is het mogelijk om de spellen die Steam kent met een VR-bril te spelen. Lees er hier meer over.

President Obama staat achter de FBI

Tijdens SXSW heeft President Obama zich uitgesproken over of hij vindt dat de overheid toegang moet krijgen tot elektronische apparaten. Hij stelde dat dat zeker moest kunnen in gevallen van nood. Hiermee staat hij dus in wezen achter de FBI.

AlphaGo wint derde pot en daarmee uiteindelijke competitie van Se-dol

Je weet nu vast wel dat AlphaGo van Google is en de uitdaging aanging met Se-dol. Dit is een goede Go-speler. De software van Google heeft echter de vloer met ‘m aangeveegd en drie maal op rij gewonnen.

Nederlanders gepakt voor het hacken van honderden Instagram-accounts

Twee Nederlandse mannen zijn opgepakt voor het hacken van honderden Instagram-accounts. Zij verkregen toegang tot deze accounts door phishing e-mails. Dit zijn e-mails waarvan het leek alsof ze van Instagram vandaan kwamen, maar uiteindelijk door de twee mannen werden verstuurd. Toen ze eenmaal toegang kregen tot de accounts boden ze die aan voor advertentiedoeleinden aan allerlei bedrijven.

Wetenschappers kweken een werkend hart

Het is een groep wetenschappers gelukt om een hart te kweken. Hiervoor werden onbruikbare harten gebruikt, in een bepaald middel gelegd waardoor alle cellen die ze kenden werden verwijderd en cellen van de patiënt die een hart nodig had aan toegevoegd. En dat uiteindelijk met succes!

Tof: zelrijdende auto van Mercedes rijdt door Amsterdam

Mercedes heeft gisteren met een zelfrijdende auto door Amsterdam gereden. Je kon ‘m onder andere tegenkomen op de Dam. De wagen ziet er futuristisch en gaaf uit. Wij gaan proberen gauw een testritje in de automobiel te maken zodat we je er meer over kunnen vertellen.

Bron

De reden dat Scott Kelly meer dan vijf centimeter groeide in de ruimte

Scott Kelly is een astronaut die een jaar in de ruimte doorbracht. Nu is de beste man vijf centimeter gegroeid. De reden hiervoor? Dat er minder zwaartekracht is waardoor je lichaam wat oprekt. Nu hij weer op aarde is zal de zwaartekracht zijn lichaam weer naar beneden drukken zodat ‘ie weer dezelfde lengte zal zijn.

Het is weer wereld Pi-dag

Zoals elk jaar is het op 14 maart wereld Pi-dag. De Pi-liefhebber is in extase en viert deze dag uitbundig. Wij vieren het met wat minder enthousiasme maar wensen je uiteraard een fijne Pi-dag toe. Party!

Campus Party, het grootste tech-festival van de wereld, komt naar Nederland

Wij zijn natuurlijk liefhebbers van tech. Daarom is het zo tof dat Campus Party naar Utrecht komt. Van 25 tot en met 29 mei 2016 stroomt de Jaarbeurs in Utrecht vol met studenten, techfans, innovators en geeks voor Campus Party.

Lengte zegt niet alles; zes microbots slepen een wagen van 1800 kilogram mee

Nieuw systeem van Brein is klaar voor gebruik

Brein is al een tijd lang een systeem aan het uitproberen waarbij de identiteit van notoire torrent-uploaders wordt achterhaald. Nu is dat systeem klaar om in de praktijk toe te passen. Het systeem analyseert wie vaak torrents uploadt en achterhaalt hun IP-adressen. Wees dus gewaarschuwd!

Lek van iPhone 7 tekening laat twee belangrijke veranderingen zien

Een vermoedelijk lek van de bouwtekeningen van de iPhone 7 laat twee belangrijke veranderingen aan het apparaat ten opzichte van zijn voorganger zien. De witte strepen voor de antenne zijn eindelijk verdwenen en ook is de cameraopening groter geworden!

Survey bij SXSW komt met schokkende resultaten

Een survey die op SXSW 2016 is uitgevoerd kent schokkende conclusies. Zo zegt zestig procent van de vrouwen dat ze seksuele avances hebben meegemaakt waar ze niets van wilde weten. Ook zei 88 procent van de vrouwen dat vragen die voor hen waren bedoeld aan mannelijke collega’s werden gesteld!

Galaxy S7 kost 230 euro om te maken

Een onderzoeksbureau heeft uitgezocht wat het kost om de Galaxy S7 te laten maken. Samsung geeft hier volgens hen 230 euro aan uit. Dat is natuurlijk niet niks, maar wel een paar honderd euro minder dan de verkoopprijs van het apparaat!

Spotify staakt updates voor Windows phones

Spotify ziet er geen rendement meer in om ook updates voor Windows phones beschikbaar te maken. De muziekdienst gaat namelijk stoppen met de updates. Wel blijft de app voor nu nog beschikbaar in de Windows Store.

Microsoft Store stopt met ondersteunen betalen met bitcoins

Microsoft is klaar met de bitcoin. Je kunt namelijk niet meer betalen met bitcoins bij de Microsoft Store. Het is nog onduidelijk wat de reden is voor het stoppen met de ondersteuning, want daar heeft Microsoft zich niet over uitgelaten.

Facebook onder vuur door niet inzetten Safety Check in Ivoorkust

Ivoorkust kreeg gister te maken met twee mannen die het vuur openden op burgers. Zestien mensen kwamen hierdoor om het leven. Facebook activeerde Safety Check, de tool waarmee je kunt aangeven dat je veilig bent, niet. Mensen zetten daar nu hun vraagtekens bij.

Reageer op artikel:
Vandaag: technische bouwtekeningen iPhone 7 gelekt, zelfrijdende auto in Amsterdam en meer
Sluiten