Rutger Houweling
Rutger Houweling 20 jan 2016
Leestijd: 4 minuten

Vandaag: telecomprovider moet compensatie betalen bij langdurige storing, iOS 10 komt in juni 2016 en meer

Wauw, de dag is alweer voorbij. Voor ons vloog woensdag 20 januari voorbij en zijn we weer een stapje dichter bij het weekend. De ontwikkelingen in de tech-wereld waren één van de redenen dat de dag voorbij vloog. Wij zaten daar wederom bovenop en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Alstu!

Langdurige storing bij je telecomprovider? Je krijgt geld terug

Weer eens niet langdurig niet bereikbaar dankzij een storing bij je telecomprovider? Een aanpassing in de Telecommunicatiewet heeft er eindelijk voor gezorgd dat de telecomprovider voor een compensatie moet zorgen. Bij een langdurige storing, wat tussen de twaalf en 24 uur betekent, wordt één dag abonnementsgeld vergoed. (Bron)

Facebook voor Android krijgt Tor-ondersteuning

Goed nieuws voor gebruikers van de Tor-browser op mobiel. Facebook biedt namelijk sinds vandaag de ondersteuning van de Tor-browser in de Android-app. Dit neemt niet weg dat Facebook geen persoonlijke informatie meer van je doorkrijgt. Het gaat alleen om de verzonden data vanuit de Facebook-app die je via Tor kunt versleutelen. Lees er hier meer over.

100 miljoen groeigeld voor Deezer

Ondanks de concurrentie van Spotify en Apple Music blijft Deezer doorpakken. Het bedrijf krijgt namelijk honderd miljoen euro aan groeigeld. Van investeringsmaatschappij Access Industries en het Franse telecombedrijf Orange. Of ze hiermee de wereldwijde strijd gaan winnen? Wij betwijfelen het.

De Hermès Apple Watch is vanaf vrijdag verkrijgbaar

De Hermès Apple Watch, waar je bijna 1500 euro voor moet neertellen, is vanaf vrijdag online verkrijgbaar. Ben jij fan van de gave band? Sla dan komende vrijdag je slag!

iOS 10 in juni aangekondigd

Het is nog onduidelijk wanneer Apple WWDC 2016 houdt, maar dat dit in juni plaatsvindt is duidelijk. En tijdens dit event zullen ze ook iOS 10 onthullen. Dat stelt BGR in dit artikel.

Woops, stekker elektrische auto vastgevroren

We willen allemaal elektrisch rijden, maar wij zijn tegen een winters probleem aan gelopen. Mensen melden vastgevroren stekkers van het laadsnoer. En dan kun je niet wegrijden met je prachtige elektrische waggie. De ANWB geeft in ieder geval aan dat je het beste professionele hulp kunt inschakelen en zelf geen poging tot ontdooien te ondernemen. Hier lees je er meer over.

HTC One M8 en One M9 eindelijk klaar voor Android Marshmallow

Beschikt je over een HTC One M8 en One M9? Dan kun je het toestel eindelijk van Android Marshmallow voorzien. De uitrol begint in Groot-Brittannië en Canada. Later deze week volgt Nederland, dus houd je toestel in de gaten voor een update-melding. (Bron)

Bezit van een auto niet belangrijk

Het bezitten van een auto kent voordelen, maar ook nadelen. Dat is in ieder geval de visie van de Nederlander blijkt uit dit onderzoek. Zo overweegt 43 procent van de Nederlanders een alternatieve vorm van eigendom. Het gebruik van een auto vindt de Nederlander namelijk wél van belang.

Prijs voor Sony VR-bril mogelijk gelekt

Het was tot nu toe onduidelijk hoe duur de VR-bril van Sony zou worden. Daar is nu meer duidelijkheid over aangezien een drietal Zwitserse websites de prijs van de bril geven. Omgerekend kost-ie tussen de 450 en vijfhonderd euro.

Europees parlement stemt tegen blokkeren van mensen op basis van IP-adres

Vandaag stemde het Europees parlement omtrent geoblocking. Dit houdt in dat content wordt geblokkeerd voor mensen uit een bepaalde geografische locatie op basis van je IP-adres. Dit is iets dat Netflix bijvoorbeeld doet. Als het aan het Europees parlement ligt is dit dus binnenkort verleden tijd!

FIOD arresteert Bitcoin-bende

De Bitcoin is een betaalmiddel die niet enkel voor legale zaken wordt toegepast. Echter blijkt uit de arrestaties van de FIOD dat ook betalingen met de Bitcoin zijn te achterhalen. In verschillende steden zijn arrestaties verricht van mensen die criminele handelingen door middel van de Bitcoin financierden. Bron

Cijfers vierde kwartaal Netflix bekend

Netflix doet het weer! Uit de cijfers van het vierde kwartaal van de online streamingdienst wordt duidelijk dat het bedrijf met een toename van 5,59 miljoen gebruikers nu in totaal 75 miljoen gebruikers kent. Wauw! Waar Netflix ook nog eens geen afname van gebruikers verwacht door de proxy-blokkade is dat allemaal goed nieuws.

Gigantische Megacopter tilt bijna zestig kilogram aan gewichten en verbreekt daarmee wereldrecord

Panasonic komt met Android-camera

Je smartphone kent een camera, maar die is toch minder dan een ‘gewone’ camera. Waar Panasonic een smartphone ontwikkelde met een prima camera in de vorm van de Lumix-reeks, is de Lumix CM1 een Android-camera waar je niet mee kunt bellen. Check de specificaties hier.

Sony lanceert toffe projector

Sony heeft de Ultra Short Throw Projector gepresenteerd. Dit is een apparaat dat van elk oppervlakte een beeldscherm maakt door erop te projecteren. Check in de onderstaande video hoe dat gave apparaat eruitziet!

De oprichter van Oculus is voor de rechter gedaagd

Palmer Lucky is de oprichter van Oculus. Nu zit ‘ie in de penarie. Tijdens de ontwikkeling van de Oculus Rift zou namelijk gebruik zijn gemaakt van vertrouwde informatie van een ander bedrijf. Dat bedrijf is nu natuurlijk op eerlijke compensatie uit!

Drone vliegt met nieuwe technologie om bomen heen

Microsoft roept Surface Pro terug voor brandgevaar

Een forse tegenvaller voor Microsoft en diegenen die een Surface Pro hebben aangeschaft. Wegens brandgevaar worden diverse Sufrace Prou-uitvoeringen namelijk teruggeroepen. Het zou om Surface Pro 3-apparaten of eerder gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: telecomprovider moet compensatie betalen bij langdurige storing, iOS 10 komt in juni 2016 en meer
Sluiten