Daniel Koster
Daniel Koster Cars 23 mrt 2016

Vandaag: Tesla afgetroefd door de Chevrolet Bolt, Israëlisch bedrijf gaat iPhone kraken voor FBI en meer

Zo, de werkweek is alweer doormidden. Wij kunnen het haast niet geloven, de tijd is weer voorbij gevlogen. Dat komt onder andere door de lading aan innovatief nieuws. We hebben de technologische wereld nauwlettend voor je in de gaten gehouden en laten je weten wat zich daar vandaag allemaal heeft voorgevallen!

De elektrische Chevrolet Bolt gaat in pre-productie

De Tesla Model 3 wordt over een jaartje in pre-productie genomen, maar dat geldt nu al voor de Chevrolet Bolt. Het elektrische voertuig van Chevrolet voldoet aan de meeste tests en er wordt nu aanstalten gemaakt om ‘m in productie te nemen. Dat zal vanaf eind 2016 gebeuren. Daarmee troeft het Tesla af en gaat de auto die ongeveer op dezelfde doelgroep is gericht een jaar eerder in productie!

Nintendo stopt met productie van Wii U, of toch niet?

Het is een beetje onduidelijk of Nintendo verdergaat met de Wii U of niet. De console is geen daverend succes en daarom stellen bronnen dat Nintendo de stekker uit het apparaat trekt. Nintendo zelf reageerde echter snel en gaf aan dat dit niet waar is. We zullen zien.

Apple gaat met dunnere 13- en 15-inch MacBooks komen

Nu het Apple event van 21 maart achter de rug is worden de blikken weer op de toekomst gericht, zowel door Apple als door de rest van de wereld. Hierbij wordt gespeculeerd dat Apple in de zomer zal komen met MacBooks van 13- en 15-inch die dunner zijn dan de voorgangers.

Slimme fiets van Xiaomi een succes

Xiaomi heeft een slimme fiets ontwikkeld en wil deze graag aan de man brengen. Dit doet het bedrijf via een crowdfundingsactie. Nu is de fiets binnen een paar uur op deze manier al gerealiseerd. Dat doet het bedrijf goed!

Google neemt afscheid van aparte app launcher

Het is je bij Chrome wellicht opgevallen dat er opeens een app launcher aanwezig was. Je kon via deze launcher zien welke applicaties je aan het draaien was en ze vanaf deze launcher openen en toepassen. Zelf vonden we dit redelijk onhandig en nutteloos. Google ook, want die stoppen met de launcher. Prima!

Google ontwikkelt toetsenbord voor de iPhone

The Verge heeft achterhaald dat Google een toetsenbord aan het ontwikkelen is voor de iPhone. Met dit toetsenbord kun je dus typen op iOS-apparaten. De reden dat Google dit doet is om via het toetsenbord meer affiniteit met Google te hebben. Ook zul je vanuit het toetsenbord via Google kunt zoeken bijvoorbeeld!

Wauw: voor het eerst meer inkomsten uit streaming dan digitale downloads

Velen streamen nu via Spotify en Apple Music bijvoorbeeld. Dit gebeurt in dergelijk grote getale dat de inkomsten over 2015 uit de streamingsdiensten substantiëler waren dan de inkomsten uit de digitale muziekindustrie. Dat is toch een mijlpaal!

Het is wetenschappers gelukt HIV uit genen van geïnfecteerde te krijgen

Het is een groep wetenschappers gelukt om een persoon met HIV in zijn imuumsysteem HIV-vrij te krijgen. Dat is natuurlijk een flinke doorbraak. Uiteraard moeten we voorzichtig zijn met het generaliseren van de resultaten, maar indrukwekkend en belangrijk is deze vondst zeker!

Miljoenen Android-telefoons mogelijk gehackt

Volgens Google zijn miljoenen Android-telefoons, zoals de gehele Nexus-lijn, vatbaar voor een bepaalde code die je allerlei gegevens afhandig maakt. Dit doordat de hackers met de code allerlei kerntaken van je apparaat kunnen overnemen!

Neelie Kroes gaat aan de slag als directielid Salesforce

Dat Neelie Kroes inmiddels al 74 jaar oud is doet haar niet denken aan het gooien van de handdoek in de ring. Dat kunnen wij wel waarderen. Kroes gaat nu als directielid bij Salesforce aan de gang. Hier zal ze een functie gaan uitvoeren als toezichthouder en niet zo uitvoerend optreden.

Indrukwekkende en prachtige gebeurtenissen bij noordpool van Jupiter

Als je op dit moment in de buurt van Jupiter zou zijn met een röntgenbril op je hoofd dan zou je iets indrukwekkends zien. Een zonnestorm passeert namelijk de planeet en zodoende komen er prachtige lichtflitsen van de noordpool af die het universum in worden gesmeten. En dat elke 26 minuten. Wauw!

Blendle lanceert eigen bètaversie in de Verenigde Staten

Blendle is een grote internationale stap aan het zetten. De online krantenkiosk is namelijk zijn intrede aan het maken op de Amerikaanse markt. De bètaversie is ontwikkeld en wordt in de Verenigde Staten geplugd. Gaaf!

Nieuwe tvOS is gejailbreakt

Het Pangu hacking team is erin geslaagd om de laatste versie van het tvOS te jailbreaken. Wanneer je de jailbreak op je Apple TV zet zul je allerlei extra functionaliteiten kunnen toepassen. De keuze is aan jou.

Pornhub lanceert een virtual reality porno sectie

Pornhub is innovatief bezig, dat weten we al langer. Nu wordt de volgende stap gezet in het interactiever maken van de seksindustrie. Een virtual reality platform wordt op de site gelanceerd zodat het kijken naar de liefde een extra dimensie meekrijgt.

Microsoft ontwikkelt een chatbot die als een tiener tweet

Microsoft heeft een chatbot ontwikkeld die Tay heet. Deze bot stuurt allerlei tweets als een tiener. Hiermee probeert het bedrijf uit te vinden hoe een specifieke leeftijdsgroep zich op het internet manifesteert en of het bedrijf deze leeftijdsgroep qua taal kan imiteren.

Vrouwelijke medewerkers in technologie neemt flink toe

Het aantal vrouwen in de technologische wereld neemt relatief gezien flink toe. Het aantal vrouwen in de tech-branche neemt gemiddeld 238 procent sneller toe dan het aantal mannen. Dat stelt dit artikel in ieder geval!

Israëlisch bedrijf Cellebrite helpt de FBI met kraken iPhone

De FBI gaf gister opeens aan een derde partij te hebben gevonden die de iPhone zou kunnen kraken. Nu is dat volgens de geruchten Cellebrite, een bedrijf dat zich in Israël bevindt. Wij zijn benieuwd of dit waar is en wat de implicaties hiervan zijn!

Xbox One spelers kunnen nu ook Xbox 360 spellen kopen en spelen

Vanaf vandaag is de nieuwe update voor de Xbox 360 beschikbaar. Het is met deze update onder andere mogelijk om Xbox 360 spellen van de store te downloaden en te spelen. Awesome!

Reageer op artikel:
Vandaag: Tesla afgetroefd door de Chevrolet Bolt, Israëlisch bedrijf gaat iPhone kraken voor FBI en meer
Sluiten