Daniel Koster
Daniel Koster Cars 5 jan 2017

Vandaag: de Tesla Gigafactory gaat over tot volle productiecapaciteit, nieuw Windows 10-design gelekt en meer

Het Chinese DJI beschikte tot voor kort over een klein aandeel in het Zweedse Hasselblad. Dat de samenwerking tussen beide bedrijven goed is bevallen blijkt nu. Dat en meer lees je in het tech-overzicht van vandaag.

Blackberry pakt door met de DTEK 70

Toen in 2016 het doek viel voor de software van Blackberry, bleek al snel dat het bedrijf zich zou gaan richten op Android-toestellen. En hoe! Het bedrijft heeft tijdens de CES een Android-toestel gepresenteerd met een Blackberry-waardig fysiek toetsenbord. Later deze week wordt er meer bekend gemaakt.

DJI grootaandeelhouder Hasselblad

Het Chinese drone-bedrijf DJI, is grootaandeelhouder geworden van het Zweedse camera-merk Hasselblad. Op het moment is het nog door geen van beide bedrijven bevestigd, maar werknemers en leveranciers zouden al op de hoogte zijn. Het is dus een kwestie van tijd voordat het nieuws officieel naar buiten komt.

Apple haalt apps uit Chinese App Store

Dit doet het bedrijf op verzoek van de Chinese overheid. Het gaat om zowel de Engelse- als Chinese variant van apps van The New York Times.

Amazon’s Alexa komt naar Ford

Het ziet ernaar uit dat Amazon gaat samenwerken met Ford om de AI-dienst Alexa in Ford-auto’s te krijgen. Zo kun je vanuit de auto bijvoorbeeld de lichten thuis alvast aan doen of de verwarming aanzetten.

De GoPro Karma Drone komt terug

2016 Was geen goed jaar voor GoPro. Niet alleen daalden de aandelen, de Karma Drone had ook last mankementen waardoor-ie opeens uit de lucht viel. GoPro weet nu wat het probleem is en wil de drone ergens in 2017 weer veilig op de markt brengen.

Tesla’s gigafabriek klaar voor giga accuproductie

De gigafabriek van Tesla is klaar voor de volgende stap in het produceren van lithium ion accu’s. Dit zijn de accu’s die zorgen voor de opslag van elektriciteit in Tesla’s. Tesla zal vanaf 2018 meer van deze accu’s produceren dan de rest van de wereld samen doet. Insane!

Snapchat aangeklaagd voor het misleiden van investeerders

Een ex-werknemer van Snapchat heeft het bedrijf aangeklaagd omdat het bedrijf volgens hem investeerders misleidt. Snapchat heeft al laten weten dat de aanklacht nergens op gebaseerd is.

Samsung Gear VR vijf miljoen keer verkocht

De VR-bril van Samsung is al vijf miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt op CES.

Vine stopt deze maand nog

Vine stopt officieel op 17 januari. De website blijft bestaan en zal veranderen in een archief. Wil je niet dat jouw Vines verloren gaan? Dan is het raadzaam ze te downloaden.

Er is een nieuwe HDMI-standaard

Er is een nieuwe HDMI gepresenteerd: de HDMI 2.1. Deze zorgt voor hogere beeldresolutie en snelheden. Zo kun je ongestoord naar 4K-beelden kijken.

Intel komt met 5G-modem

Intel verwacht dat de eerste 5G-samples af zullen zijn. De 5G-modem wordt ontwikkeld voor de Verenigde Staten, Europa, Korea en Japan. Wij zijn benieuwd!

Bitcoin is aan het trippen

De Bitcoin is aan het crashen. De prijs van de Bitcoin is op het moment met tien procent gedaald. De grootste daling in twee jaar tijd.

Apple investeert 1 miljard dollar in techfonds

Dat heeft het bedrijf bevestigd aan ‘The Wall Street Journal‘. Het techfonds is van SoftBank, een telecombedrijf. Het fonds moet onderzoek naar nieuwe technologiën mogelijk maken.

Nieuwe Windows 10-design gelekt

Windows-gebruikers krijgen dit jaar een Windows 10 update waarbij het design is vernieuwd. Tenminste, dat kunnen we afleiden uit de gelekte beelden. Ziet er goed uit Microsoft!

GIF: MSPoweruser

LG ziet af van modulaire G6

De technische directeur van LG, Skott Ahn, heeft bekend gemaakt dat de focus niet ligt op een modulair-ontwerp bij de G6-toestellen. Wanneer we de G6 precies kunnen verwachten laat hij in het midden, maar laat wel weten dat-ie zeer binnenkort verschijnt.

Reageer op artikel:
Vandaag: de Tesla Gigafactory gaat over tot volle productiecapaciteit, nieuw Windows 10-design gelekt en meer
Sluiten