Daniel Koster
Daniel Koster 3 mei 2016

Vandaag: Tesla Model 3 krijgt ludicrous modus, 10-jarige ontvangt 8700 euro voor hacken Instagram en meer

We lieten je gisteren weten dat de oprichter van de Bitcoin was achterhaald. Nu lijkt het er toch op dat dit weer niet het geval is. Wij zijn het spoor even bijster en laten het je weten zodra er écht opheldering is. Dat was echter niet het enige nieuwtje in de techwereld van vandaag:

Pijnlijk: donaties voor Pirate Bay zijn minder dan acht euro per dag

Je kunt de Pirate Bay geld doneren als dankje voor de bewezen dienst. Verder is de website natuurlijk gratis (en illegaal). Nu blijkt dat bijna niemand een financiële gift voor het internetsite over heeft. Een kleine acht euro per dag, dat is wat de website krijgt van donateurs!

Nederlanders komen met Uber voor horecapersoneel

Horecapersoneel is net als een auto. Oké, dat was een grapje. Maar een platform voor ervaren horecapersoneel kan wel een uitkomst zijn. Dat je iemand een paar uur kunt inschakelen om een bar tijdens een druk evenement te bemannen. Dat is wat het Nederlandse Clevergig vindt en vandaar dat het een platform heeft ontworpen die dit aanbiedt.

IBM Watson ontwerpt een jurk

De slimme software van IBM kan flink wat taken vervullen. Nu is er een nieuwe taak aan die waslijst toe te voegen. Watson heeft namelijk een jurk ontworpen. Niet de gehele jurk hoor, enkel zaken als de kleuren en stoffen van de jurk! Bron

Xiaomi en Huawei gaan smartphones met gebogen schermen uitbrengen

We kennen het gebogen scherm allemaal van Samsung. Die implementeerde dat scherm bij de Edge-toestelen. Nu wordt er echter beweerd dat Xiaomi en Hauwei toestellen met gebogen schermen gaan ontwikkelen. Beter goed gejat dan slecht bedacht natuurlijk!

Casey Neistat app Beme nu op Android beschikbaar

Casey Neistat had een tof idee voor een sociale media applicatie, Beme. Hiermee maak je zonder dat je kunt zien wat je schiet een video. Deze wordt automatisch gedeeld. Nu is die app beschikbaar voor je Android phone!

Tim Cook geeft interview over toekomst Apple

Apple was de afgelopen tijd in het nieuws omdat de verkopen van de laatste producten ietwat tegenvallen. Hierdoor verliest het bedrijf flink wat waarde op de beurs. Tim Cook gaf daarom een interview. Hij stelt dat Apple met baanbrekende innovaties gaat komen en de groei weldra wordt hersteld met nieuwe markten als China en India.

Video laat het verschil tussen 4K ultra hd zien en Blu-Ray

Russische cybercrimineel moet bijna 6 miljoen euro betalen

Een Russische cybercrimineel heeft een flinke boete aan de broek hangen in de Verenigde Staten. De crimineel moet namelijk een kleine zes miljoen euro overmaken. De 28-jarige maker van zogeheten malware heeft ook al drie jaar in de cel gezeten. De reden voor dit absurde bedrag?

Chrome is nu de grootste browser, niet Internet Explorer

Via

De Apple iPhone 7 zou iets grotere accu kennen

De iPhone 7 is onderweg. Dat betekent dat er telkens weer nieuwe geruchten over het apparaat verschijnen. Nu wordt er gesteld dat het apparaat een iets grotere accu dan zijn voorganger zal kennen.

WhatsApp wordt in Brazilië wederom op non actief gezet

Facebook ligt al langer met de regering van Brazilië in de clinch. De overheid verwacht van het medium dat ze gesprekken via WhatsApp openbaar maken. Dit om drugshandelaren aan te pakken. Maar Facebook zegt dat dat privacyschending is en dat het dit niet wil doen. Daarom wordt de applicatie nu offline gehaald.

Handig: nieuwe update van Google Keyboard laat je met één hand typen

We hebben niet altijd beide handen vrij als we iets willen typen. Dan is het wel zo handig dat je alsnog chill een berichtje kunt typen en versturen. Daar zorgt de update van Google Keyboard voor. Thanks!

Elon Musk bevestigt dat de Model 3 een ludicrous modus krijgt

De ludicrous modus geeft de auto’s van Tesla nog even wat extra pit. Hierdoor kan-ie namelijk net even wat sneller de honderd kilometer per uur bereiken. Dat is natuurlijk een leuke extra voor de snelheidsmonsters onder ons! Musk heeft nu bevestigd dat de ludicrous modus in de Model 3 zit verwerkt.

BMW ontwikkelt SOS systeem voor motoren

De auto’s van BMW kennen al langer een systeem dat de hulpdiensten bij een ongeval automatisch inschakelt. Nu is dat systeem ook naar de motoren van BMW uitgebreid. Nou ja, bijna dan. BMW gaf namelijk aan dat het systeem vanaf 2017 in hun motoren zit verwerkt.

Dit is het 4K beeld van de constructie van de nieuwe Apple Campus

Horizon Go laat je via AirPlay en Chromecast live tv streamen

Maak jij gebruik van Horizon Go, de app van Ziggo? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het is namelijk met de nieuwe update mogelijk om live televisie te streamen met AirPlay en Chromecast. Hierdoor zou je geen aansluiting meer nodig hebben om live televisie te kijken!

Het is waar: er komt een tweede Space Jam film

Space Jam was één van de tofste films uit onze jeugd. Hierbij zag je Michael Jordan het met de Looney Tunes opnemen tegen een stel beestachtige basketballers. Nu is duidelijk geworden dat er een vervolg op deze film komt. Space Jam 2 zal LeBron James in de hoofdrol kennen. Wij willen ‘m zien!

McLaren heeft een 20 jaar oude Compaq laptop nodig voor zijn F1 supercar

Je zou denken dat McLaren de nieuwste innovaties gebruikt om de F1 supercar draaiende te houden. Niets blijkt minder waar. Zij gebruiken namelijk een Compaq laptop die al een jaartje of twintig oud is om met de supercar te communiceren. Apart!

YouTube krijgt een ontwerp dat Material Design aspecten kent

YouTube is met een nieuwe layout bezig. Daar lijkt het in ieder geval op. Via The Verge zijn we namelijk tegen een manier aangelopen waarbij je het nieuwe design van YouTube kunt zien.

Time komt met de top 50 innovaties aller tijden

Time heeft een top vijftig lijst gemaakt. Hierin vind je terug welke vijftig innovaties Time ziet als diegene die de wereld het meest hebben verrijkt. We gaan spoilen, dus let op. Want op nummer één staat de iPhone. Wij kunnen ons daar wel in vinden, want dat apparaat heeft de innovatieve wereld op zijn kop gezet.

Slim: de Chinese regering maakt een rapvideo om nieuwe piloten aan te trekken

Via

Giphy komt met GIF toetsenbord voor iOS

Giphy is met een tof toetsenbord voor iOS gekomen. Het is met dit toetsenbord mogelijk om GIFs naar andere mensen te sturen. Ook kent het toetsenbord normale toetsen zodat je er ook ‘gewone’ berichten mee kunt versturen. Handig!

Facebook geeft jonge hacker van 10 bijna 8700 euro

Een Fins jongetje van tien heeft bijna 8700 euro (10.000 dollar) van Facebook ontvangen. De reden? Dat ‘ie een fout in de software van Instagram wist te onthullen. Hierdoor kon hij het medium hacken. Facebook wijst beloningen uit voor mensen die dit kunnen. Gefeliciteerd!

Reageer op artikel:
Vandaag: Tesla Model 3 krijgt ludicrous modus, 10-jarige ontvangt 8700 euro voor hacken Instagram en meer
Sluiten