Daniel Koster
Daniel Koster Cars 6 feb 2017

Vandaag: Elon Musk over de Tesla Semi, video van draadloos opladen is nice en meer

Wist jij dat Tesla aan een (kleine) vrachtwagen werkt, de Tesla Semi? Nu heeft Elon Musk op Twitter een uitspraak over de Tesla Semi gedaan. Dat en meer lees je in het onderstaande.

China is grootste producent van zonne-energie ter wereld

Ja, dat had je niet verwacht hè, als je al die verhalen over Chinese steden en smog checkt. Maar het is toch echt waar, met een verdubbeling in 2016 staat China nu op de eerste plek. Ga zo door!

Uber neemt oud NASA-medewerker aan

Oké, dat Mark Moore meer dan dertig jaar bij NASA heeft gewerkt vind je wellicht niet boeiend. Dat hij Uber gaat helpen met het ontwikkelen van een vliegende auto, dat is natuurlijk reuze interessant. Let’s go Uber!

Het gaat lekker met de Tesla Semi

Tesla werkt aan een elektrische truck, de Tesla Semi. Nu heeft Elon Musk via Twitter laten weten dat het prima gaat met die ontwikkeling. Helaas wel een kleine domper: de Model 3 heeft de prioriteit. We zullen dus nog wel even moeten wachten op de Tesla Semi. Je leest hier meer over de Semi.

Groep hackers gooit één-vijfde van het dark web offline

Het is een groep hackers, die met Anonymous is verbonden, gelukt om een groot deel van het dark web offline te halen. Een website of tienduizend is offline en functioneert niet meer. Het enige dat mensen zien, is dat de desbetreffende websites zijn gehackt.

Deze Super Bowl reclame heeft flink wat Google Home’s laten afgaan

En wij begrijpen waarom. Er wordt namelijk ‘Hey Google’ in de reclame gezegd.

Hacker stelt code te hebben gehackt waarmee de FBI iPhones kan ontgrendelen

Kun jij je de ophef nog herinneren rondom de FBI en Apple. De FBI wilde toegang tot de iPhone van één van de San Bernardino schutters. Dat lukte uiteindelijk via een extern bedrijf. Nu lijkt het erop dat een hacker de code heeft weten te ontfutselen die dit mogelijk maakt.

Video van écht draadloos opladen ziet er dope uit

Ken je uBeam? Dat bedrijf is bezig met draadloos opladen. De eerste demo van hoe dat werkt is gepresenteerd en het ziet er handig uit. Je smartphone dient in de buurt van een apparaat te zijn en dan wordt-ie draadloos opgeladen. Winnen!

GoPro bevestigt de ontwikkeling van de HERO6 camera

Sterker nog, de opvolger van de vijf zou dit jaar nog een feit zijn. We weten allemaal dat GoPro, na het tegenvallende jaar en de problemen met de Karma-drone, wel een oppepper kan gebruiken. Of dat de HERO6 is weten we niet.

Google verkoopt Terra Bella

Terra Bella is een bedrijf dat door Google is overgenomen twee jaar geleden voor bijna een half miljard euro. Onderdeel van het bedrijf zijn satellieten. Nu gaat ‘Planet Labs’ deze zaken overnemen. Naast honderden miljoenen euro’s zou Google hier ook een aandeel in Planet Labs voor ontvangen.

Tesla’s raketten kennen een gevaarlijk probleem

De Falcon 9-raketten kennen turbopompen, maar die blijven scheuren. Gelukkig zou SpaceX al een oplossing hebben. Tenminste, dat stelt het bedrijf. Laten we maar hopen van wel.

Facebook komt met oplossing voor tag-spam

Ken je dat, dat je door allerlei mensen in een post wordt getagged, terwijl je er niets mee hebt te maken? Dat gebeurt ook veel op Instagram bijvoorbeeld. Nu heeft Facebook een patent aangevraagd dat herkent wat er op een foto staat en zo kan analyseren of het iets met jou heeft te maken of niet. Is dat niet het geval, dan gaat de tag-spam niet door.

Apple specialist denkt niet dat de iPhone 8 records gaat breken

De iPhone 8, we blijven het er maar over hebben. Toch denkt Apple-specialist Neil Cybart dat de iPhone 8 een minder groot succes wordt als er wordt gedacht. Ja, het apparaat wordt vernieuwend, maar er zijn genoeg mensen die laatst nog een nieuwe iPhone hebben gekocht of de nood van het upgraden naar de 8 niet zullen zien. Of zo denkt ‘ie.

iPhone 8 concept

Planet Earth II komt naar Snapchat

Dit is nice. Er komen exclusieve beelden van Planet Earth II naar Snapchat. Deze worden vanaf 17 februari op Snapchat gezet (één dag voordat de serie op de Amerikaanse televisie is te zien). De beelden beslaan hetzelfde onderwerp als de aflevering die op televisie komt, maar zijn unieke beelden die niet op de televisie komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Elon Musk over de Tesla Semi, video van draadloos opladen is nice en meer
Sluiten