Daniel Koster
Daniel Koster 15 jan 2016

Vandaag: toffe X-Pro 2-camera van Fujifilm gepresenteerd, ratings Netflix bekend en meer

De tweede natte en koude week van het nieuwe jaar is alweer ten einde. Of nou ja, de werkweek dan. Om al het technieuws van deze week te checken kun je hier een blik werpen. Wil je het technologische nieuws van vandaag lezen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Check het onderstaande snel!

Fujifilm presenteert drie camera’s, waaronder de dope X-Pro2

Fujifilm heeft vandaag drie nieuwe camera’s gepresenteerd. De X-Pro2 is een update van de X-Pro1 en naar onze mening de meest interessante. Oké, de camera schiet niet in 4K, maar met de 24,3-megapixel camera het schieten in acht frames per seconde is-ie zeker een geweldenaar. Meer informatie en de andere twee camera’s vind je in dit artikel.

NBC stelt dat ze de ratings van Netflix weten

Netflix doet mysterieus over zaken als kijkcijfers en ratings van hun aanbod. Nu zegt NBC dat ze achter de ratings van Netflix zijn gekomen. NBC stelt daarbij dat ‘Jessica Jones’ op dit moment het populairst is!

Wikipedia is vandaag 15 jaar oud

Het is vandaag de dag dat Wikipedia vijftien jaar geleden werd opgericht. Over die vijftien jaar is er flink wat veranderd, maar hoe het er nu voorstaat met de online encyclopedie kun je hier lezen.

Je kunt nu Skypen via Slack

Slack is een intern communicatieprogramma. Via de applicatie kun je met andere mensen praten, bestanden delen enzovoorts. Je kan echter niet videobellen met elkaar. Nu komt er een integratie met Skype aan waardoor dat wel zou kunnen. Handig, want videobellen is af en toe toch wat handiger dan dat eindeloos typen!

Ontwikkelaars f.lux willen software uitbrengen op iOS

De nieuwe iOS-update kent onder andere een tweak aan je beeldscherm. Hierdoor is de kleur van je beeldscherm ‘s avonds anders zodat je voor het slapen nog even je smartphone kunt checken. De ontwikkelaars van van deze technologie, die door Apple Night Shift is genoemd, proberen hun software al maanden in de App Store te krijgen. Dit werd door Apple telkens afgehouden. Nu vragen ze nogmaals om wel toegang te krijgen tot de App Store.

Peach krijgt onofficiële Android-applicatie

Peach, een sociale media applicatie die getipt werd als mogelijke vervanger van Facebook, krijgt er een onofficiële Android-applicatie bij. Deze zal de naam ‘Nectarine‘ kennen.

Netflix neemt bekende YouTube-vlogger aan

Dat Netflix bezig is met het verbreden van hun aanbod is een feit. Dat blijkt nu ook weer uit het aannemen van de eerste YouTube-vlogger in de geschiedenis van Netflix. Miranda Sings is de naam van deze vlogger en zij zal een nieuw programma gaan aanvoeren.

Bitcoin volgens belangrijke ontwikkelaar mislukt

Mike Hearn is een belangrijke ontwikkelaar van Bitcoin. Hij gooit nu echter de handdoek in de ring. Dit aangezien het project volgens hem is mislukt. Dit aangezien de technologie ten eerste een maximum aan transacties aankan die mogelijk wordt gehaald. Ook is een overgroot essentieel deel van het dagelijks functioneren van de Bitcoin overgeleverd aan een handjevol personen. Bron

Ubutler in Nederland geïntroduceerd

Ubutler is vandaag in Nederland van start gegaan. Deze dienst is werkt via WhatsApp. Je hebt rechtstreeks contact met een persoonlijke butler die nagenoeg alles voor je kan regelen. Een fles wijn tot een nieuwe jas en meer; je kunt de virtuele assistent voor je op pad sturen via de app. Handig!

Nieuwe Hitman wordt in delen uitgebracht

Het was al langer bekend, maar nu is er meer informatie over de nieuwe Hitman-game bekend geworden. Het spel zal namelijk in delen worden uitgebracht die je apart kunt kopen. Zo kun je een deel van het spel uitproberen en als je het spel tof vindt het volgende deel aanschaffen.

Bijna vier miljard euro in zelf-rijdende auto’s gestoken door regering Verenigde Staten

De Verenigde Staten gelooft wel in de toekomst van de zelf-rijdende auto. Anders is de investering van bijna vier miljard euro in ieder geval heel vreemd.

De Apple Watch schiet tekort als fitnesstracker

iCulture heeft een tof opiniestuk geschreven omtrent waarom de Apple Watch tekort schiet als fitnesstracker. Je kunt het artikel hier lezen!

TU Delft ontwikkelt drone die branden blust binnenshuis

Het kan natuurlijk voorkomen dat er bij je binnen brand uitbreekt. Niet iedereen heeft dan meteen een brandslang of blusdeken paraat. Vandaar dat de TU Delft een drone aan het ontwerpen is die een oogje in het zeil houdt en wanneer er brand uitbreekt er als de kippen bij is!

Apple is nog ruim 7 miljard euro aan belasting verschuldigd

Apple moet nog belasting betalen. Dat komt neer op een eurootje of zeven miljard. Ja, dat is flink wat. Maar ach, dat kan Apple wel betalen hoor!

Reageer op artikel:
Vandaag: toffe X-Pro 2-camera van Fujifilm gepresenteerd, ratings Netflix bekend en meer
Sluiten