Daniel Koster
Daniel Koster 19 nov 2015
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: Tweede Kamer gebruikt hopeloos verouderde technologie, Nederlandse muziekdienst HitsNL is een feit en meer

De donderdag is alweer ten einde en daarmee staat het weekend zo goed als voor de deur. Maar laten we onze pijlen nog niet op het weekend richten en eerst even terugblikken op de nieuwtjes binnen de technologische wereld van donderdag 19 november!

Na Apple en Samsung komt LG nu met eigen mobiel betaalsysteem

Samsung en Apple gingen LG al voor, maar als goede derde begint het bedrijf nu ook aan een eigen betaalsysteem. Waar de systemen van Apple en Samsung nog niet echt wereldwijd overal worden ondersteund is LG naar onze mening nog niet te laat.

Durex kondigt eigen condoom-emoji aan

Soms heb je van die spullen waarvan je niet weet dat je ze mist totdat ze er zijn. Een condoom is niet zo’n product, want daar hadden mensen al heel lang behoefte aan voordat-ie kwam. Een condoom-emoji zou wel in deze categorie kunnen vallen. Wij hebben ‘m in ieder geval niet gemist. Wellicht dat Durex ‘m zo tof maakt dat-ie wel gebruikt gaat worden. Bron.

De toffe Trobla-versterker nu in de BeNeLux te koop

Vanaf vandaag is de Trobla-versterker in de BeNeLux te koop. Wij schreven er al een tijd geleden over aangezien we ‘m tof vonden. Lees dat artikel op onze site.

Tweede Kamer kent technologische achterstand

Dat de Tweede Kamer uit personen bestaat die niet altijd even hip zijn is een feit. Dat ze op technologisch vlak dramatisch achterlopen was wat minder bekend. Volgens bronnen worden er bijvoorbeeld computers gebruikt die nog voor 1992 zijn gemaakt! Hierdoor zijn er slechts twee personen die uberhaubt nog verstand hebben van deze computers en ander technologieën.

Oplichters doen zich voor als Microsoftmedewerkers

Wie het zijn is onbekend. Wat wel duidelijk is, is dat mensen doen alsof ze Microsoftmedewerkers zijn aan de telefoon. Deze mensen ‘lenen’ andermans telefoonnummers om met snode plannen andere mensen op te bellen. Lees er hier meer over.

Google kan nu apps naar je telefoon streamen

Google kon altijd informatie binnen apps aan je laten zien, maar dan wel enkel als die app een website had of als je de app geïnstalleerd had. Nu heeft Google een slimme oplossing waardoor je dit altijd kunt zien. Je streamt de app namelijk naar je telefoon! Bron.

Wow; uitgestorven leeuwenwelpen gevonden in Siberië na 12.000 jaar

Een groep wetenschappers heeft in de barre landschappen van Siberië twee welpen weten te vinden die prachtig gepreserveerd zijn door de weersomstandigheden daar. Er wordt geschat dat ze tussen de één en twee weken oud waren tijdens het overlijden en dat ze zo’n twaalfduizend jaar geleden leefden.

Inkomsten van Google uit de cloud kunnen hoger zijn dan webadvertenties

Één van de eerste medewerkers van Google denkt dat het inkomensmodel van Google flink gaat veranderen de komende tijd. Waar het bedrijf nu nog bijna negentig procent aan de inkomsten uit webadvertenties haalt denkt hij dat dit in 2020 niet meer het geval zal zijn, of zo stelt ‘ie.

De Coolest Cooler kent wederom vertraging

De Coolest Cooler was één van de grootste successen op Kickstarter ooit. Er werd meer dan twaalf miljoen euro opgehaald! Nu, een jaar later, zijn er nog steeds mensen op de koelbox aan het wachten. Het succes valt dus tegen. Hoofdredacteur Rutger van WANT voorspelde al dat het product zou kunnen tegenvallen. Lees er hier meer over.

Relatie tussen pi en kwantum mechanica aangetoond

Wetenschappers hebben een relatie tussen pi en kwantum mechanica weten aan te tonen. Het is een relatie tussen het getal die ook terugkomt in de calculatie van een waterstofatoom’s energiewaarden. Check hier meer informatie over de toffe constatering.

HitsNL gaat enkel Nederlandse liedjes aanbieden

Nederland is een streamingdienst rijker in de vorm van HitsNL. Deze dienst zal enkel Nederlandse liederen gaan aanbieden van Frans Bauer tot The Opposites en meer. En dat voor vier euro. Wij zijn echter wat sceptisch over de dienst en of het een succes gaat worden. We hopen natuurlijk van wel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Tweede Kamer gebruikt hopeloos verouderde technologie, Nederlandse muziekdienst HitsNL is een feit en meer
Sluiten