Daniel Koster
Daniel Koster 26/05/2016

Vandaag: verbod smartphones op de fiets mogelijk onderweg, onbeperkte databundel is terug en meer

Wat is de week weer voorbijgevlogen. Het einde van de donderdag is alweer in zicht en dat betekent dat het weekend alweer bijna gaat losbarsten. Echter moeten we niet op de zaken vooruitlopen. Want het is natuurlijk eerst de hoogste tijd voor het nieuwsoverzicht. Alle technieuwtjes kom je hier tegen. Alsjeblieft!

Specificaties en foto’s van de OnePlus 3 online gezet

Een Chinees bedrijf heeft foto’s en specificaties van de OnePlus 3 online gezet. De telefoon zou over een oledscherm met een resolutie van 1920×1080 pixels beschikken. Deze en andere specificaties zijn zoals verwacht.

Microsoft komt komende tijd met twee nieuwe Xbox consoles

Er zouden twee nieuwe Xbox consoles in het verschiet liggen. De eerste, een kleinere uitvoering van de Xbox One, zou dit jaar verschijnen. In 2017 zou een krachtigere Xbox One volgen. Waar dat op lijkt? O ja, wat Sony met de PlayStation heeft gedaan. Lijkt erop dat Sony diegene is die innoveert van de twee!

Eerste foto’s van de Lenovo Moto Z gelekt

Het is bij smartphonebedrijven zo lek als een mandje. Je ziet altijd en overal weer foto’s verschijnen van nieuwe modellen. Dat is ook het geval bij de Lenovo Moto Z reeks. Daar worden meerdere smartphones in verwacht, en de eerste foto’s zijn nu op het internet te vinden.

Nieuwe Galaxy Tab wordt van irisscanner voorzien

Samsung heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe Galaxy Tab een irisscanner gaat krijgen. Het zou hierdoor mogelijk zijn voor bedrijven om verificatie via de irisscanner te vergemakkelijken door de tablet daarvoor toe te passen.

Het is je goed recht in Frankrijk om je werk op werk te laten

Het wordt vaak van je verwacht dat je altijd en overal bereikbaar bent. Dat betekent dus dat mensen van je verwachten dat je ‘s avonds nog op mail reageert, ingrijpt wanneer er iets fout gaat en meer. De Franse wet heeft nu vastgelegd dat je hier geen gehoor aan hoeft te geven.

Google wil misschien smartphonemerken die laat nieuwe Android updates vrijgeven gaan beschamen

Het is bekend dat het even duurt voordat smartphonemerken compatibel zijn met nieuwe Android updates. Dit kan soms een half jaar of langer duren. Daar wil Google iets aan gaan doen. Een manier die zij onderzoeken is het beschamen van deze merken op deze manier.

Sony heeft 40 miljoen PlayStation 4’s verkocht

Sony gaat niet altijd even lekker, maar de PlayStation 4 is zeker wél een succes te noemen. Nu blijkt namelijk dat er al veertig miljoen van deze apparaten zijn verkocht. Dat is een flink aantal, vooral omdat Sony er 35 miljoen hoopte te verkopen.

T-Mobile komt met abonnement met onbeperkt data

T-Mobile voert de oneindige databundel weer in. Dat doet het bedrijf voor diegene met een nieuw 4G-abonnement. Je moet dan wel even wat meer geld neertikken. Het abonnement kost namelijk negentig euro per maand. Je moet dan ook eenmalig tien euro betalen.

Toffe vlog van StartupFest

Handig: sommige kernwapensystemen draaien nog op floppy’s

Dat de Verenigde Staten kernwapens kent is al zorgwekkend genoeg. Nu we erachter zijn gekomen dat deze door middel van floppy’s draaiende worden gehouden is dat al helemaal het geval. Dat is vragen om problemen natuurlijk!

Deze robots ‘voelen’ pijn en reageren daar dan op

Oprichter van de Pirate Bay werkt met Adblock Plus

Sunde, de oprichter van de Pirate Bay, heeft ook elders vingers in de pap. Bij Adblock Plus om precies te zijn. Samen gaan ze nieuw leven in Flattr, een project van Sunde, steken. Dit project laat mensen een maandelijks bedrag betalen dat je over bepaalde creators kunt verspreiden, zoals artiesten.

De nieuwe doom wordt door mensen tot de oude Doom vertolkt

Verbod op smartphones op de fiets wordt onderzocht

Minister Schultz is aan het onderzoeken of er alsnog een verbod op smartphones op de fiets kan worden ingesteld. Door het gebruik van telefoons op de fiets gebeuren jaarlijks flink wat ongelukken. Sommige met dodelijke gevolgen. Waar het uiteraard lastig wordt om dit te handhaven vinden wij het een goede stap om dit verbod weer op te pakken. Dat gebruik van telefoons op de fiets wekt flink wat irritaties op en is ook nog eens gevaarlijk!

Microsoft gaat te gemakkelijke wachtwoorden verbieden

Je kunt mensen nog zo vaak vertellen dat sommige wachtwoorden te gemakkelijk zijn om te kraken, toch gebruiken ze die keer op keer weer. Vandaar dat Microsoft het heft in eigen handen neemt. Het bedrijf heeft besloten om zwakke wachtwoorden niet mogelijk te maken!

Verkoop van Motorola telefoons valt tegen

Lenovo heeft vandaag gepresenteerd hoe het met de zaken staat. Hieruit werd duidelijk dat die lager zijn dan gehoopt. Lenovo gaf namelijk zelf aan dat het bedrijf meer had verwacht van de Motorola smartphoneverkoop.

Snapchat haalt 1,6 miljard euro op

Snapchat gaat hard en is bij investeerders in trek. Dat zie je aan de financiële middelen die het bedrijf net weer heeft opgehaald. Het bedrijf kon op 1,6 miljard euro steun rekenen. Dat is niet niks en daarmee wordt het bedrijf op bijna achttien miljard euro geschat. Wauw!

Apple wilde Time Warner overnemen

Apple heeft staan sjansen met Time Warner. Wat nu namelijk duidelijk wordt is dat het bedrijf heeft geprobeerd Time Warner over te nemen. Echter hield Warner voet bij stuk en ging het niet akkoord met de overname.

Reageer op artikel:
Vandaag: verbod smartphones op de fiets mogelijk onderweg, onbeperkte databundel is terug en meer
Sluiten