Daniel Koster
Daniel Koster 17 aug 2015

Vandaag: verkoopdatum iPhone 6s bekend, PlayStation 4 krijgt Darth Vader-editie en scholen kampen met internetproblemen

Het einde van de regenachtige maandag 17 augustus is alweer in zicht. Dit betekent uiteraard maar één ding en dat is dat het tijd is voor het dagelijkse tech-overzicht. Binnen een paar minuten ben jij weer helemaal bij en weet je wat voor belangrijke dingen zich hebben afgespeeld in de tech-wereld.

Windows 10 in Nederland gaat hard

Emerce meldt dat Windows 10 relatief hard gaat in Nederland. Over de gehele wereld kent Microsoft namelijk een marktaandeel van zo’n vier procent. Als je naar het Nederlandse marktaandeel kijkt dan zit het bedrijf op 7,8 procent. Niet slecht dus!

PlayStation 4 krijgt Darth Vader-editie

Star Wars-fans opgelet! De nieuwe uitvoering van de PlayStation 4 is het namelijk helemaal voor jou. Zoals je in dit artikel
kunt lezen komt er namelijk een PlayStation 4 Darth Vader-editie. De verkoopprijs is nog onbekend. Wat wel bekend is, is dat-ie vanaf 17 november beschikbaar zal zijn!

LG gaat komende jaren meer dan 7,5 miljard euro installeren in OLED-schermen

LG heeft vandaag laten weten dat zij flink gaan inzetten op OLED-schermen. Zij zijn tot nu toe het enige bedrijf die dit doet. En meteen flink ook, ze gaan tot 2018 zo’n 7,5 miljard euro in de schermen steken. Deze kunnen voor tv’s, smartphones en wearables worden gebruikt. Lees er hier alles over.

Album Dr. Dre al 25 miljoen keer beluisterd op Apple Music

Dr. Dre gaf een tijdje geleden opeens aan dat dat hij een nieuw album ging uitbrengen welke de naam ‘Compton’ zou gaan dragen. Over de kwaliteit van het album gaan wij niet oordelen, dat-ie vaak beluisterd is is in ieder geval wel een feit. Volgens dit artikel nu al meer dan 25 miljoen keer. Dat is toch een hele prestatie!

Uber wil in Nederland betaalde taxidienst lanceren

Toen Uber in Nederland met Uberpop kwam waarbij chauffeurs zonder licentie als taxi konden fungeren werd dit niet door iedereen met open armen ontvangen. Wellicht dat dit idee, waarbij je auto’s kunt huren van chauffeurs mét licentie, wat beter wordt ontvangen. De prijzen die je betaalt zouden hierbij alsnog zo’n twintig tot dertig procent lager moeten zijn!

Oud-Apple designer ontwikkelt gaaf concept voor lock-screen

De oud-Apple designer Louie Mantia ontwierp een gaaf concept waarbij je lock-screen beter tot zijn recht komt. Check zijn ontwerp hieronder. Wij zijn in ieder geval enthousiast en hopen dat dit concept werkelijkheid gaat worden! Bron.

Onderzoekers vervierdubbelen per ongeluk leven lithium-ion batterij

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Dat bleek ook het geval tijdens een onderzoek naar het verlengen van de levensduur van lithium-ion batterijen door twee professoren. Zij vergaten namelijk tijdens één van de onderzoeken de batterijen uit een goedje te halen. Uiteindelijk bleek dit de levensduur vier maal te verlengen, een geluk bij een ongeluk dus!

Google test robot in buitenlucht

De Atlas humanoid-robot van Google is voor een serie tests in de natuur aan het lopen. Dit om te zien hoe de robot omgaat met allerlei aspecten van het leven buiten het laboratorium. Hieronder zie je hoe dat gaat.

Verkoop iPhone 6s start 18 september

One More Thing stelt dat bronnen binnen Apple bevestigen dat de verkoop van de iPhone 6s 18 september van start zal gaan. Verder is al een tijdje duidelijk dat 9 september de datum zal zijn dat de 6s door Apple zal worden gepresenteerd. Spannende tijden dus voor Apple en de Apple-fan!

Engels bureau voert onderzoek uit naar welk elektronisch apparaat de bevolking het meest zal missen

In een onderzoek uitgevoerd door Ofcom werd gevraagd welk elektronisch apparaat de bevolking het meest zou missen. De resultaten vind je hieronder. Interessant!

Grootschalige problemen bij scholen omtrent internetverbindingen

Scholen zijn meer en meer gebruik aan het maken van het internet om hun lesmateriaal uitdagend te houden. Het probleem hierbij is echter dat de internet-infrastructuren van verschillende scholen hier niet op berekend zijn. Hierdoor dreigen voor zo’n 900.000 leerlingen problemen op te duiken. Lees er hier alles over.

Samsung komt met gave flip-phone

Samsung heeft vandaag een gave, vintage flip-phone aangekondigd. Wat-ie allemaal kan, dat vind je hier. Wij vinden het in ieder geval een gaaf apparaat die ons toch altijd weer even doet hunkeren naar de goede oude tijd.

Rijbanen die elektrische auto’s tijdens het rijden opladen

In het Verenigd Koninkrijk zijn ze altijd zo heerlijk vooruitstrevend. Omdat we straks allemaal in elektrische auto’s rondrijden willen we straks niet allemaal in gigantische rijen bij laadpunten staan. Highways England begint daarom met het testen van rijbanen die elektrische auto’s tijdens het rijden opladen. Smart! Het experiment zal minimaal achttien maanden duren en kun je er hier meer over lezen.

Reageer op artikel:
Vandaag: verkoopdatum iPhone 6s bekend, PlayStation 4 krijgt Darth Vader-editie en scholen kampen met internetproblemen
Sluiten