Daniel Koster
Daniel Koster 28 sep 2015
Leestijd: 4 minuten

Vandaag: water gevonden op Mars, Banksy verplaatst Dismaland naar Frankrijk en meer

De maandag is alweer ten einde. Van nieuws over het Google-event van morgen tot verkoopcijfers van de iPhone 6S en meer, het was weer druk genoeg in de technologische wereld. Wij hebben allen nieuwtjes van maandag 28 september voor je op een rijtje gezet.

Microsoft ontwikkelt VR-bril van karton

Het is alweer een tijdje geleden dat Google met een kartonnen VR-bril kwam, Google Cardboard genoemd. Nu is Microsoft tot de conclusie gekomen dat dit zo’n gek idee niet was. Zij zijn daarom bezig met het ontwikkelen van een eigen kartonnen virtual reality-bril voor je smartphone.

NASA vindt water op Mars

Wetenschappers weten al enige jaren dat er ijskappen aanwezig zijn op Mars. Maar wat belangrijker was, was om te achterhalen hoeveel water zich in vloeibare vorm op Mars bevond. Nu hebben wetenschappers bewijs gevonden voor de aanwezigheid van water in vloeibare vorm op Mars. Waarom dit belangrijk is? Omdat water de bouwsteen is van leven en dit dus de kans dat er leven op Mars is (geweest) weer een klein beetje reëler maakt (doch nog steeds onwaarschijnlijk). Check Wired voor meer uitleg omtrent de vondst van NASA.

Wereldberoemde attractiepark Dismaland van Banksy verkast naar Calais

Het is wellicht wel één van de meest onverwachte berichten van de afgelopen tijd. Het succesvolle attractiepark van Banksy gaat naar Calais verkassen. Waar het park slechts vijf week open was, was het ongekend populair en verkocht het elke dag uit. Kaarten werden online zelfs verkocht voor prijzen rond de achthonderd euro. Banksy kwam zelf met het nieuws en gaf aan dat hij het park gaat verplaatsen om immigranten onderdak in aan te bieden. Een nobel geste dus!

HERO+ van GoPro krijgt upgrade

GoPro heeft een nieuwe versie van de HERO+ uitgebracht. De HERO+ levert alles wat van GoPro gewend zijn, zoals dat-ie onder wat kan filmen en HD-beelden kan schieten. Daarbij kent de Plus een belangrijke update. De camera kan nu namelijk met Wifi worden verbonden. Op deze manier wordt het makkelijker om beelden te delen.

Morgen is het Google-event, maar de specificaties van de Nexus 6P liggen al op straat

Het begint tegenwoordig meer regel dan uitzondering te zijn. Voordat de nieuwe producten van (grote) tech-bedrijven worden gepresenteerd ligt bijna alle informatie al op de straat. Dit is ook het geval omtrent de Nexus 6P, de nieuwe smartphone van Google. Met een 3450 mAh-batterij, een Snapdragon 810 V2.1-chip en een 5,7-inch WQHD-scherm lijkt dit een prima telefoon te worden. Bron.

De iPhone 7 zal waarschijnlijk waterdicht zijn en van nieuw materiaal worden gemaakt

Waar de iPhone 6S nog niet eens te koop is in Nederland gaan er nu al geruchten over de opvolger van deze smartphone. De iPhone 7 zou namelijk waterdicht zijn en van nieuw materiaal worden gemaakt. Ook wordt er gesteld dat de Zeven wederom geen gebogen schermen zal kennen. Hiermee geeft Apple nog steeds een duidelijke boodschap af dat ze niet geloven in gebogen schermen. Echter lijkt de iPhone 6S ook al waterdicht te zijn!

Google is vandaag 17 jaar geworden

Je zou het bijna vergeten, maar Google is vandaag 17 jaar oud geworden. Relatief jong of niet? Wel als je bedenkt dat het bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld. Gefeliciteerd dan maar, Google!

Popcorn Time-gebruikers uit Denemarken moet fikse boete betalen

Waar mensen in Duitsland al eerder boetes kregen voor het streamen van films is dit ook in Denemarken nu het geval. Gebruikers die de film ‘And So It Goes’ hebben gekeken hebben een boete van bijna driehonderd euro thuisgestuurd gekregen. In Nederland zijn er tot zover nog geen boetes uitgedeeld, maar zou daar in de toekomst best verandering in kunnen komen. Bron.

Google Translate kent nu half miljoen Friese woorden

We weten niet of er heel veel vraag naar is, maar er zijn een half miljoen Friese woorden aan Google Translate toegevoegd. Dit is mede mogelijk gemaakt door een flinke hoeveelheid Friezen. Waar Friesland rond de 600.000 inwoners kent komt dit neer op één woord per Fries. Lees er hier meer over.

Verkoopdata iPhone 6S in Nederland

Yes, eindelijk weten we wanneer we de iPhone 6S ook in Nederland kunnen bestellen. De smartphone zal vanaf 9 oktober verkrijgbaar zijn. In andere landen was dit al langer het geval, wat dit weekend heeft geleden tot de verkoop van dertien miljoen exemplaren. Dat is volgens Apple een nieuw record.

Primeur: je kunt nu in verschillende Nederlandse winkels 3D-selfies maken

Of het iets is om trots op te zijn weten we niet, maar het is wel een primeur. Je kunt nu namelijk in negen locaties verspreid door heel Nederland heen 3D-selfies maken. Wil je weten welke locaties dat zijn? Check dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: water gevonden op Mars, Banksy verplaatst Dismaland naar Frankrijk en meer
Sluiten