Daniel Koster
Daniel Koster 28/10/2015

Vandaag: wetenschappers kunnen met Wifi door muren heen kijken, nooit meer irritante Candy Crush-uitnodigingen en meer

De woensdag is vaak een dag waar je stemming wat omslaat. De eerste helft van de week zit erop, je bent weer helemaal bijgekomen van het feestgedruis van het weekend en je kijkt alweer uit naar het volgende weekend. Maar voordat je je pijlen echt op het weekend gaat zetten is er eerst nog het technologische overzicht van woensdag 28 oktober.

Facebook neemt eindelijk afscheid van irritante berichtenoptie

Velen weten niet eens dat-ie bestaat, maar Facebook kent een tweede inbox. Deze inbox kent overige berichten welke niet door je vrienden worden gestuurd en worden vaak over het hoofd gezien. Nu is deze echter verdwenen en is er een nieuwe optie voor in de plaats gekomen. Hierbij krijg je als het ware een verzoek om het bericht te beantwoorden. Doe je dit niet, dan kan diegene je geen berichten meer sturen. Lees hier meer over de functie.

Wetenschappers kunnen met geluid objecten laten zweven

Het is een groep wetenschappers gelukt met enkel geluid kleine objecten te laten zweven. Dit door akoestische hologrammen te gebruiken. Yes, het klinkt even ingewikkeld als het is. Lees er hier alles over.

Sony laat zien wat nieuwe VR-bril allemaal kan

Sony is een nieuwe VR-bril aan het ontwikkelen welke de naam Project Morpheus kent. In Parijs lieten zij zien wat je van de bril kunt verwachten. De graphics kunnen nog wat beter, maar het ziet er wel gaaf uit!

Facebook introduceert 2G dinsdag

Facebook introduceert op hun kantoor een nieuwe concept waarbij werknemers de hele dag enkel een internetverbinding hebben die gelijk staat een de internetverbinding in bijvoorbeeld India. Op deze manier wil Facebook het empathisch vermogen voor deze personen stimuleren.

Komst van Spotify heeft geen effect gehad op inkomsten van de muziekindustrie

De komst van Spotify heeft niet veel teweeg gebracht als het gaat om de inkomsten van de muziekindustrie. Spotify heeft namelijk twee zaken teweeggebracht. Enerzijds wordt er minder illegaal gedownload en meer gebruik gemaakt van streamen op Spotify. Anderzijds wordt er wel minder muziek gekocht aangezien mensen via Spotify muziek luisteren. Op deze manier wordt de invloed van Spotify nagenoeg niets.

Eindelijk; Facebook belooft einde van vervelende Candy Crush-uitnodigingen

Mensen worden er horendol van, al die uitnodigingen van zaken als Candy Crush en Farmville. Facebook heeft nu aangegeven dat het medium een einde aan deze uitnodigingen gaat maken. Zuckerberg noemde de functie namelijk achterhaald!

Apple is meest geliefde en meest gehate merk

Een enquête heeft uitgewezen dat Apple het meest geliefde en het meest gehate merk is. Mensen zien het merk dus zwart-wit. Of je bent er helemaal weg van, of je vindt het helemaal niets. Wij zien deze trend ook!

Wetenschappers kunnen nu door muren heen kijken

Het is nu mogelijk voor wetenschappers om door muren heen te kijken. Dit kunnen zij door middel van Wifi-signalen. Zij kunnen door variaties in deze signalen menselijke silhouetten zien en zo dus vaststellen wie waar in de welke kamer staat. Gaaf! Lees hier alles over het artikel.

Nooit meer hogere dataroam-kosten in het Europese buitenland

Het was iets wat vrij vervelend was. Zodra je de grens overging naar een ander Europees land moest je je dataroaming uitzetten. Deed je dit niet, dan wachtte je torenhoge kosten. Dit gaat per juni 2017 veranderen. Vanaf dat moment mogen providers niet meer hogere kosten vragen aan hun klanten in het buitenland. Dit geldt dan wel enkel in Europa. Het was al langer duidelijk dat dit eraan zat te komen, maar het is sinds nu officieel. Bron

Samsung onthult gigantische tablet Galaxy View

De Galaxy View, de tablet van Samsung die een scherm van 18,4-inch kent, is vandaag onthuld. Waar het al langer duidelijk was dat dit apparaat eraan zat te komen is het toch nog een hele onthulling. Lees hier alles over de specificaties van het apparaat welke begin november voor 699 euro in de winkel zal verschijnen.

Skype komt met filters voor videoberichten en meer

Skype heeft er vandaag een update uitgegooid. Met deze update kun je filters gebruiken zoals dat bijvoorbeeld ook bij Snapchat kan. Ook kan de applicatie nu de 3D functionaliteit van de iPhone 6s (Plus) ondersteunen. Check hier wat de nieuwe app van Skype nog meer kan!

Reageer op artikel:
Vandaag: wetenschappers kunnen met Wifi door muren heen kijken, nooit meer irritante Candy Crush-uitnodigingen en meer
Sluiten