Daniel Koster
Daniel Koster Tech 28 apr 2016

Vandaag: WhatsApp gaat onder andere voicemail toevoegen, Instagram krijgt nieuwe look en meer

Jeetje, wat was het gisteren toch een topdag. Koningsdag 2016 zit er helaas weer op. Maar het is ook altijd weer fijn om achter onze computer te kruipen en wat weg te tikken. Het innovatieve nieuws is één van de resultaten van dit gebeuren. Hét belangrijkste technieuws van donderdag 28 april is een feit!

De trailer van geanimeerde Batman film is cool

Wauw: Volkswagen heeft in 2006 een PowerPoint presentatie gehouden omtrent het bedriegen van uitstoot tests

Dit gaat ons wel heel ver. We weten allemaal nu wel dat Volkswagen emissie tests heeft lopen bedriegen. Nu blijkt echter dat deze snode plannen flink zijn uitgewerkt. Er is zelfs een PowerPoint presentatie uit 2006 aangetroffen waarbij wordt uitgelegd hoe ze deze tests gaan bedriegen.

WhatsApp wil voicemail inbouwen in de app

WhatsApp blijft doorgaan met het uitbreiden van de functionaliteiten van de applicatie. De volgende stap is het aanbieden van voicemail, of zo gaat het gerucht. Dat is trouwens niet de enige vernieuwing die WhatsApp wil inbouwen.

HTC zou twee nieuwe Nexus telefoons ontwikkelen

Het gerucht gaat dat HTC aan een nieuwe Nexus telefoon werkt. Of eigenlijk aan twee nieuwe Nexus telefoons. Dat was ook voor ons onverwacht, wij hadden namelijk verwacht dat het bedrijf garant zou staan voor het leveren van één nieuwe Nexus telefoon.

Lichaam gevonden bij het Apple hoofdkantoor

Er is een lichaam gevonden van een man in het Apple hoofdkantoor. Hij is overleden en zou een bloedende hoofdwond zijn opgelopen. Er zou ook een wapen zijn gevonden. Wat er verder is gebeurd, is onduidelijk.

SpaceX wil in 2018 naar Mars en NASA wil helpen

Elon Musk zei dat ‘ie SpaceX heeft opgericht met als doel om Mars te koloniseren. Zijn droom lijkt nu steeds meer werkelijkheid te gaan worden. Via een tweet gaf het bedrijf namelijk aan dat ze in 2018 naar Mars willen. En ze krijgen ook nog eens hulp trouwens, van NASA!

Detecteren van adblockers is in Nederland toegestaan

Een korte tijd geleden was er ophef over websites die adblockers detecteren. Dit zou namelijk tegen de Europese wet zijn. Nu heeft de rechter gekeken of dit ook het geval is voor de Nederlandse wet. Dat blijkt niet zo. Maar dan alleen als websites geen persoonsgegevens verwerken!

Vliegen over Titan, Saturnus’ maan

Fietser die illegale motor gebruikte tijdens wedstrijden voor 6 jaar geschorst

Flink wat ophef werd door Femke van den Driessche veroorzaakt. Zij werd namelijk gesnapt met een fiets waar een verborgen motor inzat. Dat is natuurlijk oneerlijk. Nu is de uitspraak in haar zaak gedaan. Zij mag zes jaar lang niet meedoen aan wielerwedstrijden en krijgt een boete van een goede achttienduizend thuisgestuurd.

Facebook en Samsung draaien goed kwartaal

Facebook heeft laten weten hoe de zaken het eerste kwartaal van dit jaar liepen. Die liepen goed. Het bedrijf zag zijn omzet namelijk fors stijgen en ook de winst nam flink toe. Die verdriedubbelde namelijk! Ook Samsung heeft goede cijfers gepresenteerd. Dankzij de S7 en S7 Edge nam de winst en omzet flink toe.

De nieuwe Nintendo NX console komt in maart 2017 naar de consument

Nintendo werkt aan een nieuwe gamingconsole. Die wordt voor nu de Nintendo NX genoemd. Vandaag kondigde het bedrijf aan dat deze console vanaf maart 2017 bij de consument wordt geleverd. Nog een klein jaartje wachten dus!

KLM komt met Bitebird, een zakelijke Wifidienst

KLM heeft aangegeven dat het met een eigen zakelijke Wifidienst komt. Bitebird is de naam van deze dienst in de vorm van een Wifirouter. Deze router wordt als universele simkaart die zakenreizigers voor 70 euro kunnen aanschaffen, inclusief 20 euro ‘beltegoed’, verkocht.

Comcast koopt DreamWorks op voor een goede 3,3 miljard euro

Comcast gaat DreamWorks opkopen. Een bedrag van een goede 3,3 miljard euro moet hiervoor op tafel word gelegd. Dan ben je wel in het bezit van de animatiestudio die films als ‘Shrek’ achter zijn naam heeft staan.

De Apple Watch een flop? Valt wel mee!

De consensus lijkt te zijn dat de Apple Watch een flop is. Dit is alleen meer een geval van perspectief dan dat het de objectieve waarheid is. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de omzet van de Watch van het afgelopen jaar dan zit je een goede 1,3 miljard euro boven de omzet van Rolex in datzelfde jaar. Snap je?

HP presenteert nieuwe HP Chromebook

HP heeft een nieuwe HP Chromebook aangekondigd. De Chromebook 13 G1 is voor de zakelijke markt bedoeld. De laptop krijgt een Core m-processor, 16GB ram en een schermresolutie van 3200×1800 pixels. Dat is niet niks!

Instagram applicatie voor iOS krijgt nieuwe look

De Instagram appliciate voor iOS ziet er totaal anders uit. De applicatie kent enkel zwarte en witte kleuren. Dat ziet er zo uit (bron):

Uber wil gratis wachttijd verkorten

Je kunt op dit moment je Uber chauffeur maximaal vijf minuten laten wachten zonder daarvoor te hoeven betalen. Nu is Uber aan het experimenteren en aan het kijken hoe het bevalt om hier twee minuten van te maken. Na die twee minuten ga je extra betalen.

Leica presenteert de M-D, een camera zonder LCD scherm

Leica heeft net de M-D gepresenteerd. Speciaal aan dit apparaat is dat-ie geen LCD scherm kent. In plaats daarvan is een ISO ring op de achterkant van de camera aan te treffen. Dat is gedurfd. De reacties zijn tot nu toe lovend. Check hier alle specificaties van de camera.

Call Of Duty Modern Warfare Remastered komt naar PlayStation 4 en Xbox One

Call of Duty is een tof schietspel. Modern Warfare hebben wij grijsgespeeld. Nu gaat het gerucht dat er een nieuwe versie van het spel gaat verschijnen in de vorm van Call Of Duty Modern Warfare Remastered.

Samsung is bezig met het ontwikkelen van een standalone VR-apparaat

Een tijd geleden kwam Samsung met de Gear VR. Door je smartphone hier in te doen kun je de virtuele wereld betreden. Nu heeft het bedrijf aangegeven dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een apparaat dat je zonder behulp van je smartphone de virtuele wereld laat ontdekken. Nice!

Voor smartphoneverslaafden: stoplichten in de grond

Snapchat gebruikers genereren 10 miljard views per dag

Er worden flink wat video’s via Snapchat in het leven geroepen. In totaal zo’n tien miljard per dag. Dat is natuurlijk een ongelofelijk aantal!

Facebook, Messenger en Instagram applicaties voor Windows 10 een feit

Facebook heeft vandaag applicaties voor Facebook, Messenger en Instagram uitgerold voor Windows 10 gebruikers. Je kunt ze vanaf nu via de Windows Store op de kop tikken. Chill!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: WhatsApp gaat onder andere voicemail toevoegen, Instagram krijgt nieuwe look en meer
Sluiten