Daniel Koster
Daniel Koster Apple 5 dec 2016

Vandaag: WhatsApp stopt ondersteuning oude besturingssystemen, Uber blijft je na rit volgen en meer

WhatsApp heeft besloten de ondersteuning voor bepaalde oude besturingssystemen te staken. Dat komt doordat ze het medium niet meer aankunnen. Welke? Dat en meer lees je in het onderstaande nieuwsoverzicht.

PostNL kampt met vertraging en dat voor Sinterklaas!

Het is goed mogelijk dat mensen hun Sinterklaas-cadeau door PostNL niet op tijd gaan krijgen. Een computerstoring leidt ertoe dat zo’n veertigduizend pakketten te laat dreigen te komen. Waar er zo’n half miljoen pakketten vandaag worden bezorgd, gaat het dus om een kleine tien procent. Als je pech hebt betekent dit dat je dinsdag jouw pakketje ontvangt.

Is DigID nog wel veilig?

DigID is de digitale sleutel waarmee burgers online kunnen inloggen bij de overheid. Maar nu trekt het CDA in twijfel of deze dienst nog wel veilig genoeg is. De nieuwe dienst die veiliger is, eID, laat namelijk op zich wachten.

Handig dat op afstand vergrendelen van je BMW

Een persoon kon zijn geluk niet op toen ‘ie een BMW 550i met het sleutel in het contact aantrof. De eigenaar was natuurlijk wat minder blij, maar beschikte over het voordeel dat BMW de auto op afstand kan vergrendelen én lokaliseren. De verdachte werd zodoende opgesloten in de auto en ingerekend. Een geinig verhaal.

LG presenteert revolutionaire technologie

LG werkt al een tijd samen met de Yonsei-universiteit in Seoul. Dat werpt zijn vruchten af in de vorm van full duplex radio. Deze technologie verdubbelt de capaciteit van het netwerk én laat je uploaden en downloaden tegelijkertijd. Dat laatste is op dit moment met 4G niet mogelijk.

Genieten van een sneller mobiel netwerk

Eindelijk is de oorzaak van de ontploffende Note 7 gevonden

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Samsung is erachter wat de oorzaak van de ontploffende Note 7 is. En ja, dat is natuurlijk de batterij. De compactheid van de batterij om precies te zijn. Laten we hopen dat zij leren van deze fout!

Lenovo wil met nog twaalf mods voor de Moto Z komen

Lenovo heeft er moeite mee om een groot marktaandeel met de Moto-smartphones te genereren. Nu hoopt het bedrijf door de mods uit te breiden het verschil te kunnen maken. Er liggen dus meer mods in het verschiet. Bij de huidige mods kun je denken aan een speaker of een betere camera trouwens.

Facebook gaat bepaalde media prominenter in het nieuwsoverzicht weergeven

Facebook heeft natuurlijk veel commentaar gehad over het nepnieuws dat op het medium is te vinden. Nu lijkt het erop dat het medium een manier heeft gevonden om dit tegen te gaan. Collecties wordt een nieuw onderdeel van het medium. Bepaalde media worden hier prominenter in afgebeeld.

De Europese Unie wil dat sociale media meer tegen haatspraak gaat doen

Sociale media als Facebook en Twitter zijn beruchte plekken voor mensen om hun mening te ventileren. Dat gebeurt alleen niet altijd op positieve wijze. Zo wordt er dikwijls haat jegens bepaalde mensen of bevolkingsgroepen verspreid. Daar moet het medium meer aan doen, vindt de Europese Unie.

Meest bekende Apple Store beroofd

In Palo Alto staat de meest bekende Apple Store. Steve Jobs was hier regelmatig te vinden en ook Tim Cook zet die traditie voor. De winkel is gisteravond echter het slachtoffer van een ramkraak geweest. Gelukkig zijn de dieven gepakt. Gerechtigheid.

Laptop met vertrouwelijke informatie burgers gestolen

Woon jij in de gemeente Venray, Beek, Meerssen, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Stein of Venlo? Dan moet je je zorgen maken. Een laptop met gemeentegegevens van tienduizenden mensen is verdwenen. Op de laptop staan namen, adressen, geboortedata, burgerservicenummers en bedrijfsgegevens.

WhatsApp gaat niet meer werken op oude besturingssystemen

Heb jij je Android- of iOS-apparaat al een tijdje niet van een update voorzien? Dan is het aan te raden dat gauw te doen. WhatsApp stopt nog dit jaar met de ondersteuning van de besturingssystemen Android 2.1 en Android 2.2, Windows Phone 7, iOS 6 en meer. Tja, als die besturingssystemen op jouw smartphone staan, heb je het ook wel heel ver laten komen.

Uber blijkt gebruiker zelfs na rit nog te volgen

Heb jij een Uber geboekt? Dan blijft de app je tot vijf minuten na de rit nog volgen. Dat stoot velen tegen het zere been en dat kunnen wij wel begrijpen. Uber heeft geen recht om die informatie over jou te winnen.

Fitbit en Xiaomi zijn de bazen van de wearable-markt

Fitbit en Xiaomi hebben in het derde kwartaal de meeste wearables verkocht. Zij worden gevolgd door Garmin en Apple. Dat betekent dus dat de Apple Watch een duikeling heeft gemaakt. Slecht nieuws voor Apple.

Reageer op artikel:
Vandaag: WhatsApp stopt ondersteuning oude besturingssystemen, Uber blijft je na rit volgen en meer
Sluiten