Daniel Koster
Daniel Koster 2 nov 2015

Vandaag: WhatsApp verwijdert blauwe linkjes, Instagram komt met nieuwe Snapchat-achtige functie en meer

Dat de technologische wereld nooit stil staat was ook vandaag weer te merken. Met het weekend net achter de rug was er weer genoeg nieuwswaardig te noemen. Wij hebben de meest interessante nieuwtjes voor jou op een rijtje gezet zodat jij weer helemaal bij bent!

T-Mobile wil klanten binnenhalen met gratis proefabonnement

Het is een klacht geweest die T-Mobile in Nederland vaak naar de horen geslingerd heeft gekregen; de klacht dat het netwerk niet goed functioneerde. Nu de telecomaanbieder daar verbeteringen in heeft aangebracht willen ze nieuwe en oude klanten overtuigen van het feit dat het netwerk goed werkt. Vandaar dat ze een proefabonnement van een maand hebben bedacht die gratis is. Lees er hier meer over.

WhatsApp verwijdert blauwe linkjes

Opeens waren ze daar, de blauwe linkjes van WhatsApp. Het was de bedoeling dat je hierdoor wanneer er bijvoorbeeld data in een gesprek werd genoemd deze meteen naar je agenda kon kopiëren. Een goed idee, alleen werden bijvoorbeeld ook woorden als ‘hier’ aangezien als een aanduiding voor een datum (aangezien dat gisteren betekent in het Frans). De nieuwe update maakt dus volgens iCulture korte metten met deze linkjes, eindelijk!

Google eert wiskundige George Boole

Als je vandaag van Google gebruik hebt gemaakt is het je vast opgevallen. Het logo ziet er anders uit dan normaal. Dit aangezien George Boole, een bekende Briste wiskundige, vandaag tweehonderd jaar oud zou zijn geworden. Hij was één van de pioniers van het digitale tijdperk. Lees hier meer over het genie.

Snapchat kent nieuw privacybeleid en wil gebruikers geruststellen

De nieuwe privacyregels hebben gebruikers ongerust achtergelaten. Dit aangezien de update zou stellen dat Snapchat materiaal van haar gebruikers voor in den eeuwigheid zou mogen opslaan. Nu probeert de dienst haar gebruikers gerust te stellen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Uber trekt zich terug uit 3 Duitse steden

Het wordt Uber te heet onder de voeten in Duitsland. Vandaar dat de dienst zich terugtrekt uit Hamburg, Frankfurt en Düsseldorf. De reden hiervoor is dat de rechter een uitspraak deed dat Uber-chauffeurs een vergunning nodig hebben. Dit kost Uber echter teveel geld.

Instagram komt met nieuwe Snapchat-achtige functionaliteiten

Instagram komt met een nieuwe functionaliteit welke content voor een bepaald onderwerp of een bepaalde gebeurtenis bundelt en afspeelt. Op deze manier moet het makkelijker worden om bepaalde content te checken.

OnePlus X is ook zonder uitnodiging aan te schaffen

Waar je voor de OnePlus-smartphones altijd een uitnodiging nodig had om er eentje te kunnen bemachtigen lijkt dit met de OnePlus X verleden tijd te zijn. Één maand na de eerste verkoopdatum van de smartphone kun je ‘m namelijk zonder uitnodiging op de kop tikken. Dat gaf het bedrijf aan!

Windows 10 staat na 3 maanden op 8 procent van pc’s

Drie maanden geleden kon je voor het eerst de update downloaden naar Windows 10. Nu blijkt uit cijfers dat Windows 10 na drie maanden op acht procent van de computers is gezet. Dat valt nog wel een beetje tegen vinden wij zelf!

Pseudoniemen eindelijk geaccepteerd op Facebook

Het was een regel waar de Facebook-community nog wel over viel; de regel dat je enkel je echte naam mocht gebruiken als naam op Facebook. Zo veranderde een vrouw haar naam omdat ze een pseudoniem op Facebook had gebruikt en niet meer kon inloggen. Nu heeft Facebook aangegeven dat ze de regelgeving eindelijk gaan aanpassen!

Zelf-rijdende auto’s Google rijden voorzichtiger rondom kinderen

Veiligheid gaat boven alles, dat moge duidelijk zijn. En waar een ‘normale’ automobilist aandachtiger oplet als-ie in de buurt van bijvoorbeeld een school rijdt doet ook de zelf-rijdende auto van Google dat. Bron.

iPad Pro vanaf 11 november te koop

We weten eindelijk wanneer de iPad Pro te koop zal zijn. Het apparaat zal vanaf 11 november verkrijgbaar zijn. Of zo gaan de geruchten in ieder geval. Wij zijn benieuwd of de Pro de iPad weer op de kaart gaat zetten!

Duitsland ontwikkelt werkende stellarator

Het lijkt erop dat Duitsland de grootste werkende stellarator ooit heeft gebouwd. Eind deze maand zou-ie moeten gaan werken. Dit gigantische en ingewikkelde apparaat welke één miljard euro heeft gekost om te ontwikkelen moet het produceren van energie gaan revolutionaliseren. Lees er hier meer over.

Tele2 komt met eigen 4G-netwerk

Het eigen netwerk van Tele2 is zo goed als af. Het lijkt erop dat het telecombedrijf hiermee de concurrentie onder druk gaat zetten. Nu zijn er drie aanbieders, namelijk KPN, T-Mobile en Vodafone. Zij concurreren nauwelijks met elkaar en vinden het wel prima hoe de markt in elkaar steekt. Tele2 gaat hier echter verandering in brengen en dat is waarschijnlijk maar goed ook. Lees er hier meer over.

Het is vanaf vandaag mogelijk de Nexus 5x en de Nexus 6P te bestellen

Het is vanaf nu mogelijk de LG Nexus 5x en de Hauwei Nexus 6P te bestellen. Waar de twee smartphones eind september tijdens een Google-event werden gepresenteerd zijn ze nu te bestellen in de Benelux. Diegene die dat doet zal de smartphone(s) volgende week in zijn bezit hebben!

KPN lanceert KPN Play

KPN gaat meedoen op de online streamingdienst-markt. Je kunt nu via KPN Play onbeperkt televisie kijken via het internet. Daarnaast kun je ook HBO-content bekijken. Dit kost je 12,99 euro per maand. Bron.

Dag postbode? Skype-oprichters maken autonome bezorgrobot

Twee oprichters van Skype zijn met derden aan het werken aan een robot die autonoom pakketjes kan bezorgen. Dit doet-ie niet zoals een drone dat doet via de lucht, maar gewoon op de stoep. De kleine elektrische karretjes rijden zo’n zes kilometer per uur. Je kunt er hier meer over lezen.

HP in twee bedrijven opgesplitst

Het Amerikaanse Hawlett-Packard (HP) wordt in twee bedrijven opgesplitst. Deze zullen verder gaan onder de naam HP Inc. en Hewlett Packard Enterprise. HP Inc. zal zich gaan richten op de verkoop van pc’s en printers en Hewlett Packard Enterprise zal de nadruk gaan leggen op clouddiensten en servers. We zijn benieuwd hoe dit gaat uitpakken! Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: WhatsApp verwijdert blauwe linkjes, Instagram komt met nieuwe Snapchat-achtige functie en meer
Sluiten