Daniel Koster
Daniel Koster 17 nov 2015

Vandaag: woord van het jaar is een emoji, kunstmatige intelligentie nu net zo slim als een universitaire student en meer

Op het moment van schrijven loopt het alweer tegen zes uur ‘s avonds aan en is het tijd voor het plaatsen van het technologische overzicht van dinsdag 17 november. Een dag gevuld met allerlei nieuws dat jou zeker niet mag ontgaan! Check alle technologische nieuwtjes daarom snel in het onderstaande.

En het woord van het jaar is…een emoji

Yes, je hoort het goed, het woord van het jaar is een emoji. En dan wel deze ?. Of zo stelt het Oxford Dictionary bij het benoemen van het woord van het jaar. Wat wij daarvan vinden? ??????

Elektrische scooter Gogoro komt naar Nederland

Je kont een tijd geleden op WANT lezen over de slimme elektrische scooter Gogoro. Dit toffe apparaat werd eerder enkel in Taipei gelanceerd en neemt nu als volgende stap Amsterdam. Dat lieten zij ons vandaag in een mailtje weten. Wij zijn benieuwd of de ‘Tesla onder de scooters’ een succes gaat worden hier!

Pandora koopt failliete Rdio op

Pandora is één van de grootste streamingdiensten die haar aandeel nu gaat vergroten. Dit door Rdio voor 75 miljoen euro over te kopen. Wij zijn benieuwd wat dit gaat betekenen voor het aandeel van diensten als Spotify en Apple Music!

Drone weet binnenkort zelf waar-ie wel en niet mag vliegen

De 3DR Solo-drone weet zelfstandig waar-ie wel en niet mag vliegen. De maker van de drone heeft namelijk een service geïntegreerd van Airmap in de besturingssoftware van de drone. Check dit artikel voor meer info.

Google test nieuwe brillen als opvolger Google Glass

Dat Google Glass niet echt een succes was moge duidelijk zijn. Echter is er volgens Google zeker nog genoeg te halen op het gebied van de Glass. Nu wordt er gesteld dat Google drie apparaten aan het testen is die voortborduren op de Google Glass.

Nest komt met derde generatie thermostaat

Nest heeft een update van hun welbekende thermostaat vandaag bekend gemaakt. Wij mochten erbij zijn en zagen een apparaat met een verbeterd design en diverse nieuwe functies zoals het communiceren tussen de thermostaat en de cv-ketel.

Apple zou het fundament van design kwijt zijn geraakt

In een interview met twee oud-medewerkers van Apple worden flink wat woorden vuil gemaakt aan het bedrijf uit Cupertino. Zo zou het fundament van design bij het bedrijf ver te zoeken zijn. Lees het hele interview met Co.Design hier.

Twitter gaat hart-knop wellicht uitbreiden met meer emoji

Een tijdje geleden was-ie plots daar, de hart-knop. Deze verving de favoriet-knop waarmee je kon aangeven dat je een bericht op Twitter wel tof vond. Nu wordt er gezegd dat Twitter aan het sparren is met het idee om door middel van emoji’s te laten weten wat je van een Tweet vindt.

Apple verdient 94 procent van alle smartphone winsten

Dat het goed gaat met Apple weten we allemaal. Maar dat ze 94 procent van de winsten van de smartphone-industrie voor hun rekening nemen is wel redelijk spectaculair. Bron.

Onderzoeker stelt dat er een slaapmodus voor smartphones moet komen

Het is al langer een onderwerp van debat; of het slapen met je smartphone naast je slecht voor jou en je slaap is. Nu stelt een onderzoeker dat er een speciale slaapmodus moet komen zodat je in je slaap zo min mogelijk door je smartphone wordt gestoord.

Je kunt nu via Android Google gebruiken om Facebook-informatie te vinden

We weten niet of we dit een fijne ontwikkeling vinden. Het is nu namelijk mogelijk om Google te gebruiken om Facebookprofielen en -berichten af te speuren. Dit doe je dan wel via je Android-telefoon. Lees er hier meer over.

Wereldwijd internetgebruik zal over zes jaar vertienvoudigen

Waar in Nederland al snel het gevoel krijgen dat iedereen overal internet heeft is dat niet het geval. Daar gaat de komende tijd wel flink verandering in komen. Zo erg zelfs dat er wordt gesteld dat in zes jaar tien maal zoveel mensen een internetverbinding hebben.

Geen bewijs dat IS PlayStation 4-netwerk gebruikt(e) voor communicatie

In de media wordt het als een feit gebracht dat het PlayStation 4-netwerk werd gebruikt door IS-leden om met elkaar te communiceren. Nu wordt er echter door andere bronnen gesteld dat dit zeker niet een feit is en we hier niet vanuit moeten gaan.

IS wilt mensen vermoorden door middel van cyberaanvallen

Hackers van de Islamitische Staat bereiden dodelijke cyberaanvallen voor, volgens de Britse minister van Financiën George Osborne. De aanvallen zijn niet direct dodelijk, maar dit kunnen onder andere hacks zijn op de elektriciteitsvoorziening, luchtverkeersleiding en ziekenhuizen waardoor het vroeg of laat wel impact op ons kan hebben. Hier vind je meer informatie over wat IS mogelijk van plan is.

Kunstmatige intelligentie slim genoeg om te studeren

Wetenschappers van het National Institute of Informatics in Tokio hebben een kunstmatige intelligentie ontwikkeld die zo slim is dat-ie de toelatingstest van de universiteit in Tokio zelfstandig kan halen. Het volledige artikel lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: woord van het jaar is een emoji, kunstmatige intelligentie nu net zo slim als een universitaire student en meer
Sluiten