Vandaag: de toekomst van iOS en macOS, de NS investeert in Hyperloop Delft Team en meer

Yes, we weten wanneer WWDC 2017 wordt gehouden. Daar zullen we alles van Apple horen op het gebied van software. Je vindt de data en ander nieuws in het onderstaande nieuwsoverzicht.

PlayStation Now werkt binnenkort alleen op Windows-computers en de PlayStation 4

Sony wil namelijk afrekenen met de oudere apparaten die nu nog compatibel zijn met het netwerk. Zo zal PlayStation Now vanaf dit moment al niet meer werken op de PlayStation 3. De andere apparaten die nu al niet meer met PlayStation Now werken vind je hier.

dementie

Het aandeel van BlackBerry daalt tot nul procent

Oei, dat is deprimerend. BlackBerry’s aandeel op de smartphonemarkt is tot de nul procent gedaald. Het aandeel van iOS- en Android telefoons is samen 99,6 procent. Daaruit kun je dus ook concluderen dat Windows op mobiel vlak op dit moment is uitgespeeld.

WWDC 2017 data zijn bekend

Yes, het congres waar Apple alles presenteert met betrekking tot hun software is van data voorzien. WWDC 2017 vindt van 5 juni tot en met 9 juni plaats. Dit jaar zal WWDC 2017 in San Jose worden gehouden, omdat het gebouw waar het congres normaal wordt gehouden wordt verbouwd. Wat je hier kunt verwachten zijn updates aan de ‘big 4’, iOS, macOS, watchOS en tvOS.

Apple-apparaten

Google en Amazon zien een slimme speaker voor zich waar je ook mee kunt bellen

De slimme speaker verovert onze huizen. Vooral die van Amazon gaat als een trein. Maar er is ruimte voor verbetering. Wij vinden dit idee ook best nice. Waarom niet de slimme speaker ook tot huistelefoon omtoveren? Dat is het idee van Amazon en Google, of zo stelt deze bron.

Yahoo heeft nóg erger nieuws over hacks

Weet jij nog dat Yahoo onthulde dat rond de één miljard accounts waren gehackt? Nou, er is meer. Yahoo heeft vandaag onthuld dat hiervoor bij sommige accounts geen eens een wachtwoord nodig was. Hackers vonden een manier om via een cookie het invoeren van een wachtwoord te omzeilen. Man, man, man.

Hackers uit Rusland lijken achter Mac-malware te zitten

Een nieuw type malware dat zich richt op Macs lijkt van Rusland afkomstig te zijn. Deze malware zorgt ervoor dat jouw iPhone-backups worden buitgemaakt. Dat wil je natuurlijk niet.

De nieuwe Xbox wordt op 11 juni gepresenteerd

Nieuwe consoles zijn altijd reden voor een feestje. Zo zagen wij vandaag de Nintendo Switch, de nieuwe console van Nintendo. De Xbox mag dan niet achterblijven. Op 11 juni krijgen wij de Scorpio te zien, een 4K-beest die allerlei upgrades kent.

Hyperloop Delft wordt een startup van de NS

Delft’s Hyperloop Team heeft het gigantisch goed gedaan. Zij werden bijvoorbeeld eerste in de Hyperloop competitie die SpaceX organiseerde. Wat leuk is, is dat er letterlijk licht aan het einde van de tunnel schijnt. De NS heeft besloten het team over te nemen. Zo kan het project als startup blijven voortleven.

Delft Hyperloop team

Facebook’s nieuwe functie voor werkzoekenden gedropt

Vanaf vandaag rolt Facebook een nieuwe functie uit. Hierbij zie jij in je tijdlijn banen langskomen. Weer een reden om Facebook niet te verlaten dus. Denk je dat LinkedIn zich zorgen maakt? Dat zou ons niet verbazen namelijk.

Facebook lanceert ‘Trending Topics 2.0’

Kun jij je de ophef rondom de Trending Topics van Facebook nog herinneren? Die bleken niet objectief door een algoritme te worden geselecteerd, maar door mensen te worden gefilterd. Nu is er een nieuwe Facebook-functie gelanceerd die een soort update is van deze Trending Topics. Artikelen over onderwerpen die in het medialandschap spelen worden hierin getoond.

innovaties van 2017

Krijgt Tinder Snapchat-achtige functies?

Gaat Tinder net zoals Facebook Snapchat imiteren? Het lijkt erop met de overname van Wheel. Deze app laat je video-verhalen creëren. Het kan zijn dat Tinder jou dit soort verhalen wil laten toevoegen aan je profiel of gesprekken.