Daniel Koster
Daniel Koster Games 15 mrt 2016
Leestijd: 6 minuten

Vandaag: Xbox-spelers kunnen ook gamen tegen computer- en PlayStation-gebruikers, meer malware voor Mac OS X en meer

SXSW 2016 is nu al een paar dagen onderweg. Interactive is één van de hoofdonderwerpen van het evenement en dat is vanavond afgelopen. Je kunt woensdag op de site meer lezen over de tofste applicaties en innovaties die daar dit jaar zijn gepresenteerd. Maar voordat we ons daarop gaan verheugen is het eerst tijd voor het nieuwsoverzicht van dinsdag 15 maart.

Google opent gratis online Digitale Werkplaats

Google heeft vandaag de online Digitale Werkplaats die gratis is geopend. Via deze website kun je je digitale kennis bijspijkeren. De nadruk ligt hier op online groei en je kunt hier je kennis op allerlei manieren over verbreden!

Het Den Haagse HTM test reizen met je bankpas

Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met het reizen met je bankpas. Nu ook door HTM, de Haagse stadsvervoerder. Dit gaat niet zomaar. De reiziger moet wel een speciale app downloaden om van deze manier van reizen te kunnen genieten!

Zo ziet het vliegen tijdens het wereldkampioenschap drone racen eruit

Anonymous verklaart de oorlog aan Donald Trump

Waar je zou denken dat de hackers van Anonymous de handen vol hebben aan het bestrijden van IS, blijkt dit niet het geval. De hackersgroep heeft namelijk aangegeven dat ze de strijd aangaan met Donald Trump.

Rijk worden? Hack dan een Chromebook!

Google heeft een beloning voor diegene die een Chromebook hackt uitgeloofd. Het gaat hier om een bedrag van meer dan negentigduizend euro. Dat is niet niks!

Je kunt nu met de Xbox One gamen tegen gamers op computers en PlayStations

Microsoft heeft een aankondiging gedaan waarvan de harten van vele gamers sneller gingen kloppen. Het bedrijf gaat namelijk Cross-Network Play mogelijk maken waardoor je terwil je op de Xbox One gamet ook kunt spelen met mensen die op een computer of PlayStation aan het gamen zijn. Dat is natuurlijk awesome!

Foto’s van nieuwe Star Wars film gelekt

Er zijn foto’s opgedoken die vermoedelijk van de nieuwe Star Wars film zijn. Je kunt ze hier allemaal checken. In het onderstaande vind je een speeder. We zullen zien of-ie bijvoorbeeld in een trailer of de uiteindelijke film terugkomt!

Wiskundige wereld in rep en roer door nieuwe vondst rondom priemgetallen

Priemgetallen zijn getallen die enkel door 1 of zichzelf kunnen worden gedeeld. Nu werd er altijd gesteld dat er een bepaalde mate van willekeurigheid met priemgetallen ging gemoeid. Toen wiskundigen dit besloten te toetsen concludeerden ze dat dit niet waar was. Check hoe de wiskundigen dat hebben berekend.

Bewijs gevonden dat Apple aan draadloos opladen werkt

Een tijd geleden werd er gesteld dat Apple werkte aan technologie om draadloos hun apparaten te kunnen opladen. Het lijkt erop dat hier geen woord over is gelogen. Nieuwe patenten tonen namelijk aan dat Apple in ieder geval aan het overwegen is om deze technologie toe te passen.

Geruchten stellen dat Samsung een kleine Galaxy S7 overweegt

Apple komt met een kleinere iPhone. Nu zijn er geruchten dat ook Samsung aan het overwegen is om met een kleine Galaxy telefoon te komen. Op deze manier biedt Samsung een telefoon aan voor diegene die op zoek is naar een smartphone met een relatief kleiner scherm!

AlphaGo 4 – Lee Se-dol 1

De laatste wedstrijd tussen Lee Se-dol en AlphaGo is vandaag afgelopen. De laatste wedstrijd werd door Se-dol verloren. Daarmee won ‘ie slechts één potje van de software van Google. Dat is veel minder dan verwacht!

LG brengt K8 en K5 naar Europa

LG presenteerde een tijd terug al de K-lijn. Dit zijn smartphones die relatief betaalbaar zijn. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat de K8 en de K5 naar Europa zullen komen. Ben jij dus fan van LG en het besturingssysteem dat ze toepassen? Dan is dit goed nieuws!

F.lux bètaversie nu beschikbaar voor Android

F.lux is in bètaversie beschikbaar voor Android. Weet je niet wat de applicatie kan? De app speelt in op je omgeving en dimt het scherm naarmate het buiten donkerder wordt. Zodoende kun jij nog wel even op je smartphone kijken voor het slapen gaan zonder daar negatieve gevolgen aan te ondervinden.

Je kunt nu gratis overstappen van TomTom naar TomTom Go

TomTom Go is de vernieuwde app van TomTom. Het mooiste hieraan is nog wel dat je dan drie jaar lang gratis van deze nieuwe app gebruik kunt maken. Dat wil toch iedereen? Via iCulture krijg je een stappenplan te zien omtrent hoe je dat voor elkaar krijgt!

Nieuwe malware voor OS X aangetroffen

O jeej, het volgende malware is aangetroffen. Dit maal worden er zo’n driehonderd populaire websites geïmiteerd. indien je per ongeluk .co in plaats van .com invult wordt je hier naartoe geleid. Vervolgens wordt geprobeerd jou software te laten installeren waardoor Genieo malware wordt geïnstalleerd. Pas dus op!

Weer een stap dichterbij het bewerkstelligen van een onzichtbaarheidsmantel

Eén van de tofste dingen uit Harry Potter was uiteraard de onzichtbaarheidsmantel. Wanneer je deze omsloeg was je door niemand te zien. Nu is het de Iowa State Universiteit gelukt om door technologie te laten verdwijnen wanneer het voor camera’s wordt gezet. Mensen worden nog niet in het ootje genomen, maar dat komt vast nog wel!

De FBI is de grootste dupe van hele affaire met Apple

De ‘ruzie’ tussen Apple en de FBI gaat over het vrijgeven van een iOS-versie waarmee de FBI een bepaalde iPhone kan hacken. Nu geeft Apple geen gehoor aan die vraag. Als reactie op de hele affaire zijn nu andere tech-bedrijven zoals Facebook en Snapchat bezig om de hun applicaties en apparaten zo veilig mogelijk te maken. Het gaat zodoende voor de FBI nog lastiger worden om hier informatie vandaan te halen. Zo is de FBI zelf de dupe van de hele affaire. Bron

Nieuw soort glas kan ondoorzichtig worden

Dit is handig! Wanneer jij in je bed ligt of schaars gekleed door je huis heenloopt wil je niet dat iedereen dit ziet. Echter is het heerlijk om een licht huis te hebben als je thuis en normaal gekleed bent. Dit glas kun je elektronisch doorschijnend maken.

Smart Reply is nu op desktop te gebruiken

Smart Reply is dé nieuwe functie van Gmail. Machine learning wordt hierbij ingezet om automatisch zinnen in je e-mail toe te voegen. Dit zou flink wat tijd moeten besparen. Nu wordt die functie dus voor je desktop uitgerold.

Julia Child gaat via Twitch eten klaarmaken

Twitch is een website die het mogelijk maakt om content te streamen. Nu heeft de site bekendgemaakt dat Julia Child voor Twitch gaat werken en kookprogramma’s gaat maken. Cool!

Olympische Robotspelen komt in december 2017 naar Dubai

Dubai heeft net het wereldkampioenschap drone racen afgesloten, maar is nog lang niet klaar met technologische kampioenschappen. Het land heeft namelijk aangegeven dat de Olympische Robotspelen naar Dubai toekomen. In december 2017 is het zo ver.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Xbox-spelers kunnen ook gamen tegen computer- en PlayStation-gebruikers, meer malware voor Mac OS X en meer
Sluiten