Rutger Houweling
Rutger Houweling 25 okt 2016
Leestijd: 4 minuten

Vandaag: Xiaomi presenteert de iPhone 8, videobellen met WhatsApp en meer

Xiaomi heeft de wereld vandaag met een nieuwe smartphone verblijd. Het gaat hierbij om de Mi Mix, een apparaat dat ons sterk aan de iPhone 8 doet denken. Tenminste, op de potentiele iPhone 8. Waarom begrijp je zo. Je leest hier namelijk meer over de Mi Mix en de rest van het technieuws van vandaag:

Is het de iPhone 8?

Xiaomi wordt wel vaker de ‘Apple van China’ genoemd. Met hun nieuwe concept-phone, de Mi Mix, begrijpen wij waarom. Dit apparaat ziet eruit zoals wij de iPhone 8 voor ons zagen. Dit door zaken als een randloos scherm. Je leest er hier meer over.

Drugs in plaats van Netflix in de toekomst, denkt CEO

Tijdens een interview stelde de CEO, wellicht niet helemaal serieus, dat entertainment er in de toekomst anders uit gaat zien. Hij ging zelfs zo ver als te zeggen dat je dan bijvoorbeeld een blauwe pil neemt en in een entertainende hallucinatie terecht komt. Ben je er klaar mee? Dan neem je een witte pil en is alles weer normaal.

Deze 4K-video is volledig met een Google Pixel geschoten

Boiler Room wil met eerste virtual reality club komen

Een feest meemaken, maar dan vanuit je luie stoel? Dat kan tof zijn, als het juist wordt uitgevoerd. Nu staat Boiler Room erom bekend dat ze wel weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Dus tja, ons hart gaat wel harder kloppen door het nieuws dat zij met een virtual reality club willen komen.

Apple zal voor het eerst een lagere omzet gaan presenteren

Apple sluit zijn fiscale jaar af in september. Vanavond krijgen we te horen hoe het in het afgelopen jaar is gegaan. We kunnen nu al voorspellen dat de resultaten van Apple met betrekking tot vorig jaar gaan tegenvallen. Dat betekent nog steeds omzet en winst, maar lager dan vorig jaar.

Kim Dotcom komt met nieuwe MegaUpload

Kim Dotcom was bezig met een crowdfundingsactie om een nieuwe MegaUpload te ontwikkelen. Dat was die website waar allerlei series en films op waren te zien. Illegaal. Nu is die actie geslaagd en lijkt het er dus op dat die opvolger eraan komt.

Apple iOS 10.1 is uit

Hup, downloaden die hap! Vooral als jij een iPhone 7 Plus in je bezit hebt. De update maakt het namelijk onder andere mogelijk om in een nieuwe portretmodus te fotograferen.

Google werkt aan nieuwe VR-bril

Google is bezig met een VR-bril die oogsensoren heeft. Hierdoor kan-ie reageren op wat jij met je ogen doet. Het wordt hierdoor onder andere mogelijk om de virtuele wereld en de wereld om je heen te combineren. Je leest er hier meer over.

De verkoop van smartwatches blijft dalen

Het gaat erg slecht met de verkoop van slimme horloges. Voor het derde kwartaal op rij is een terugval van meer dan vijftig procent in de verzendingen van smartwatches geconstateerd. Dat doet pijn.

WhatsApp is videofunctie aan het uitrollen

Sommige Android-gebruikers kunnen videobellen via WhatsApp. Dat betekent dus dat de functie langzaam maar zeker wordt uitgerold. Daar heb je nu nog weinig aan, aangezien je niet met al je maten kunt videobellen. Maar het blijft een chille stap.

Apple Pay live in Japan

Helaas hebben wij hier waarschijnlijk niet veel aan, maar toch is het top. Want in Japan is Apple Pay vanaf nu live. Dat betekent dat je onder andere in het openbaar vervoer op deze manier kunt betalen. Praktisch.

Android-smartphones en -tablets hebben een groot probleem in Duitsland

Philips heeft in de jaren negentig een patent aangevraagd in Duitsland. Nu blijkt dat smartphones en -tablets met Android 5.0 of hoger gebruik maken van dat patent. Om die reden worden diverse smartphones en tablets nu uit webshops gehaald. Oei, dat is een probleem!

Apple bestaat twintig jaar en heeft in al die tijd veel gemaakt

T-Mobile komt met eerste abonnementen zonder roamingkosten

Je weet vast dat roaming in het buitenland in de Europese Unie wordt afgeschaft. Om daar nu een voorsprong op te nemen is T-Mobile de eerste die met abonnementen komt die geen roamingskosten meer heeft. Het gaat hierbij wel enkel om nieuwe- en bestaande klanten met bepaalde abonnementen.

Zelfrijdende vrachtwagen breekt record

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er een record mee verbreken. Dat is ook het geval met deze zelfrijdende vrachtwagen van Uber. Die legde 160 kilometer met ongeveer vijftigduizend blikken bier in de laadruimte af. Dat is een record.

WiGig vanaf volgend jaar een feit

Wil jij snellere Wifi met je laptop en smartphone? Dan is WiGig hetgeen waar je op wacht. Die innovatie belooft namelijk snellere Wifi voor je smartphone en laptop te bewerkstelligen. Sneller internet is altijd mooi meegenomen.

Blackberry komt met een nieuwe smartphone

Blackberry zelf, als in het bedrijf dat Blackberry’s maakte, bestaat niet meer. De merknaam bestaat echter nog wel. Nu is er onder die merknaam een nieuwe telefoon uitgebracht, de DTEK60. De naam is helemaal niks, dat weten wij ook. Het apparaat zelf? Dat kun je hier checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Xiaomi presenteert de iPhone 8, videobellen met WhatsApp en meer
Sluiten