Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 27/08/2015

Vandaag: Instagram komt met grote verandering, iPhone-event officieel op 9 september en meer

Het was vandaag weer een drukke dag in de technologische wereld, waar vandaag weer genoeg noemenswaardig is gebeurd. Van ruimteschepen die zichzelf kunnen repareren tot een misverstand over de Ashley Madison-site en meer. Alle details en informatie lees je hieronder.

Instagram gaat nu staande en liggende foto’s toestaan!

Instagram, de app met het imago van vierkante foto’s gaat nu toch mee met de tijd. In een volgende update is het namelijk mogelijk om je foto’s horizontaal of verticaal te plaatsen. Dit kondigden ze vandaag aan op hun blog. Hieronder zie je de eerste breedbeeld video, geplaatst door Star Wars. Alle andere nieuwe aanpassingen zijn hier terug te lezen.

Apple iPhone-event is op 9 september

De uitnodigingen zijn de deur uit, het is officieel. Apple‘s iPhone-event is op 9 september. Op de uitnodiging is de boodschap ‘Hey Siri, Hove us a hint’ gezet en worden hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6s en 6s Plus gepresenteerd. Andere producten komen meestal ook aan bod, maar het blijft altijd gissen welke dit zullen zijn. Op 9 september komen we er weer achter!

Cool! Dit zelfhelende-materiaal kan ruimtevaartuigen maken

Ruimtevaarders hebben een materiaal ontwikkeld dat binnen één seconde zichzelf kan helen. Check dit artikel voor meer informatie

Facebook krijgt nu personal-assistent in Messenger

Facebook heeft nu, net als James Bond, ook een ‘M’. De nieuwe persoonlijke assistent van Facebook moet jou helpen om bijvoorbeeld een restaurant of een hotel te boeken. Wil je weten doe Facebook dit gaat doen? Check dan dit artikel.

Er zitten bijna geen vrouwen op Ashley Madison

Door de hack van vorige week zijn er veel gegevens vrij gekomen. Van de 37 miljoen gegevens is ongeveer nul procent vrouw blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse journaliste Annalee Newitz. Wil je weten hoe dit kan? Lees dan dit.

Adobe lanceert nieuwe Photoshop app voor iOS

Photoshop is het nummer één progamma omtrent het bewerken van foto’s. Adobe heeft al een Photoshop-app voor iOS op de markt geplugd, maar deze valt tegen als je gebruiker bent van de desktop-versie. Adobe heeft een nieuwe app aangekondigd voor iOS. Wat je van deze app kunt verwachten lees je hier.

Oud CEO van Apple brengt nieuwe telefoon op de markt

Het telefoonmerk genaamd Obi Worldphone heeft zijn intrede op de markt gemaakt. Onder aanvoer van de oud-CEO John Sculley van Apple heeft het bedrijf potentieel om een grote speler te worden. Ben jij benieuwd naar de nieuwe smartphone? Check dan dit artikel.

Acer stelt zichzelf beschikbaar voor overname

Tech-gigant Acer heeft de afgelopen jaren hun koers flink zien dalen. Ze staan momenteel open voor een overname. Wat hiervoor de reden is? Dat lees je hier.

Malvesting in een jaar tijd verdrievoudigd

Computers worden steeds veiliger zul je denken, niets is minder waar. Het aantal geïnfecteerde computers door Malvesting is namelijk in een jaar tijd met driehonderd procent gestegen. Hoe dit opeens zo gestegen kan zijn lees je hier.

TU Eindhoven wil wifi duizend keer zo snel maken

TU Eindhoven heeft een nieuwe afdeling opgericht die zich gaat storten op het verbeteren van de snelheid van het wifi-netwerk. Als alles volgens plan verloopt hebben we voor 2020 een wifi-snelheid van één terabyte per seconde! Hoe ze dit willen bewerkstelligen lees je hier.

NASA test 3D-geprinte raket pomp

NASA spant de kroon als het gaat om het testen van 3D-geprinte onderdelen. Ze hebben nu een geprinte raket-pomp getest. En zoals je ziet kan-ie hoge krachtwaarden weerstaan. Check de video hieronder!

Overdrijft Sony met een 4K scherm op hun nieuwe telefoon?

Volgens roddels krijgt het nieuwste vlaggenschip van Sony een 4K-scherm. Aangezien dit niet waar te nemen is met het blote oog worden ze ervan beschuldigd te overdrijven. Is dat zo? Dat lees je hier.

Facebook heeft onder andere filters en stickers toegevoegd voor op het web

Facebook heeft nieuwe functies toegevoegd op de web-versie, zoals filters en stickers. Echter zijn er nog wat andere functies aan hun website toegevoegd. Wat dit allemaal precies inhoudt lees je hier.

Tesla scoort hoog in beoordeling

Tesla heeft hoog gescoord bij een consumenten beoordeling. Ze hebben namelijk een algemene waardering van 103 van de honderd punten gekregen. Meer dan verwacht dus. Hoe dit kan en waarom check je hier.

Verenigde Staten legaliseert het bewapenen van drones

De Verenigde Staten heeft het bewapenen van drones toegestaan. waar de afgelopen tijd flink wat discussie was over de schietgrage politieagenten die de Verenigde Staten kent heerst nu de angst dat dit effect alleen maar versterkt zal worden wanneer drones worden bewapend. Check dit artikel voor meer informatie.

Superman actiefiguur aan een drone is prima vermakend

Een actiefiguur en een drone, meer is er niet nodig om een internet hit te maken. Check hier de toffe video.

Sony verlaagt de prijs van Playstation TV

Sony heeft de prijs van de Playstation TV flink verlaagd. Toen de TV net op de markt kwam was-ie ongeveer negentig euro, inmiddels is-ie verkrijgbaar voor zo’n 17 euro. Hoe dit komt? Dat lees je hier.

Reageer op artikel:
Vandaag: Instagram komt met grote verandering, iPhone-event officieel op 9 september en meer
Sluiten