Vandaag: zo ziet de 4-inch iPhone 6C eruit, Microsoft ontwikkelt toffe alarm-app voor Android en meer

Nooooooooooooooooo, Star Wars Episode VIII wordt uitgesteld. Maar gelukkig niet voor een paar jaar. Verder is er nieuws over de 4-inch iPhone 6C, het gefaalde Kickstarter-project Zano en Kickstartersucces Exploding Kittens. Dit en meer vind je in ons nieuwsoverzicht van vandaag.

Star Wars Episode VIII uitgesteld

Wie Star Wars: The Force Awakens heeft gezien wil waarschijnlijk niet al te lang wachten voordat het achtste deel uit de reeks alweer te bekijken is. Wij moeten jullie echter lichtelijk teleurstellen. De oorspronkelijke release datum zou ergens in mei 2017 zijn. Dit is 15 december 2017 geworden. Het is overigens geen vreemde zet. Anderhalf jaar na de release van deel zeven is wellicht wat te snel en het zevende deel geniet nog steeds van extreme populariteit. Laat de crew dan ook nog wat aandacht aan het script besteden en bouwen wij de spanning op. (Bron)

Ook fan van BB-8? Wij hebben ‘m uitgebreid onder loep genomen:

Microsoft ontwikkelt toffe Android alarm-app

Beschik je over een Android-toestel en kom je ‘s ochtends je bed niet uit? Microsoft zorgt er voor een leuke manier op dat dit wel gebeurt. Check de video hieronder maar eens. De alarm-app is hier gratis te downloaden.

2015 het warmste jaar uit de historie

Wie in 2015 regelmatig zwetend door het leven is gegaan weet nu waarom. 2015 is officieel het warmste jaar uit de historie. Of in ieder geval sinds 1880. Sindsdien wordt de temperatuur van de aarde gemeten. Hier vind je nog meer uitspraken van de wetenschappers.

Meer downloads voor Android, meer geld voor iOS-ontwikkelaars

Goed nieuws voor Google, er worden steeds meer Android-toestellen verkocht. Wereldwijd kunnen steeds meer mensen een smartphone veroorloven, en smartphones die op Android draaien zijn nou eenmaal betaalbaar. Dat is in tegenstelling tot de iPhones van Apple. Toch een lichtpunt voor Apple. De iPhone-gebruikers besteden meer geld aan apps. Er worden dus meer Android-apps gedownload, maar daar wordt een stuk minder voor betaald.

4 op de 150 Facebookvrienden kun je écht vrienden noemen

Duizend Facebookvrienden? Dit zijn niet allemaal je échte vrienden. Duh, zul je wellicht denken. Jaarlijks ontmoet je zo veel nieuwe mensen die je wel via Facebook wilt volgen, maar niet elke week een biertje mee wilt drinken. Wetenschappers hebben ontdekt dat 4 op de 150 Facebookvrienden écht een vriend kunnen zijn. Hier lees je meer over dit onderzoek.

Een negende planeet in ons zonnestelsel

Wij dachten alle planeten in ons zonnestelsel wel te hebben ontdekt. Toch is de kans groot dat er binnenkort één bij komt, een negende planeet die tussen de vijf en tien keer zo groot is als de aarde en ver achter Pluto ligt. Engadget meldt dat deze planeet zo’n 10.000 tot 20.000 jaar over een cirkel rondom de zon doet. Wij zullen hier binnenkort meer over horen.

Geen fraude bij het gefaalde Kickstarter-project Zano

Er is sprake van slechte bedrijfsvoering. Er werden te hoge salarissen uitgekeerd en werden er bijvoorbeeld extra’s als auto’s van het binnengehaalde geld gehaald. Daarnaast bleek de technologie te complex om de Zano op te leveren. Doordat het zo’n succes was moesten er stretch goals worden toegevoegd. Die hebben de Zano uiteindelijk gekilld. Dat stelt techjournalist Mark Harris, die door Kickstarter is ingehuurd om de boel te onderzoeken. Op Tweakers lees je meer over het onderzoek.

Gitaar-fabrikant Fender komt met high-end headphones

Een gitaar-fabrikant weet als geen ander wat goed geluid is. Dus waarom zouden ze geen headphones kunnen ontwikkelen en zich mengen in een gigantisch concurrerende markt. Er zijn vijf verschillende modellen die alle vijf over een ander prijskaartje beschikken. Ze kosten tussen de honderd en vijfhonderd euro en je vindt er hier meer informatie over.

Gelekte video iPhone 6C

Komt er dan toch weer een 4-inch iPhone? En die gaat er wellicht zo uitzien:

Kickstartersucces Exploding Kittens nu ook als iOS-game

Exploding Kittens is hét kaartspel van vorig jaar. En die kun je nu ook als iOS-app aanschaffen. Voor twee euro download je ‘m hier.

Hackers maken 50 miljoen euro buit

Een groep hackers zijn miljonair geworden. Maar dan wel op illegale wijze. Op het Oostenrijkse luchtvaartbedrijf FACC is 50 miljoen euro buitgemaakt. Wie de cybercriminelen zijn is onbekend, maar werkten niet voor het bedrijf. Er zijn verder ook geen vertrouwelijke gegevens buitgemaakt. Het ging puur om het geld. (Bron)

Eerst Europese school voor de ontwikkeling voor iOS-apps

Apple wil meer ontwikkelaars opleiden die zich met de ontwikkeling van iOS-apps bezig houden. In Europa is dan ook de eerste school die zich hierop richt geopend, in Napoli, Italië. (Bron)

Reageer op artikel:
Vandaag: zo ziet de 4-inch iPhone 6C eruit, Microsoft ontwikkelt toffe alarm-app voor Android en meer
Sluiten