Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 28 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe diensten Vandebron gaan elektrisch rijden nog aantrekkelijker maken

De Nederlandse energieleverancier Vandebron zet zich sinds 2013 al in voor het milieu door alleen maar groene energie aan te bieden. Het bedrijf gaat deze inzet voor een groene toekomst nu extra kracht bijzetten met vier nieuwe diensten. Deze hebben als doel het elektrische rijden een enorme boost te geven binnen Nederland en moeten elektrisch rijden dusdanig voordelig maken, dat je gek zou zijn om nog in een benzine- of dieselauto rond te rijden.

Nieuwe diensten energieleverancier pakken verbruik tijdens piekmomenten aan

Zoals de naam als doet vermoeden, zorgt Vandebron ervoor dat lokale energieproducenten, die elektriciteit opwekken door middel van water, wind en de zon, rechtstreeks verbonden worden met de klant. De vier nieuwe diensten werden onlangs door het bedrijf gepresenteerd in het Kromhout museum in Amsterdam. Deze zouden vooral  het energieverbruik in de piekmomenten moeten aanpakken, waarbij zoveel energie nodig is dat gas- en kolencentrales wel moeten bijspringen.

Vandebron energieleverancier oplaadpunt

Vandebron laadpas en handige app

Als eerste introduceert Vandebron een eigen laadpas, waarmee je bij alle openbare laadpunten binnen Nederland je elektrische auto mag opladen. Om snel een overzicht te krijgen van welke laadpalen daadwerkelijk vrij zijn heeft de energieleverancier ook een app laten ontwikkelen. Zo hoeft het vinden van een beschikbare laadpaal geen epische zoektocht te worden.

Vandebron laadpas

Inzicht in je uitgaven en meteen betalen voor parkeren

Wat de app nog meer doet is je precies vertellen hoeveel je oplaadbeurt je gaat kosten. Veel mensen met een elektrische auto hebben vaak geen idee hoeveel ze eigenlijk uitgeven aan het opladen, totdat de rekening gepresenteerd wordt. Met de Vandebron app kun je meteen zien hoeveel je per kilowatt uur moet betalen. Daarnaast kun je, door de samenwerking met Parkmobile, ook meteen betalen voor het parkeren van je auto. Als Vandebron klant kost deze dienst je elke maand 1,50 euro. Je hoeft echter niet per se energie van het bedrijf af te nemen om van de dienst gebruik te maken. Je betaalt dan met 3,50 per maand een iets hoger, maar nog steeds verwaarloosbaar bedrag.

Vandebron

Slim opladen tegen schadelijke piekmomenten

Verder komt het bedrijf in samenwerking met TenneT ook met de Slim laden dienst. Deze pakt het energieverbruik tijdens piekmomenten aan. Omdat er tijdens deze momenten opeens heel veel energie nodig is, kan deze niet alleen groen geleverd worden. Om te zorgen dat er tijdens de piekmomenten niet gegrepen wordt naar energie van gas- en kolencentrales, wordt gebruikgemaakt van een zogenaamd Blockchain-netwerk en slimme algoritmes.

Opladen in de daluren

Dit systeem zorgt ervoor dat je als gebruiker je voorkeuren voor het laden kunt opgeven en dat je elektrische auto vervolgens altijd een volle batterij heeft op het tijdstip van je keuze. Dat betekent dat er niet aan één stuk door wordt opgeladen, zodat het verbruik in de piekuren wat ontlast kan worden. Business Developer Elektrisch Rijden Fardau van der Galiën vertelt dat dit praktische gezien betekent dat het opladen stopt op het moment dat er een te grote vraag is voor de beschikbare energie. Wanneer er juist veel energie over is en de vraag in verhouding lager is, wordt je auto verder opgeladen. Wel wordt ervoor gezorgd dat je batterij altijd voor minsten 20 procent is opgeladen.

slim laden
Bron: vervoergroen.nl

Vanaf begin volgend jaar Slim laden

De Vandebron laadpas en app zijn nu al te beschikbaar, maar op de Slim laden dienst moeten we nog even wachten. In oktober zullen 300 gegadigde Vandebron klanten de dienst eerst een paar maanden testen. De rest van Nederland zou vanaf begin 2018 ook mee mogen doen.

Met de plannen van Vandebron wordt elektrisch rijden nog een stukje aantrekkelijker. Verschillende automakers vergroten deze aantrekkingskracht door het ontwikkelen van de meest gelikt uitziende elektrische auto’s. Zo is de Porsche Mission E een absolute beauty, terwijl hij ook nog eens betaalbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe diensten Vandebron gaan elektrisch rijden nog aantrekkelijker maken
Sluiten