Vanguish remaster voor Xbox One zo goed als bevestigd

Op de Xbox 360 en de PlayStation 3 was de game Vanquish één van de eerste titels die de Japanse studio Platinum Games uitbracht. Het was een game die geldt als een cultklassieker. En mocht je de game hebben gemist, dan kun je volgend jaar aan de slag met een remaster van de game.

Dat valt af te leiden uit een lek op de Microsoft Store, waar de game is opgedoken. En die werd gelijk voorzien van een aantal screenshots, informatie en een datum. Officieel is hij dus nog niet aangekondigd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

De Vanquish-remaster komt er aan

Hij komt dus in elk geval op de Xbox One, maar de kans is groot dat hij ook verschijnt op de pc en de PlayStation 4. En heel erg lang hoef je er niet op te wachten. De game komt op 18 februari uit. Qua remaster kun je in elk geval rekenen op een game die voorzien is van een 4K-resolutie en draait op 60 frames per seconden. Of er nog andere content aan toe wordt gevoegd of bepaalde extra’s zijn, dat is nu niet helemaal duidelijk.

Vanquish
Veel actie (Bron: Sega)

In Vanquish bevind je je in de toekomst. De aarde is zoals wel vaak een zooitje en daarom is er een kolonie in de ruimte gesticht in de vorm van Providence. Maar op een dag wordt die kolonie aangevallen door een groep milities, die de technologie van de kolonie willen gebruiken om chaos te creëren. Op dat moment wordt er een speciale eenheid naar Providence gestuurd om orde op zaken te stellen. Jij gaat daarbij aan de slag met de DARPA-agent Sam Gideon. Hij beschikt over een speciaal wapensysteem genaamd BLADE. Deze heeft de mogelijkheid om drie verschillende wapens te scannen, kopiëren en te bewaren om in zijn strijd in te zetten. En dat is nodig, want de strijd is behoorlijk hevig.

Zo ziet de game er in actie uit (Bron: Sega)

Vanquish is een game die het echt van zijn brute actie moet hebben. Dat werd een aantal jaar geleden goed ontvangen. Hopelijk staat dat nog steeds overeind in deze aankomende remaster. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vanguish remaster voor Xbox One zo goed als bevestigd
Sluiten