VanMoof: verkoop elektrische fiets groeit enorm dankzij komst S3 en X3

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er een aantal opvallende trends zichtbaar. Enerzijds zijn we meer thuis, waardoor we gamen en Netflixen. Anderzijds willen we meer naar buiten, waardoor skeelers en elektrische fietsen bijna niet zijn aan te slepen. Dat merkt ook VanMoof.

VanMoof bracht dit jaar de S3 en X3 elektrische fiets uit, waarvan je hier de review kunt lezen. Toen was er al sprake van dat de vraag flink hoger was en dat ziet men nu terug in de verkoop van de verschillende modellen.

De VanMoof S3 en X3 elektrische fiets zijn in trek

In hun persbericht laat het bedrijf weten dat de lancering van de S3 en X3 elektrische fiets een succes was. Dat ligt overigens niet per se aan het nieuwe model zelf, maar meer aan de algemene toegenomen vraag wereldwijd, waardoor alle merken het gewoon beter doen. En daar profiteer je dan van. In de eerste vier maanden van 2020 zou het bedrijf meer fietsen hebben verkocht dan het totaal aantal van 2018 en 2019 samen.

vanmoof elektrische fiets
De VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

In totaal was er op omzet gebied een groei van 200 procent wanneer je naar de wereldmarkt van VanMoof kijkt. De groei in Nederland was 121 procent. Daar doet de elektrische fiets het blijkbaar al een tijdje goed, waardoor de groei lastiger is. Door de groei is ook het aantal werknemers bij het bedrijf gestegen. Er zijn nu 300 nieuwe mensen bij gehaald en er zijn het afgelopen jaar 31 pop-up stores gekomen. In Seattle is er ook een nieuwe brand store om daar aan de vraag te voldoen.

Er wordt flink op gefietst

Daarnaast wordt de elektrische fiets van VanMoof ook gebruikt. Er zou inmiddels al een afstand van 12 miljoen kilometer met de verschillende modellen zijn afgelegd. Wanneer mensen de fiets echt pakken als een alternatief op de auto, dan zou dit ook een mooie besparing op het gebied van CO2 hebben opgeleverd.

Reageer op artikel:
VanMoof: verkoop elektrische fiets groeit enorm dankzij komst S3 en X3
Sluiten