Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn E-bikes 23 mrt 2020

VanMoof ziet verkoop elektrische fiets flink stijgen

Nu het openbaar vervoer steeds minder rijdt, zijn Nederlandse op zoek nar alternatieven van vervoer voor de gevallen dat ze alsnog naar werk moeten. Het Nederlandse bedrijf VanMoof ziet daardoor de online verkoop van de elektrische fiets flink stijgen

Het gaat om een stijging van 48 procent ten op zichte van dezelfde periode van vorig jaar. Dat laat het Nederlandse bedrijf weten in een persbericht op de eigen website.

VanMoof spint garen met verkoop van elektrische fiets

VanMoof is een Nederlands bedrijf dat inmiddels al een paar jaar bestaat. Het begon met gewone fietsen, die vooral opvielen vanwege het simpele, maar daardoor stoere design. Maar nu er steeds meer elektrische fietsen verkocht worden, worden de pijlen steeds meer daarop gericht. En de laatste tijd gaat dat erg goed. De online verkoop van de elektrische fiets is sinds begin februari dus flink verkopen. Daar komt nog eens bij dat er op 18 maart een prijsdaling werd verwerkt van een populair model. Dat viel op, want in 24 uur tijd wist het bedrijf 200 e-bikes te verkopen. Dat is dus een verdomd mooie omzet in deze tijden van zwaar weer.

elektrische fiets vanmoof
De S2 elektrische fiets (Afbeelding: VanMoof)

Het ging daarbij om de S2 en de X2. Deze kostte tot voor kort 3398 euro. Maar met de prijsdaling is hij nu voor 1798 euro te koop. Dat is dus minder dan de gemiddelde elektrische fiets, die iets meer dan 2000 euro kost. Mocht je zelf willen weten of de fiets iets voor jou is, dan kun je hem hier bekijken.

VanMoof heeft overigens ook een brandstore om de elektrische fiets te bekijken. Maar omdat we nu midden in de coronacrisis zitten, zijn die winkels dicht. De verkoop gaat dus volledig online. Daar kun je overigens ook zoiets als een testrit aanvragen als je nog twijfelt. Wil je meer lezen over de elektrische fiets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
VanMoof ziet verkoop elektrische fiets flink stijgen
Sluiten