Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 apr 2019

Vantage RXe: stijlvolle elektrische fiets imponeert in de stad

Op zoek naar een elektrische fiets? Anno 2019 heb je keuze uit een breed scala aan strakke en innovatieve modellen. Wij zijn fan van de Schwinn Vantage RXe.

Vantage RXe: stijlvolle elektrische fiets

Een elektrische fiets die je op een stijlvolle manier door het stadsverkeer loodst. Dat is de Vantage RXe van Schwinn. Deze high-tech bolide is uitgerust met een aerodynamisch frame en een SRAM Apex 11-versnellingensysteem. Bij alles ligt de focus dus op snelheid, waarbij de fabrikant met zijn eigen smooth ride technology een soepele rit belooft.

Vantage RXe elektrische fiets Vantage RXe elektrische fiets

Zoals bij vele elektrische fietsen doet ook hier een Bosch motor het zware werk. Dan hebben we het over een Bosch Performance Line Speed 350-watt motor. Het resultaat? Een topsnelheid van maar liefst 45 kilometer per uur.

Dan hebben we het technisch gezien ook niet meer over een normale elektrische fiets, maar over een speed pedelec. Sinds 2017 voor de wet officieel een bromfiets.

Vantage RXe elektrische fiets Vantage RXe elektrische fiets

Uitgeklede variant en prijskaartjes

Zit de batterij vol? Dan beschik je over een ruime actieradius van maar liefst 95 kilometer. Een flinke afstand, zeker voor dit type elektrische fiets. Tektro Spyre C mechanische schijfremmen zorgen voor een flinke stopkracht, dankzij 160mm rotoren.

Vind je dat allemaal net iets too much? Dan heeft Schwinn gelukkig ook een simpelere variant, de FXe. Met een topsnelheid van 32 kilometer per uur en wat minder technische foefjes. Voor de FX3 betaal je minimaal 3500 dollar, de RXe 4.000 dollar.

Wist je dat er ook Nederlandse bedrijven zijn die prachtige elektrische fietsen maken? Wij kwamen pas dit model tegen, met een uniek maatschappelijk tintje. Ook qua technische eigenschappen is het echter een intrigerende fiets.

Reageer op artikel:
Vantage RXe: stijlvolle elektrische fiets imponeert in de stad
Sluiten