Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 23 apr 2017
Leestijd: 4 minuten

Beste apps van de week: Vaulteq de Nederlandse wachtwoordmanager, TrickPics voor je (naakt)foto’s en meer

Ook al downloadt niemand meer apps, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Voor iOS en Android. Wie weet zit er wat mooi downloadspul voor je tussen.

De beste iPhone-apps van week 16

Microsoft To-Do, de vervanger van Wunderlist

Wunderlist verdwijnt waar To-Do verschijnt. Microsoft nam twee jaar terug de populaire takenlijst-app Wunderlist over, en deze week komen we er eindelijk achter waarom. To-Do is het nieuwe project van de makers van de taken-app. De app heeft een frisse indeling en moet je een stuk productiever maken. Ga jij hem proberen?

Instagram

Instagram blijft zich vernieuwen en doet dat nu met een handige verzamelfunctie. Hiermee plaats je bundels van foto’s in een handig overzicht, zodat je er snel bij kunt. Bundel al je kattenfoto’s bijvoorbeeld, of zet al je vakantie-kiekjes in een album.

TrickPics om je naaktfoto’s SFW mee te maken

Een app gemaakt door Pornhub die dagen na de release nog niet uit de App Store verwijderd is, dat hadden we niet verwacht. TrickPics is dan ook een onschuldig ogende app die vol zit met stickers en filters, al zijn ze in dit geval bedoeld om je naaktfoto’s weer kuis te maken.

Apple Clips

Apple heeft een nieuwe app uitgebracht voor de Instagram- en Snapchat-generatie. Clips is een nieuw soort iMovie, waarmee je snel en in een paar stappen een leuke video in elkaar draait. Naast het gebruiken van filters, samenvoegen van meerdere video’s en het plaatsen van stickers en emoji, heeft Clips ook een handige transcriptie-functie. Deze schrijft de woorden die je uitspreekt meteen uit op je scherm. Lees hier alle tips en tricks van Clips.

Vaulteq, de Nederlandse wachtwoordmanager

Nederland heeft er een nieuwe wachtwoordmanager bij. Vaulteq onderscheidt zich van LastPass en 1Password omdat de dienst al je wachtwoorden op Nederlandse bodem opslaat, waardoor ze ook onder de Nederlandse wetgeving vallen. Bovendien is de app fijn in gebruik en werkt het zowel op je iPhone als op je Mac en iPad.

De beste Android-apps van week 16

Google Earth vernieuwt… en hoe!

Voor het eerst in jaren is Google Earth weer van een flinke update voorzien. Met deze app kun je de wereld verkennen met 3D- en satellietbeelden. Nieuw is dit keer de Voyager-sectie, waarin je rondleidingen krijgt door de mooiste gebieden op aarde. Die zijn ingesproken door bekende namen als David Attenborough. Zo valt er elke dag iets nieuws en inspirerends te ontdekken.

Sportnieuws

Voetbal! Formule 1! Tour de France! MMA! Darts! Wimbledon! PGA Masters! Verspringen! Hoogspringen! Elfstedentocht! Beachvolleybal! Er is altijd wel wat te doen in de wereld van de sport. Een echte fanaat wil geen minuut van alle evenementen missen, en met de Sportnieuws-app weet je zeker dat je overal van op de hoogte bent.

Snapchat World Lenses

De selfiefilters van Snapchat kennen we natuurlijk allemaal. Vanaf nu kun je je foto’s echter nog verder aanpassen met de Snapchat World Lenses. Dat zijn virtuele objecten die je via de camera achterop in de echte wereld kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan regenbogen, vrolijke teksten of stuiterende beesten. Omdat het 3D-objecten zijn, draaien ze mee als jij het beeld draait. De World Lenses zijn nu in Snapchat te vinden.

Google Translate

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens Google Translate gebruikt om een onbegrijpelijke tekst te vertalen. In het verleden waren dit soort teksten soms echter net zo onbegrijpelijk als het origineel. Met nieuwe ‘neurale netwerken’ zijn de vertalingen sinds deze week een stuk slimmer. Translate vertaalt nu niet meer individuele woorden stuk voor stuk, maar complete zinnen. Dat maakt die vertalingen opeens een stuk logischer.

Chicken Scream

Spellen die je bestuurt met je touchscreen zijn zó passé. Nee, in 2017 bestuur je games gewoon met je stem. In Chicken Scream zul je moeten praten, roepen en krijsen om je kip in beweging te krijgen. Of zorg ervoor dat je stil bent op de juiste momenten om niet tegen obstakels aan te lopen. Misschien wat minder ideaal om in het openbaar te spelen, maar memorabel is het zeker.

Zaten er voor jou geen interessante apps tussen? Dit waren vorige week de beste apps dus wellicht kun je daar wel mee uit de voeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Vaulteq de Nederlandse wachtwoordmanager, TrickPics voor je (naakt)foto’s en meer
Sluiten