Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 15 jan 2019

Deze 4k laser beamer hoef je maar 22 cm van je muur te plaatsen

Hoewel een beamer als voordeel heeft dat je met een relatief klein apparaat een behoorlijk groot scherm kunt creëren voor je series, is het nadeel vaak dat je ergens achterin de kamer moet priegelen om hem goed te installeren. En vervolgens zorg je voor schaduwen op het scherm als je voor de projectie gaat staan. Inmiddels verschijnen er natuurlijk ook steeds meer short throw projectoren, die je redelijk dicht bij de muur kunt plaatsen. De VAVA 150″ is daar een exceptioneel voorbeeld van zorgt voor een mooie thuisbioscoop op 22 cm afstand van je muur.

4k beamer met 150 inch beelden

De VAVA projector is uitgerust met alles wat je nodig hebt om je woonkamer om te toveren tot paradijs voor je Netflix binges. Zo kan het apparaat een beeld creëren tot 150 inch groot in 4k HR10 kwaliteit. Het apparaat maakt gebruik van dezelfde ALDP 3.0 technologie, die ook gebruikt wordt door de projectoren in de bioscoop en ook met het geluid zit het goed. De ingebouwde 30 watt speakers zijn van Harman Kardon en ondersteunen Dolby Sound en DTS.

VAVA 150" 4k beamer

Slimme bescherming voor je ogen

Verder maken een paar andere handige features de beamer helemaal af. Zo ondersteunt het apparaat Android 7.0 en komt het met een Smart Eyes Protection feature. Deze zorgt ervoor dat je ogen beschermd blijven van fel licht door de helderheid aan te passen naarmate je dichter bij het scherm komt.

VAVA 150" 4k short throw beamer

Beschikbaarheid en prijs

De VAVA 150″ 4k laser projector werd gepresenteerd tijdens CES 2019 en zou rond het einde van het eerste kwartaal beschikbaar moeten zijn. Het enige nadeel is alleen de prijs. Het is geen goedkope beamer en komt met een prijskaartje van ruim 3.000 euro. Maar aan de andere kant heb je dan ook wel wat.

Als je toch voor een wat goedkoper exemplaar wilt gaan, kun je de Nebula Capsule II een kans geven. Dit is een compacte beamer met een ingebouwde Chromecast en Android TV, die je 720p beelden geeft.

The Gadgeteer

Reageer op artikel:
Deze 4k laser beamer hoef je maar 22 cm van je muur te plaatsen
Sluiten