Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 jul 2020

Gamers geven veel geld uit tijdens Pokémon Go Fest 2020

Het is bizar eigenlijk hoe goed Pokémon Go het vandaag de dag nog steeds doet. De hype van een paar jaar geleden waarbij iedereen op zijn scherm Pokémon ving, ligt achter ons, maar tijdens het Pokémon Go Fest 2020 werd andermaal de kracht van de game getoond.

Mocht je het gemist hebben: het Pokémon Go Fest 2020 werd afgelopen weekend gehouden. Normaal gesproken wordt er dan in een wereld een locatie uitgekozen waar gamers fysiek naar toe moeten gaan. Maar dit jaar kon je het overal ter wereld meemaken. En dat heeft de ontwikkelaar geen windeieren gelegd.

Pokémon Go Fest 2020 zorgt voor grote omzet

Om mee te kunnen doen aan Pokémon Go Fest 2020 moest je een digitaal ticket kopen. Deze kostte zo’n 15 euro en daarmee kreeg je toegang tot speciale Research Stories, meer mogelijkheden om bepaalde Pokémon te vangen, mee te doen in Raids en nog veel meer. En dat is veel aangeschaft. In totaal leverde het evenement iets meer dan 17 miljoen dollar op. 8,9 miljoen dollar werd er wereldwijd op 25 juli uitgegeven en op 26 juli werd er nog eens 8,6 miljoen dollar richting de ontwikkelaar gegooid. Dat is geen slechte dagomzet.

Pokémon Go
Op stap met je favoriete Pokémon (Afbeelding: Niantic)

De 8,9 miljoen dollar van 25 juli is het grootste bedrag dat in Pokémon Go is uitgegeven sinds 29 juli 2016, toen de game in de beginfase van zijn release zat. Toen werd er maar liefst 13,3 miljoen dollar besteed om diverse dingen aan te schaffen.

Het succes blijft doorgaan

Als je kijkt naar wat Pokémon Go dit jaar tot nu toe heeft gedaan, dan is er een omzet genoteerd van zo’n 539 miljoen dollar. En dat is dus een bedrag terwijl het jaar iets meer over de helft is. Sinds zijn release is er zelfs voor 3,7 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd, waarmee het één van de meest succesvolle releases op de smartphone is. En voorlopig blijft men doorgaan. Er komen regelmatig speciale evenementen of bepaalde verbeteringen in de game, waardoor het leuk blijft om te spelen. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Gamers geven veel geld uit tijdens Pokémon Go Fest 2020
Sluiten