Vijf veelbelovende altcoins die je in de gaten moet houden

Volgens sommigen horen de woorden “veelbelovend” en “cryptocurrency” niet in dezelfde zin, maar het is wel zo dat sommige cryptocurrencies meer dan andere de potentie hebben om redelijk groot te worden. Er zijn inmiddels echter zoveel verschillende cryptocurrencies, dat het soms lastig is om erachter te komen wat ze allemaal doen en of ze enigszins groeicapaciteit hebben. Het is vaak slim om eerst even de kat uit de boom te kijken en deze vijf altcoins zou je dit jaar zeker in de gaten moeten houden.

Power Ledger (POWR)

De wereld is massaal bezig om duurzamer te worden en het afnemen van duurzame energie speelt daar een grote rol in. Dat is ook precies waar de cryptocurrency Power Ledger op focust. De Oostenrijkse cryptocurrency is een gedecentraliseerd platform voor het verhandelen van duurzame energie. Bedrijven en particulieren kunnen “overtollige” energie terug verkopen aan hun lokale microgrid, wat een kleinschalige versie is van het standaard elektriciteitsnetwerk. Ook kan er energie opgekocht worden tegen lagere prijzen dan bij de normale energiebedrijven.

Power Ledger altcoin

Een reden dat Power Ledger potentie heeft, is omdat ze focussen op iets waar daadwerkelijk vraag naar is. Ze bieden mensen daarbij iets dat ze sowieso nodig hebben, maar tegen lagere prijzen. Uiteraard hoeft het dan nog niks te worden maar Power Ledger is wel bezig met een paar belangrijke samenwerkingen, zoals een deal met Greenwood Solutions. Hierbij wordt het project voor het eerste commercieel ingezet. Het wordt een experiment in een woongebied en zou aan de wereld kunnen demonstreren hoe de cryptocurrency ingezet kan worden om geld te besparen.

Ook heeft Power Ledger een deal met het bedrijf Helpanswers aangekondigd, waarbij er honderden peer-to-peer projecten opgezet zullen worden in Amerika om duurzame energie te verhandelen. Daarnaast zijn er ook al wat kleinere deals met bijvoorbeeld de energiebedrijven Project Brainstorm en Nest Energie. Ook een samenwerking met The Liechtenstein Institute for Strategic Development ziet er veelbelovend uit. In de tussentijd zijn ze zich aan het voorbereiden op een proef in India.

ICON (ICX)

Bij ICON zijn ze niet bezig met energie, maar met het efficiënter maken van instituties zoals banken, ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen. Het doel is om een gedecentraliseerd platform te creëren, waarbij de verschillende instituties hun eigen blockchain hebben met eigen regels. Deze individuele blockchains zijn echter verbonden met een centrale blockchain en zijn compatibel met elkaar.

ICON één van de veelbelovende altcoins

In de praktijk zou bijvoorbeeld de communicatie tussen een ziekenhuis en verzekeringsmaatschappij efficiënter en veiliger moeten gaan. Het ziekenhuis zou de gegevens van patiënten, die in aanmerking komen voor een vergoeding, via de blockchain kunnen versturen naar de verzekeringsmaatschappij. Wat belangrijk is aan het slagen van zoiets is dat er naast de focus op de technologie, ook energie wordt gestoken in het vormen van samenwerkingsverbanden en dat zijn ze hard aan het doen.

In het eerste kwartaal van het jaar heeft het ICON team een wallet uitgebracht en zijn ze verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende nieuwe exchanges. Nu focussen ze op het kunnen inzetten van het platform bij banken, het onderwijs, in de verzekeringswereld en in de gezondheidszorg. Voor elke sector moeten er weer andere tools worden gemaakt en daar zijn ze dus hard mee bezig.

Op het moment is er inderdaad vraag naar een betere communicatie tussen verschillende instanties en dat moet natuurlijk op een veilige manier gebeuren. Via ICON zou dat in principe mogelijk zijn en daarom heeft de altcoin potentie om uit te groeien tot een groot platform.

Oyster (PRL)

Het internet zit vol met reclames en sommige kunnen net wat indringender zijn dan anderen. Het liefst worden we gewoon met rust gelaten als we aan  het browsen zijn en niemand heeft behoefte aan allerlei pop-ups. Oyster richt zich op iets anders dan andere altcoins en zou kunnen zorgen voor een internet zonder reclames. Oyster wordt gepromoot als de toekomst van online geld verdienen en opslag. Ze geven aan dat online adverteren niet meer werkt en dat de oplossing één regel code is. Deze code implementeren websites tussen hun eigen code en zorgt ervoor dat ze geld verdienen, doordat bezoekers een deel van hun GPU kracht uitlenen aan de website. In ruil hiervoor wordt je niet meer lastig gevallen door allerlei reclames.

Oyster cryptocurrency

Op zich is het een win-win situatie. Websites kunnen alsnog geld verdienen, terwijl jij reclamevrij kunt surfen. Uiteraard komt hier een blockchain bij kijken en verdienen de sites hun geld in PRL tokens. Oyster zou groot kunnen worden, omdat het beschikbaar is voor iedereen die het wil proberen. Kleine websites kunnen ermee aan de slag en als het inderdaad werkt zullen velen volgen. Hun technologie lijkt er klaar voor te zijn om geïmplementeerd te worden en ook aan de privacy is gedacht.

Cardano (ADA)

Cardano is het eerste blockchain project dat is ontwikkeld met een wetenschappelijke filosofie in het achterhoofd. Volgens de makers is het ook de eerste cryptocurrency die is ontworpen en gebouwd door een wereldwijd team van academici en ingenieurs. Technisch gezien zit het behoorlijk goed in elkaar en het wordt zelfs ook wel de “Ethereum killer genoemd”. De reden hiervan is dat er gescheiden smart contracts worden gebruikt, waarbij de kerninformatie van een transactie wordt gescheiden van de smart contracts. De privacy kan hierdoor beter gewaarborgd worden dan bij bijvoorbeeld Ethereum, omdat transacties uitgevoerd kunnen worden zonder dat persoonlijke informatie over afzender wordt meegestuurd. Ook is het makkelijker om updates uit te voeren, door dit gescheiden karakter van de transacties.

De reden waarom je Cardano in de gaten moet houden is omdat het in de afgelopen paar maanden al een paar keer geëxplodeerd is en ze zijn hard bezig om telkens verbeteringen door te voeren. Het is het eerste platform dat open source code gebruikt, die intercollegiaal getoetst wordt. Dit maakt het een behoorlijk veilige cryptocurrency om te gebruiken.

ARK (ARK)

ARK wil ervoor zorgen dat verschillende blockchain projecten naadloos met elkaar kunnen communiceren. Met hun SmartBridge systeem zouden alle cryptocurrencies met elkaar verbonden kunnen zijn. Je zou bijvoorbeeld coins van een bepaalde cryptocurrency in je wallet kunnen hebben, terwijl je smart contracts van een andere gebruikt. Het zag er aan het begin van het jaar wat somber uit voor ARK, maar recentelijk zijn ze weer op het goede pad.

De focus ligt nu meer op hun Blockchain service, waarbij iedereen zelf een blockchain zou kunnen ontwikkelen. Op het moment is de blockchain voor veel mensen nog een mysterieus iets en zijn het eigenlijk alleen programmeurs die er echt mee aan de slag kunnen. Binnenkort kunnen we een tool van ARK verwachten, waarmee ook jij met je eigenlijk blockchain aan de slag kunt. De kans is aanwezig dat ze na het lanceren van hun tool opeens veel meer aandacht krijgen en meer mensen de waarde van de blockchain beginnen in te zien.

De blockchain kan namelijk ingezet worden voor allerlei verschillende dingen en kan processen een stuk efficiënter en transparanter maken. Dit zijn bijvoorbeeld vijf praktische toepassingen van de blockchain.

Reageer op artikel:
Vijf veelbelovende altcoins die je in de gaten moet houden
Sluiten